Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2012. április 21., szombat

Rapülők


Rapülők - Holiday Rap

Vélemény: 
   Mindenki (még ha tagadja is), ismeri Geszti Péter munkásságár, pályafutását. Sok szép slágerrel örvendeztetett meg bennünket. 1992-ben alakultak, két évvel ezután pedig feloszlottak egy hatalmas búcsúkoncerttel. Tagok: Berkes Gábor (billentyűk), Geszti Péter és Szentmihályi Gábor (dobok). Vokalistái között felcsillannak későbbi tehetségek, mint például: Auth Csilla, Tunyogi Orsi, Szolnoki Péter. Női ének pedig: Szulák Andrea. 2006-ban 2 koncertre újra összeálltak, majd a Sziget - Gesztiválon (2011) voltak láthatók úgy együtt, ahogy régen.
   Ám van egy számuk ami bár magyarul szövegben másról szól, életérzésben és hangszerelésben (, mondhatom) ugyanaz! Azonban nekünk, kik a Balatonra járunk süttetni a hasunkat, tökéletes még így is. A szövegelés pedig oltári. 
   Az eredeti szám 1987-ben íródott, a lent említett zenészek által. Ők a tengerparton rázták fel a népet, nagy sikerrel. A kardigánra hívnám fel a figyelmet, ami alatt egy ing simul. Elég furcsa divat, mit ne mondjak. Főleg strandra. A refrén is dettó ugyanannak tűnik, csak itt a magyar tenger szerepel és "Nem kell se London se NY city, Ha itt sem ért meg senki sem" - koppintás. Nem tagadás, ezt szerintem a Rapülők frontembere sem tagadja. Lássuk az "A" verziót és döntsön mindenki belátása szerint.  

MC Miker G & DJ Sven - Holiday Rap

Ismertetés:
  • Hip-Hop duó volt Hollandiában. Lucien Witteveen (G) és Sven van Veen (Sven) személyében. 
  • A két diszkós 1986-ban ismerkedtek meg Hilversumban. Kitalálták a Madonna lemezt, amire rákerült a Nyaralós Rap című szám is. Óriási siker lett! 34 országban foglalta el a legjobb helyet és több helyen is top 10-es lett. 
  • Németországban öt hétig uralta az első helyet. 
  • 2006-ban Sven újra feltűnt a Kínos nyolcvanas lemezével, amit több holland Dj kollegával készített el.   

2012. április 20., péntek

UFO


UFO - Tarzan

Vélemény:
   Az ég küldte őket nekünk hogy itt osszák az észt, mert ott már túl sokan voltak tőlük. Ideérkezésük utáni időszakában elzárva a külvilágtól a dzsungelben éltek, de most felfedik magukat. Kövessük hát az eseményeket. 
   Az első másodpercekben a távoli dzsungelben járunk, ahova most kíváncsi turisták érkeznek hogy lencsevégre kapják a fehér majmot. Táblák jelzik útját. 0:08-nál már ott ugrál a várva várt személy, de miért vörös a haja? Biztosan párválasztásra készül. Érkeznek a prédák. A klipben figyelembe ajánlom a kiírt kommenteket. Itt az első: A Tarzan C Dance School egyetlen növendéke. Eléggé idétlenül mozog. Nagyon elbaltázhatták ezt a tanítást! 0:15, Csita is feltűnik. Aki bőszen büszkélkedik kimagaslóan ügyes tanítványával. Megérkeznek az ivós cimborák is, a Buta Bantu Banda. Nem csoda az intelligencia hiánya, ilyen agyalágyult társaság mellett. Ám legalább jól érzik magukat, ez a lényeg. (Meg hogy a cerka álljon égnek!) 0:25-nél fókuszban Jane Szí. Tarzanról álmodik. Ahelyett hogy odamenne ez a töketlen, ő is álmodozik. Álljon meg a fáklyás menet!! Hogy micsoda? "Csita bújt mellém mikor valamitől féltem"- addig várt ez a szerencsétlen amíg lenyúlta a csaját az a hülye orángután! Jane Dí is megjelenik, aki vokálozik, igen csak hamisan. 0:35-től nézzük és hallgassuk csak mit mond: "(Tarzan:) Tarzan szereti Janet mit állat" (Jane) "Én is vágyom rád" - Vágysz rá a nagy lópikulát!! Gondoltál volna akkor erre mikor összefeküdtél a legjobb haverjával Csitával!... és közben nézze meg az ember milyen boldogan dobolgat ott hogy "felszarvazta" Tarzan csaját. 0:49, egy brutális bantu fej után, Dávid Kornél és Toma Havt is itt van. Azt tudom hogy Kornél egy még itthon futó, de külföldön mellőzött lúzer kosaras. A másik, hű fegyverhordozója. Tarzan most lepkevadász szerepben keresi áldozatát. Megtalálja Jane Dí-t, aki így reagál: " Jesszum pepi, egy ufó!" - Hát ekkora marhaságot. Kicsit elcsépelt poénnak tűnik és az a jesszum pepi az elejére, egyenesen pocsék hozzászólás. Ugyanakkor szép nagy szája van a leányzónak, hehe. 1:03-nál mi a fenét képzelődik ez a csaj? Krikszkrakszokat?
   Jön a szövege Tarzannak: "My name is tarzan, Segít a bajban, Hasítok az égen, Mint kés a vajban. Semmiben nincsen hiányom, Csak elszakadt ma éjjel a liánom. Hadilábon állok a szerencsével, Mivel ma randim lehetne Jane-el. De lefogom késni a dzsungel lagzit, Hát keresnem kellene egy taxit" - Micsoda rímek, hihetetlen! Elszakadt a liánja, ezért hív egy taxit. Normális vagy! Dzsungelben taxi?! Hát kiskorodban biztos sokszor fejre ejtettek fiam!! 
   A csaj ezután a refrént elnyávogja. Majd beugrik egy morbid kép: a bugyuta bantu, emberi koponyából eszi az agyvelőt. Egyed, ha ez neked így jó?! 1:39-nél szerintem szellemes kiírás következik. Eszméletlen mit ki nem találtak. Mikor Abut leüti halálfej jelenik meg a gondolatbuborékban. 
  Foglyul ejtik Jane bandáját, de Tarzan meghallja a kiáltását. Ezért bevonul King Kong és Lion King társaságában. Összekeverte szerintem Csitával kongot. Lion King meg munkásingben jelent meg. Ez a meló biztos fontosabb. Ismét szövegelés jön, némi ungabungazungázás után: "My name is Tarzan, Szívem oly bátor, Pörgök ahogyan egy ventilátor. A fák körül, Szívem úgy örül, Mikor kidugod a fejed, A domb mögül. Én kívánlak, Mint banán a majmot, Miattad lettem kötélen hallod, Bőröd bársony, A hangod balzsam, Te leszel a nőm, Vagy ne legyek Tarzan!" - muszáj leírnom ezeket a szövegeléseket. Aki rím hiányában szenved, a házi dolgozatában felhasználhatja. 2:40, az a tűz nagyon eredeti! Tarzan megmentette őket. Egészen hihetetlen. 
   Ezután lengén táncolnak a hős körül. Kornéltól vesz némi leckét, de csak a rosszra tanítja. Tegyük hozzá túl sok észt ő sem fektetett volna a tanulásba. Az azért durva hogy milyen haltátogása van eme hölgyeknek. Se baj! Így is fut a szekér, többnyire a retró bulikban. Ahol már úgy számítanak ezekre az öreg sztárokra, mint nyanyák Araczki Lacira (szeretünk Laci). Azonban én elmegyek és tombolok a zenéjükre. Hajrá UFO.          

Ismertetés:
  • Az UFO együttes 1996-ban mutatkozott be a zenei palettán. Tagjai Cynthia (Juhos Cintia), Mercy (Szalai Zita) és persze nem maradhat ki a folyton feltűnést keltő piros sérójú Dr Love. 
  • Első albumuk még ebben az évben Szerelemdoktor néven jelent meg. Majd Mercy helyére Doris került, akivel a Párizs albumot tették le az asztalra 1997-ben. '99-ben pedig a Tarzan borzolta fel a tinik hátán a szőrt. Jó értelemben, hiszen minden fellépésen szétszedték őket. 
  • Aztán jött a bumm. Pletyka röppent fel, majd az egész zenei világ azon csámcsogott hogy az együttes női tagjai playback-elnek. A Z+ (egykori zenei tv csatorna) ki is hallgatta erről Love urat. Aki ezt nem tagadta, tehát beismerte lányai tátogását. A közönség bocsánatáért esedeztek. Bejelentette a feloszlást.
  • A csapat vezére nem adta fel. Újdonsült partnerével, Komonyi Zsuzsával, ismét feltámasztotta a csapatot 2010-ben. Nem hiányozhat Cintia sem. Így hárman újra turnéznak a világ körül. Jártak fellépni Londonban, New Yorkban és számos magyar településen. 

2012. április 19., csütörtök

Kiszel Tünde


Kiszel Tünde, Gerencsér Tamás - Égtem

Vélemény:
   Bámulatos alakítás, lenyűgöző hang és szöveg, de biztos így van ez? Megtudjuk e páratlan párostól. Ugyan is ez a két hölgy (akarom mondani) hölgy és úr, igazán kitett magáért. Kukkantsunk bele:
   Kezdődik a klip. Mindenki néma csend, forr a levegő. Fehér háttér, szórtan egy kanapé rajzolódik ki. Stílusosan, csak úgy a miheztartás végett beúszik hogy sztereó hangzás... és lássuk hát...
Mi ez az ó borzadály, szörnyűség kérem szépen! Ráadásul mint ha lassított felvételben énekelnének!! Bennük van az X! A xszar! Utánanéztem és ez egy szerelmi csalódás hozománya (a szám) és hogy ne legyen még ennél is gázabb a helyzet, mindketten ugyanabban a Férfiban csalódtak. Hú mamám! Akkor az egyik nagyon hormonzavaros!! 0:50-től pedig elérkezik a katarzis. Kérek minden jelenlevőt hogy a poharakat és egyéb törékeny értéktárgyakat, távolítsák el a szobából! de a legjobb ha a megyéből. 1:02-nél ki ez a fazon? Olyan ismerős. Ő sem tudja hova rakni ezt a szirén hangot. 1:32, magyar hon első celeb űrhajósát láthatjuk (aki igazából nem is volt az űrbe, csak a sztratoszférába. Kvázi nem is űrhajós). Hát gyönyörű képsorok, mit ne mondjak. Egyedül 1:49-nél vidultam fel, de ott is megláttam azt a fura fejet. Áá, nem bírom! Madarat lehetne riasztani a hangjávaal!! 
   Vége. Tényleg vége van? Nem is hiszem el! Megmenekültem és mindenki más aki bekapcsolódott ebbe a hallgatásba. A szöveget nem firtatnám, csak annyiban hogy ugyan azt éneklik untalan. Nézik azt a Képet, NÉÉZIK! bármi áron meg akarják ezt veled értetni. Na meg azt hogy nem fáj a csalódás. Jó jó, így biztos megértem. Még egyszer ne hallgasd meg! (saját érdekedben).            

Ismertetés:
  • Kiszel Tünde ismert média és celeb személyiség. Manapság botrányairól híres, de mindig így volt ez? és ki ez a Gerencsér úr? 
  • Tünde Budapesten született 1959-ben (bár ezt bőszen tagadja és bevallom nem tudom hogy ez az információ igaz e). Bugyuta dolgai ellenére, érettségizett személy, azonban ez nem határoz meg semmit. Iskola elvégzése után felfedezte magának a Tutti Frutti nevű vetkőzős nagy RTL-es (német) tv műsor. Itt többnyire kiélhet gazdag öreg papák "fényezték a bohócot" televízión onnan és túl egyaránt. Tünde, mint az egzotikus hónaljkutyát nem kímélő táncos, mint ha a legtermészetesebb lenne, hanyatlott jobbra balra a színpadon. Ám lám bejött a zsuga ezért neki. 
  • Visszajött hazájába, dús keblét tartó kombinéban tele sok szép márkával, de nem volt rest. A kapva kapott hírnével újságírónak szegődött 1993-ban. Azóta is a MÚOSZ tagja. A Magyar Újságírók Országos szövetsége. Ez már döfi! Írt egyéb iránt a Reform, Népszava, Esti Hírlap, Kiskegyed lapjaira. Manapság sokat celebeskedik, bugyogókat gyűjt. Esik, kel, fetreng és lányával pózolgat naptárakon. Polgári foglalkozásában azonban még mindig a Sikeres nők című lap főmunkatársa. 
  • Hobbija a "mindenféle" hírességekkel való pózolás. 
  • Gerencsér úr hobbija pedig a homokozás és a kedvenc filmje A fiúk a klubból című sorozat. Így hát értitek mire gondolok. Annyit tudni még róla hogy a marhaságokat nem szégyenló frizbi sóban verekedett Magyarország fekete gyöngyszemével, Fekete Pákóval.           

2012. április 14., szombat

Police Brothers Extra


PB - Bilincsbe Zártad

Vélemény:

   Csak erős idegzetűeknek ajánlom ezt a számot! 
Figyelem! A következő hanganyag a nyugalom megzavarására alkalmas elemeket tartalmazhat!
   Üzemanyag: Hélium, PB-től megszokott humor és most mindenki örömére ismét végtelen (de most) Tralalászás!


Bakter Brothers - Valéria

Csemegézni való klipek, hogy ne maradjunk le az előzményekről. Íme a kövi: 
(a többinek is érdemes utánakoslatni)


BB - Szépek vagyunk

Police Brothers


Police Brothers - Béla

Vélemény:

   A három tesó ismét feltűnik a színen, persze 1996-ról beszélünk. Klip nem lett forgatva a számhoz, nem is beszélve a ... na de hallgassuk a "bolondos" dallamokat.
   Beindult a diszkógép. Fél óráig egy ritmus és feszült várakozás övez minket. Erre kapunk egy: "Bumbina héj"-t. Mi a fene az a bambina hej? Rákerestem hogy mit jelent = Baba. Tehát bébi, ami annyit tesz Csajszik hej! Ez után egy retardált fazon kezd el bemutatkozni. Ő maga Béla, akinek a felesége Léna. Ahogy hallom az ipse belerokkant a családi életbe, de legalább az anyósa néma. Értem már hogy ez a szám miért ilyen hosszú. Tele van nyomva idétlen diszkóval és "bambinázással"! Azt is megtudjuk a következőkben hogy ez a toprongy szereti a focit és a nap rá süt amikor kint vannak a Népstadionban (Puskás Ferenc Sportstadion). El tudom képzelni: kimennek a Gézuval a meccsre és jön a nap a stadion fölött bevillan és "Fény, Gézu fééhény!" - "Kimegyünk a meccsre (nappal), Miénk lesz az este" - ajaj, tehát Gézu mint jó asszony... ám ne gondoljunk rosszra, történik ilyen már manapság, minden elfogadott. 
   Ezután egy féktelen Nananázásba kezdenek a skacok. Gyanítom pár sörös palackot felrúgtak közben, a szotyi mag meg csak úgy pörög le az előttük ülő nyakába. ... 1:57 ...2:52 ... 3:09 ... Két perce már csak nanáznak! Remélem egyszer abbahagyják végre! Beleőrülök! ...
   Végre, most mi jövünk! De mit énekeljek bezze? Azt hogy Magyarország? Hogy jön ez ide? Hát jó... Ezt magyar hon új diktátora mondja! Igen uram, én menni harcba. Ez kell a magyar focinak hogy kijussunk a VB-re! Azt a hát százát! 
   Megint itt ez a Béla! "Hát menj már innen, olyan jót tombolunk ne zavarj már! Béla!! Ajj, Ennek a bulinak is Lőttek!! Többet sem hívom el ezt az idiótát!
A számról annyit, ez gyanítom hogy görbe tükör lenne a diszkózenészek felé. Ugyanakkor ez nagyon unalmas lett. A poénok a favicc határát súrolják és most nem masiniszta ruhában sípolva dülöngélnek a színpadon, hanem zsaru szerkóban osztják az észt. Azonban meg is kell védenem őket. Bulizenekarnak tökéletesek. 20 rugóért egy lagziba.   

Ismertetés:
  • A rendőr tesók 1996-ban alakultak meg, mint pop-diszko zenekar. Azonban ez előtt is történt egy s más az életükben. Ugyan is eme három zenész már egyszer befutott egy bizonyos Bakter Brothers néven. Nem fogja senki kitalálni (...tévedtem!), a vonatokról és a csajozásról regéltek. 
  • Szó mi szó 1993 nagy médiafordító volt és ebben az időben bizony sok ilyen bohózatot nem kímélő dalokat kapott a tisztelt publikum. Miután a bakterház kapuja bezárt, új utat kellett kinéznie énekeseinknek (Lacinak, Misinek és Tibinek) ha nem akartak csórók maradni. Az előző BB együttesükön felbuzdulva a lángészek, kitalálták hogy mi lenne ha rendőröknek állnának és úgy zenélnének. "Jóóhó! - mondták a többiek beleegyezően. 
  • Meg is jelent első PB nagylemezük, a Disco 07, ami fantasztikusan nagy ... bukás lett! Itt meg is állapodtak abban, hogy leteszik a gumibotot.   

2012. április 13., péntek

Geo De Silva


  
Geo De Silva - Do It Like A Truck

Vélemény:

   Forró nyárban táncoló és ugráló hölgyek látványa igazán szívderítő. Ez jelenik meg a következő klipben. A sárga homok, továbbá mind ezen szépség megbabonázta énekesünket is. Lássuk a klipet:  
   Itt a kamion amiről a cím is szól. Laza csönd, majd hangrobbanás után megmondja a tutit az énekes: "Oh rendben, Kaptunk éneket két éjszakára, Kapunk partit két éjszakára, Kaptam egy új dalt is, Bemutatom hát ezt neked, Uh nagyon jó, Így van, Olyan mint a teherautóm!"- Az, ha még nem vetted volna észre, ráadásul rózsaszínre festetted ki! Na meg ennyire nem rossz az út hogy dülöngélned keljen! 0:09-nél már javul a helyzet és bulizi a nép, de nem is akárkik. Hiszen egy közúti ellenőrzés során felcsíptek az igazolni szolgáló rendőrt. Akik önkívületi állapotban hajtanak a tengerpart felé. Közben megy a fenékrázás. Azt a négert nem is láttam ott hátul. 0:14-nél azonban eltűnik mindeni az énekest kivéve meg hátul a keverő emberkét, aztán visszatérnek.
   Kék diszkógömb, hangrobbanás, időutazás a kék tenger felé. Ott vagyunk. Tetszik ez a strand! - Előtte azonban belecsöppenünk a kalandos utazás rejtelmeibe. Az országúton két iskolás leányzó tűnik fel. A képek alapján viszont ők valami öhöm ..."mások". Ó, befut a kamion. Énekli még mindig zenészünk hogy jó a kamionja. A lemezlovasa meg addig ott zötykölődik hátul a raktérben. A csajoknak ordít a hangosba, de ők keresztbe a láb és rá sem hederítenek. (a kutya jópofa abban a sapiban) 0:37 homok szem került a gépezetbe! Ki ez a fazon?! Nem igazán fűti fel őket ez a sok szép lány. Hát aztán mindenki rázendít a szövegre. Elégé furcsák ezek a mozdulatok. Ez a szuaéli törzs párzását imitáló tánca. Az országúti lányok is rákezdtek, de a sofőr nem magához, hanem hátra küldi őket. Ott már várja őket... álljunk meg! Ő maga?! Hihetetlen! Akkor ki vezet?? Buksí! nee! - de de, mivel a bulihuligán ott tombol hátul, így buksin a sor. Azt sem értem hogy ugye felhívta ezt a két csajt: addig hova tűnnek a többiek? Csoportos pisilésre mentek biztos. Ez egyébként folyamatos. Mindig megjelennek majd eltűnnek és így tovább. A következőkben ismét ott van Furkó rendőr és a csokilány. Van itt kofferrázás! 1:03-nál az van a pólójára írva hogy Lemon Jack 10. Mire gondolhat ezzel?
  Tovább hallgatva a szöveget, instrukciókat is kapunk: "Ha tetszik ez a party, Mindenki be a házba, Tegye fel a kezét és mondja Jee!" - Erre mindenki úgy felpörög, mintha a búgócsiga felhúzva. 1:13-nál azért a méreti különbségek látszanak. "Majd amikor aszt mondod, Jó érzés mikor mondod, Jó a je és jó a verdám!" - "Mindenki a helyén, Ahogy kell, Nem úgy mint a teherautóm, (újra)" - Jó hogy nincs itt, mert elvileg TE vezeted el ide! Menjél vissza és hozd el ahol hagytad!
   Egy turbékoló párhoz érnek, akik persze nem máshol pajzánkodnának, mint az út szélén. 1:27-nél mi a jó istent csinálnak? Főleg a lánytól érdekes a "libidó-lóga" mozdulat. Azért az is jó lett volna ha nem ganéjozzák   szét a szalmát! 2:00-nél találkoznak egy lerobbant autójú titkárnővel aki hát szintén lóbálja ami nincs neki. De ez valami jelzés? Lehet hogy a románoknál így mutatják mikor bulizni akarnak. A történet következő része a rendőrről szól. Tréfásabb a becserkészése mint gondoltam. A rend őre egy motoros sérültnél helyszínel, hívja a nővérkét. A motoros próbál lábadozni, erre a nővér visszalöki. Nem is foglalkoznak vele, inkább csókot nyomnak egymás szájába. A következő képsorok viszont elképesztőek. Szerintem mikor megjön a teherautó mindenkit megbabonáz és ez a libidórázást csinálja. El volt törve a lába a motorosnak, de most már semmi baja. Aztán leáll a motor és mindenki fut. Ennyi embert nem is szedtek fel?! "Olyan fantasztikusak ők mint én, Köszönöm Románia!" - Az biztos hogy jól elvannak. Azért van ez a fehér fény a végén, mert jött egy cunami és mindenkit elvitt. Ha ilyen jó csajok vannak, én megyek. Tegyen mindenki így.                

 Ismertetés:
  • Geo De Silva foglalkozását tekintve MC, DJ, amerika, spanyol vér meg minden ... de hagyjuk a dumát. Fenegyerekünk ugyanis spanyolos nevével ellentétben román. Bezony! Temesváron született, Constantin Georghe néven. Énekes és színpadi showmanként vált ismerté, ám ez előtt vállalkozó volt. 
  • 1994-ben kezdte meg DJ-s karrierjét, a Temesvár melletti klubokban. Majd felvitte a dolgát és már is a román tengerpart üdvöskéje lett. Később az egyik ilyen hely vezető művészszervezője lett. 
  • 2002-2003-ban visszatért temesvári diszkóihoz, közben járta a környező országokat is. 2004-ben funky DJ lett. 
  • 2007 szólóalbummal jelent meg a piacon, amivel turnézott Görögországban, Egyesült Királyságban, Izrael, Brazília, Oroszország, Szingapur, Haiti s a többi. Ez a szám kislemez formájában megtalálható (hozzáteszem a klip tetszetősebb) Do you like a Truck. 
  • 2010 nyarán a Mykons albumával mutatta meg magát. Miközben már egy diszkó vezetőjeként tetszelgett.