Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. október 4., kedd

Goomi

Goomi - A Gizda
Vélemény: Az értelem legmélyebb bugyra felé közeledünk. Ezek a főiskolások biztos sok pálinkát ittak, mielőtt megalkották a figurát.
Graffiti írás a kezdőkép(, egészen stílusos). Egy busz mögött lépünk be a történetbe. Meglátjuk a kis kéket, aki vezeti a járgányt. Kábé három szál szőr van az állán, amit összecsomózott. A dobókocka is nagyobb mint a feje. A vezetési stílusa is egyedi, furán mozog, mintha beszívott volna. Ezután vége az idilli képnek, mert valami szürke semmit mondó háttér lesz a domináns. Az autója sem az igazi. Ráférne egy nagyjavítás, a megállásnál pedig a kerék felfüggesztése is leszakad. Kérdem: Mitől? (miatta biztos nem!) Azért figyeljétek úgy ugrik ki a volánból, mint egy szöcske, az ajtót meg ezzel a mozdulattal egyszerre becsapja. Elképesztő!
Tényleg nagyon gizda lényünknek, még az átöltözés is könnyen megy. A gitárja pedig már ott várja. Énekel: "1996-ban, egy goomi-s hajnalon megfogantam,"- na jó, itt már nem stimmel nekem valami. '96- ben született és 2007-es a szám. Az csak 11 év! Tehát, mit keresett a volán mögött? Tovább haladva látható ő a babakocsijában, egy "golyóbolygó" felszínén. Ott is már megvolt ez a higany mozgása, ráadásul le is hány minket. "A goomi csajok kedvence voltam, ha megmutatták akkor megmutattam"- Lobogtatja ott a húsz-ezres köteget, mint ha az lenne a fizetőeszköz a bolygóján is! Amit kötve hiszek. Ha megmutatták, akkor megmutattam?- nagyon kis pajzán volt. Megtudhatjuk hogy a Merkúr a bolygó, ahonnan jött, (de minek). Kicsit elméretezték ezt a grafikát, szó szerint egy golyón áll. Majd regél a tanulmányairól, ahol kiderült hogy sík hülye szegény! Énekórára is csak a tanárnő miatt emlékszik. Aki olyan ronda, mint a varangy feneke. Utána pedig láthatjuk akció közben. A tanárnő indította el a pályán...nem kellett volna! Ez durva! 0:54-nél megállítva, bal oldalon megjelenik Bob Marley! Újra a busznál járunk a szürkeségben, ahol Goomi, olyan akrobatikus mutatványokat hoz létre, hogy még a rugó is megpendül benne (1:01).
A refrénben pedig vinnyog mint egy anyátlan malac! "Ez a goomi bugi...?a bíró meg egy köcsög?(ja,jaa)" Hú te, ez meg mi a frász volt? Erre nem lehetett számítani. Hogy jön ez ide? Második versszak is velős gondolatokkal van tele: "Ezért szolt a muter hogy menjek a földre, apám intett, anyám le volt örve. És itt vagyok köztetek, óriási sztár vagyok, a bőröm színe miatt nem diszkrimináltatok."- az anyja elküldte, de le van törve. Most akkor örül vagy nem? Apja meg letojta nagy-ívről. Óriási sztár...persze?! Hülye kis kékség! (ja bocsi.) Majd elmondja, ő úgy tolja mint Michael Jackson. Aki pedig beszól, azt a faterjával leradíroztatja. Mert ő radír! Érted! ... Húú, de megijedtem! 1:37-nél mit csinál? Úszik a levegőben? "Igen"-jógázik is meg brékel! A busza is! Jelzem mikor megérkezett eltört a felfüggesztése. Utána a csajokhoz szól egy kicsit: "Híres numerás ám a poligumi. Otthon én voltam a legnagyobb guminor, szép emlékek fűznek a polina-turhoz. De itt is sértik már az egzisztenciámat, bugyi gyűjteményem éppen súrolja a 3mat. ..."- Nagy pókeros ő: Te voltál a legnagyobb, főleg ha leverted mindenki zsetonját az asztalról!(mint itt!) A gyűjteménye súrolja a 3mat: Eleve annyi ujja van! Az egyik a tanárnőé? Húha! Jó nagy bugyi, mi?. "Szenvedélye: csajok, hobbija: a csajok és érdeklik még a ... csajok!"- mit szabadítottunk a világra, Jézusom! A suliba tényleg tanulnia is kellett volna. 2:22 megint ott a gitár, de még hozzá sem nyúlt. Akkor minek oda neki? "Csajok: szátokba ne a rágót, hanem ezt a nótát kánonba!"- totálisan kész lehet lenni ennek a számnak a végére. Ez a mondat már nem is lep meg különösebben. Nagyon egoista ez a poli-izoprén származék, de mire: Lehet hogy a tanárnője megkettyintése miatt? (vagy) A három darabos bugyi gyűjteményére? Talán mert gizda? A lepukkant verdájára? és sorolhatnám. Azért jól tolja ezt a számot. A végén meg különösen szellemes hogy a medencéjénél elkapja egy cápa.                
Ismertetés:
  • Goomi az egyetlen ufo, aki zenei tevékenységet folytat kicsiny hazánkban. Persze ez csak vicc.  Van oldala is: http://www.goomi.hu/rolam/ . Úgy látom teljesen komolyan gondolták ez a pacákot. Magyar tervezők ügyködtek rajta, 2 évig hogy megkapja ezt az eredeti karakterformát. A fiatalok körében gyors népszerűségre tett szert. A VIVA tv-n a legjobban sugárzottak között volt. A csatorna Commet gálájára is odavarázsolták, egy különleges technikával. Számai sok fiatalos, ám néha pikáns gondolatokat is megfogalmaznak.
  • Sikerek: VIVA zenecsatorna legtöbbször lejátszott klipje (2007). Csengőhangként és telefonos tartalmakként elérhető lett többek között: Amerikában, Németországban, Kínában.
  • Számai: Goomi a Gizda, Hol a Mobilom, Goomi Boogie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése