Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2012. április 21., szombat

Rapülők


Rapülők - Holiday Rap

Vélemény: 
   Mindenki (még ha tagadja is), ismeri Geszti Péter munkásságár, pályafutását. Sok szép slágerrel örvendeztetett meg bennünket. 1992-ben alakultak, két évvel ezután pedig feloszlottak egy hatalmas búcsúkoncerttel. Tagok: Berkes Gábor (billentyűk), Geszti Péter és Szentmihályi Gábor (dobok). Vokalistái között felcsillannak későbbi tehetségek, mint például: Auth Csilla, Tunyogi Orsi, Szolnoki Péter. Női ének pedig: Szulák Andrea. 2006-ban 2 koncertre újra összeálltak, majd a Sziget - Gesztiválon (2011) voltak láthatók úgy együtt, ahogy régen.
   Ám van egy számuk ami bár magyarul szövegben másról szól, életérzésben és hangszerelésben (, mondhatom) ugyanaz! Azonban nekünk, kik a Balatonra járunk süttetni a hasunkat, tökéletes még így is. A szövegelés pedig oltári. 
   Az eredeti szám 1987-ben íródott, a lent említett zenészek által. Ők a tengerparton rázták fel a népet, nagy sikerrel. A kardigánra hívnám fel a figyelmet, ami alatt egy ing simul. Elég furcsa divat, mit ne mondjak. Főleg strandra. A refrén is dettó ugyanannak tűnik, csak itt a magyar tenger szerepel és "Nem kell se London se NY city, Ha itt sem ért meg senki sem" - koppintás. Nem tagadás, ezt szerintem a Rapülők frontembere sem tagadja. Lássuk az "A" verziót és döntsön mindenki belátása szerint.  

MC Miker G & DJ Sven - Holiday Rap

Ismertetés:
  • Hip-Hop duó volt Hollandiában. Lucien Witteveen (G) és Sven van Veen (Sven) személyében. 
  • A két diszkós 1986-ban ismerkedtek meg Hilversumban. Kitalálták a Madonna lemezt, amire rákerült a Nyaralós Rap című szám is. Óriási siker lett! 34 országban foglalta el a legjobb helyet és több helyen is top 10-es lett. 
  • Németországban öt hétig uralta az első helyet. 
  • 2006-ban Sven újra feltűnt a Kínos nyolcvanas lemezével, amit több holland Dj kollegával készített el.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése