Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. október 21., péntek

Kaki könyv

Rákeresés interneten 
a Kaki szóra
(Google)

  Szerettem volna megnézni, mennyire van jelen a világhálón, ez a szócska. Sok tájegység eltérően használja a jelentését. Vannak akik kötőszóként, névként, jelzőként használják ezt a szót. Nézzünk bele a világba, mennyi ilyen érdekesség van.
1.  Először is arról beszélnék ami tudtam hogy létezik: Svédországban járunk ahol kemények a hideg hónapok, na meg a nevelés is. Illetve nem tudom, de talán ez túl erős kicsit. Magáról a (gyereknek "tanító") felnőttnek státusznak számító: 
Ez megint az északi vikingbarátok agymenése, a Metál (mesélő) dinók után.
Írója: Pernilla Stalfelt, a könyv megjelenése: 2006-ban (Vivandra könyvek)
Ha valakit érdekel, megrendelheti a Libri oldaláról:  
A szerző rajzai láthatók benne. Amikor megnéztem a könyvet, hát ezek a rajzok eléggé gyerekesnek tűntek, de inkább legyen ilyen mint hogy egy igazit rakjanak be. Az szövegen meg ami benne van, szétröhögtem magam. Neten elérhető: http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/kaki-konyv-1853 
Van több könyve is neki, amelyek szintén ilyen abszurd 
témákat dolgoznak fel. Ez a leghíresebb mind közül. 
   Okés, most akkor tényleg mit ad ki a kereső először. Beütöm a varázsszót és láss csodát, Nagyjából 106 000 000 találat (0,09 másodperc alatt). Tyűha! Ez azért erős. Azt azonban senki ne gondolja hogy ez mind csak erről szól. Ebben van olyan is ami abszolúte nem ide tartozik, de hát a 106 millió ... az 106 millió.
2.  Kaki Matyi - oldal van az élen. A szín szerintem jól el van találva. Jobban belehemperegve látható az is hogy ezt az oldalt nem igazán frissítik. Mondhatni ez a kaki kiszáradt. 2006-ban volt az utolsó bejegyzés, bár az impresszum azt írja 2011 az utolsó dátum. Még amin felkaptam a fejem a "feliratkozás a kaki hírlevélre", illetőleg a "dobj egy kakit e-mailben". Ez azért nem semmi, de én nem akarok ilyet kapni. Csak úgy tocsogna a postaládám és sok spam levelem is lenne. 
  Ami a legdurvább: azok a szövegek (tehát a bejegyzések). "Közben újabb expedíciós hadtestek hagyták el a testét, és Ödön kezdte magát egyre könnyedébben érezni, bár még nem fejeződött be a bélsár export."- Igen kedves olvasó, ezen az oldalon ilyeneket lehet olvasni! Elég beteges véleményem szerint. Bár valamit látok megcsillanni benne, de az nem az értelem. Azonban senki nem megvetendő aki ezt olvassa, ezért itt a link: http://kaki.hu/?pi=0 ... megtaláltam egy kérdőívet. Abban is vannak cifrák: http://kaki.hu/velemeny.php   
Szeretném e a "műalkotásomat ott látni?- most komolyan a szaromra kíváncsi? de még van több ilyen marhaság is. Olvassátok el, megéri kuncogni rajta egyet kettőt.
3.  A következő ugrás a pöcegödörbe eme aranyos videó. Amit nem is nagyon kommentálnék. Amúgy is már megtették ezt helyettem sokan mások: http://www.freevlog.hu/video/923.html 
4.  Egyre többet találkozhatunk a boltok polcain, a paradicsom szerű sárgabarack ízű gyümölccsel, a
Kakiszilvával. Japán, Kína és Dél-Korea gyártja főleg ezeket az ízletes fajtákat. De hogy ilyen nevet, Kakiszílva? erre milyen kampányt lehet építeni?! " Gyümölcsre fáj a foga, nesze itt van kakiszílva!"! vagy hogy?! ezt még lehetne vesézni. http://terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/kaki.html
5.  Kula bá, az ünnepi kaki - bizony, ő is felkerült az elsők közé akit kidob a kereső. Ez talán jobban belegondolva nem is meglepő, hiszen egy híres amerikai rajzfilm (ha nem is kulcsfigurája, de) meghatározó alakja. Csak azon csodálkozom hogy van Wikipédiája. Még hozzá elég sokat írnak róla. Egy kakiról. Néhány magyar feltalálóról nem írnak ennyit!
Itt van például Rubik Ernő bácsi, aki kisebb szócikket kapott, mint nálánál szagosabb, görbébb, barnább társa.http://hu.wikipedia.org/wiki/Kula_b%C3%A1,_az_%C3%BCnnepi_kaki

 6.  Még egyet szeretnék, mert ennek benne kell lennie. A legnagyobb kakiról van szó. Álítom hogy ez véletlen, de akkor is marha jó. Ő maga a kakikirály: Kaki King! Talán azt ő nem is tudja, de mi igen, hogy egy nagy fekália. Majd ha egyszer jön Magyarországra szembesítse valaki a ténnyel ... jó?! Előre is köszi! A viccet félretéve, a hölgyet: Katherine Elizabeth King-nek hívják. Amerikában Atlantában született 1979-ben. Énekesnő, zeneszerző, zenész. Gitárján és énekében keresi a virtuóz, energetikus hangolást. http://www.kakiking.com/cache/normal/kakiking.com/_.html.gz   Nézzétek meg elég impozáns kis oldalt készítettek neki.
  Ott van hogy turnéra is megy. Hát itt az idő, csapjatok le rá.


Legyen ennyi elég. Későbbi, persze majd válogatott szemezgetések is lesznek Extra-ként címezve az oldalon. Az első hat találat lett itt bemutatva. Az évek során ez változhat is. 2011-10-21-es álláspontot takarja.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése