Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. október 11., kedd

Men Without Hats

Men Without Hats - Pop Goes The World

Vélemény: 
  A kalap nélküli férfiak. Azon csodálkozom hogy nem fáztak Kanadában emiatt. Egy félrefordítás miatt azonban "Férfiak nadrág nélkül" voltak. Ez a szám a másodig sikeres albumukon címadó dala.
  A "pop a világ" nevet viseli, ami azért elég tág fogalom. Ez így is van itt, minden féléről össze-vissza beszél. A klip elején is egy földgömb látható, ami pattog. A rendező a hülyébbek kedvéért odaírta  hogy boinngg! Lágy, nintendó zene fogad minket. Ez nem igaz! Fél percig játszik azokkal a fránya buborékokkal! Már eleve 11 másodpercig tartott neki felfogni hogy mik azok (0:11-nél). Kiélte magát és egy pörgéssel belecsap az éneklésbe. Alig van hangja szegénynek! Nagyon akar énekelni de látszik hogy a tüdejéből mindig hamarabb kiszivárog a levegő. 0:36-nál invitál minket a "Pop world"-be. Ugyan itt látható egy furcsaság, hogy két mikrofon van, amibe énekel. Miért?. Aztán leugrik a világ térképére és folytatódig a tingli-tangli zene. Látszólag jól elvan, mintha csak bebódult volna valamitől. 0:44-nél haláli az a hóember, csak kicsit huncut a mosolya. Ha ő is az együttes része akkor jelezném nekik hogy rugják ki, mert Kalapba van! Őt váltja a pódiumon egy babakocsi, benne egy gyerek. Aki később szintetizátorozik. Aha, szóval ő játssza ezt a pár szólamos zenét. 1:07-nél ez a jelenet fergeteges. Ez most komoly? A pedofil hóember fogdossa a szőkeséget! Meg mi az a szalag a hasán? na jó, az énekes lehívja őket. Igen ők Johnny és Jenny (az énekes nagyon nagy elánnal mondja mint ha kiprüszkölné a nevüket). Ez a zene már most kicsit idegesítő! 1:48-nál megjelenik Elvisz (vagy valami olyasmi) aki lezuhan onnan, de a bokáját nem töri ki. Uram atyám!, mit csinál az énekes? Össze vissza kalimpál! A pedo hóember pedig új "játszótársakat" talált magának, mindenféle népcsoportban! De főleg az angol nyelvűekre bukik! 2:21- a csúcspontok egyike: Most komolyan, ez mi ez? Lemerült Elviszben az aksi? vagy ilyen az eredeti hangja, ez a lefagyott robot? Persze ő áll föl az első helyre! Végtére is: "Ki a kiráály!" 
  A következő jelenet már a nagy megmondások ideje: "Kíváncsi vagyok hogy hol romlott a világ, az arcomon pedig folyik a piszkos ding-dong" - A ding dongot ráadásul utánozza is ez a félnótás! Mint ha valami nagy világmegváltás lenne az arcán. Azt hiszi ilyen közelről elhiszem ... de nem! 
  A kisgyerek legurul hozzá, ő meg őrült módjára megállítja és elkezdi tolni az Antarktiszra (a képzeletbeli földgömbön). Beszívva táncol az egész társaság, ebben a (szöveg szerint) álomban. Jaj ne! és egy szörnyű dolog! ... a föld kipukkadt! Színes kis darabokká változott. A szöveg az eléggé általános, itt inkább a vizuális dolgok miatt lehet humoros ez az egész. Az együttes tagjai később kopaszodás miatt, mégis felvették a kalapot.

Ismertetés:
  • A zenekar jelentése: Férfiak kalap nélkül. A kanadai New Wave képviselői. Qebec, Montrealból gyökereznek. Zenéjükre jellemző volt a bariton hangú énekes Ivan Dorschuk és a szintetizátorok különleges használata, 1980-as évek közepén.
  • Nevüket onnan kapták hogy Ivan (az énekes) és testvére nem voltak hajlandóak kalapot viselni a fellépéseken. Ambiciózus figura még a zenekarban Jeremie Arrobas, aki billentyűs, elektronikus-zenész volt. 
  • Első kiadásuk az EP (Népi 80-as) nevet kapta (1980). Ezután több váltás is történt, de Ivan és Jeremie maradt a legbiztosabb pont. 1982-ben, elindulnak turnézni külföldre. Ekkor volt a Top-on a Rhythm of Youth album. Legnagyobb slágerük a: Safety Dance (Biztonságos tánc). Az amerikai Billboard Hot 100 ranglistán az előkelő 3. helyet szerezte meg. Eljutott az Egyesült Királyságig, ott 6. lett. A többi európai ország is a legjobb 10-ben volt benne. 1983-ben Dél-Afrikában döntögette a csúcsokat. Kanadában a 14. legkelendőbb album volt. 
  • A következő években nem voltak túl sikeresek, azonban 1987-ben Pop Goes The World album újra felcsillantotta a reményeket. 20. lett a Billboard Hot 100-ban (USA), 2. a kanadai Single Chart-on, 1. Ausztráliában. A Date with an Angel című filmben is felcsendült. 15. legkelendőbb volt Dél-Afrikában. A további albumok már feldolgozásokról szóltak és néhány saját számról. Ezt nem kedvelte annyira a közönség, ráadásul a Szinti-pop megjelenésével, még a divatból is kiégtek. Megpróbálták a kiadót is meggyőzni és a zenét erőltetni, de hiába.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése