Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2012. április 20., péntek

UFO


UFO - Tarzan

Vélemény:
   Az ég küldte őket nekünk hogy itt osszák az észt, mert ott már túl sokan voltak tőlük. Ideérkezésük utáni időszakában elzárva a külvilágtól a dzsungelben éltek, de most felfedik magukat. Kövessük hát az eseményeket. 
   Az első másodpercekben a távoli dzsungelben járunk, ahova most kíváncsi turisták érkeznek hogy lencsevégre kapják a fehér majmot. Táblák jelzik útját. 0:08-nál már ott ugrál a várva várt személy, de miért vörös a haja? Biztosan párválasztásra készül. Érkeznek a prédák. A klipben figyelembe ajánlom a kiírt kommenteket. Itt az első: A Tarzan C Dance School egyetlen növendéke. Eléggé idétlenül mozog. Nagyon elbaltázhatták ezt a tanítást! 0:15, Csita is feltűnik. Aki bőszen büszkélkedik kimagaslóan ügyes tanítványával. Megérkeznek az ivós cimborák is, a Buta Bantu Banda. Nem csoda az intelligencia hiánya, ilyen agyalágyult társaság mellett. Ám legalább jól érzik magukat, ez a lényeg. (Meg hogy a cerka álljon égnek!) 0:25-nél fókuszban Jane Szí. Tarzanról álmodik. Ahelyett hogy odamenne ez a töketlen, ő is álmodozik. Álljon meg a fáklyás menet!! Hogy micsoda? "Csita bújt mellém mikor valamitől féltem"- addig várt ez a szerencsétlen amíg lenyúlta a csaját az a hülye orángután! Jane Dí is megjelenik, aki vokálozik, igen csak hamisan. 0:35-től nézzük és hallgassuk csak mit mond: "(Tarzan:) Tarzan szereti Janet mit állat" (Jane) "Én is vágyom rád" - Vágysz rá a nagy lópikulát!! Gondoltál volna akkor erre mikor összefeküdtél a legjobb haverjával Csitával!... és közben nézze meg az ember milyen boldogan dobolgat ott hogy "felszarvazta" Tarzan csaját. 0:49, egy brutális bantu fej után, Dávid Kornél és Toma Havt is itt van. Azt tudom hogy Kornél egy még itthon futó, de külföldön mellőzött lúzer kosaras. A másik, hű fegyverhordozója. Tarzan most lepkevadász szerepben keresi áldozatát. Megtalálja Jane Dí-t, aki így reagál: " Jesszum pepi, egy ufó!" - Hát ekkora marhaságot. Kicsit elcsépelt poénnak tűnik és az a jesszum pepi az elejére, egyenesen pocsék hozzászólás. Ugyanakkor szép nagy szája van a leányzónak, hehe. 1:03-nál mi a fenét képzelődik ez a csaj? Krikszkrakszokat?
   Jön a szövege Tarzannak: "My name is tarzan, Segít a bajban, Hasítok az égen, Mint kés a vajban. Semmiben nincsen hiányom, Csak elszakadt ma éjjel a liánom. Hadilábon állok a szerencsével, Mivel ma randim lehetne Jane-el. De lefogom késni a dzsungel lagzit, Hát keresnem kellene egy taxit" - Micsoda rímek, hihetetlen! Elszakadt a liánja, ezért hív egy taxit. Normális vagy! Dzsungelben taxi?! Hát kiskorodban biztos sokszor fejre ejtettek fiam!! 
   A csaj ezután a refrént elnyávogja. Majd beugrik egy morbid kép: a bugyuta bantu, emberi koponyából eszi az agyvelőt. Egyed, ha ez neked így jó?! 1:39-nél szerintem szellemes kiírás következik. Eszméletlen mit ki nem találtak. Mikor Abut leüti halálfej jelenik meg a gondolatbuborékban. 
  Foglyul ejtik Jane bandáját, de Tarzan meghallja a kiáltását. Ezért bevonul King Kong és Lion King társaságában. Összekeverte szerintem Csitával kongot. Lion King meg munkásingben jelent meg. Ez a meló biztos fontosabb. Ismét szövegelés jön, némi ungabungazungázás után: "My name is Tarzan, Szívem oly bátor, Pörgök ahogyan egy ventilátor. A fák körül, Szívem úgy örül, Mikor kidugod a fejed, A domb mögül. Én kívánlak, Mint banán a majmot, Miattad lettem kötélen hallod, Bőröd bársony, A hangod balzsam, Te leszel a nőm, Vagy ne legyek Tarzan!" - muszáj leírnom ezeket a szövegeléseket. Aki rím hiányában szenved, a házi dolgozatában felhasználhatja. 2:40, az a tűz nagyon eredeti! Tarzan megmentette őket. Egészen hihetetlen. 
   Ezután lengén táncolnak a hős körül. Kornéltól vesz némi leckét, de csak a rosszra tanítja. Tegyük hozzá túl sok észt ő sem fektetett volna a tanulásba. Az azért durva hogy milyen haltátogása van eme hölgyeknek. Se baj! Így is fut a szekér, többnyire a retró bulikban. Ahol már úgy számítanak ezekre az öreg sztárokra, mint nyanyák Araczki Lacira (szeretünk Laci). Azonban én elmegyek és tombolok a zenéjükre. Hajrá UFO.          

Ismertetés:
  • Az UFO együttes 1996-ban mutatkozott be a zenei palettán. Tagjai Cynthia (Juhos Cintia), Mercy (Szalai Zita) és persze nem maradhat ki a folyton feltűnést keltő piros sérójú Dr Love. 
  • Első albumuk még ebben az évben Szerelemdoktor néven jelent meg. Majd Mercy helyére Doris került, akivel a Párizs albumot tették le az asztalra 1997-ben. '99-ben pedig a Tarzan borzolta fel a tinik hátán a szőrt. Jó értelemben, hiszen minden fellépésen szétszedték őket. 
  • Aztán jött a bumm. Pletyka röppent fel, majd az egész zenei világ azon csámcsogott hogy az együttes női tagjai playback-elnek. A Z+ (egykori zenei tv csatorna) ki is hallgatta erről Love urat. Aki ezt nem tagadta, tehát beismerte lányai tátogását. A közönség bocsánatáért esedeztek. Bejelentette a feloszlást.
  • A csapat vezére nem adta fel. Újdonsült partnerével, Komonyi Zsuzsával, ismét feltámasztotta a csapatot 2010-ben. Nem hiányozhat Cintia sem. Így hárman újra turnéznak a világ körül. Jártak fellépni Londonban, New Yorkban és számos magyar településen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése