Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2012. május 21., hétfő

Cee Lo Green

Cee Lo Green - F**k You

Vélemény:
   A kezdeti sikertelenségek után Cee Lo úgy döntött beint a világnak. Lássuk és hallgassuk hogyan teszi ezt meg a fantasztikus hangi adottságokkal megáldott énekes.
   Már rögtön az elején valaki beröfentette a régi Cadillac-ét, majd látható a szám címe is enyhén cenzúrázott állapotban. A hülye vigyorgós picsa pedig elszórja a pénzét Cee Lo erre a számra felhasználható költségvetéséből.
   Se baj. Már is elfelejtjük ami történt hiszen három gyönyörű fekete lány invitál minket a bárba. Ahol az énekes fiatal énjét látjuk. Hát igen, jó pár kilót felszedett azóta.
   Refrénnel kezd: "Én vezetlek körbe a városon, A lánnyal aki szeret és szeretek, De Baszd meeeg! (kórus) Azt hiszem változás kell a zsebemben, Nem volt még elég nektek, Olyan vagyok mint egy (hagyjuk!) ... Baszd meeeg! És ő is bassza meg! Azt mondom ha gazdagabb lennék, én mindig ... Ja, Ha most nem vagyok az, az miért szar? (kórus: Bizony, miért szar?) És bár fáj belülről, Én még is a legjobbat szeretném ... Baszd meeeg!"
   - Érezhető valami irónia a költő gondolataiban, de tényleg egy elcseszett élete lehetett ha ennyi káromkodást enged meg szövegében. Minden esetre azért jól kitalálta. Meg hát minek ide rím ha itt van a jó öreg Bazd meg!.
   Ezután az énekes elkezd tempózni, alig kap levegőt. Feje lassan már a tűréshatárig tágul. Hallgassuk meg ha már ennyire erőlködik: " Igen, bocsi. Nincs egy Ferrarim! De ez nem azt jelenti hogy nem kaphatom meg. Azt hiszem ő egy Xbox én meg egy Atari, Így ez nem fer játék." "Elképzeltem a hülyét, hogy beleszeret, (A Fenébe ő egy aranyásó.), Szóval gondoltam, tudnod kell róla hogy ő egy nigga, Van valami hírem neked, Tépjél haza és mond el a kis barátodnak!- Ez a Cee azért nem teketóriázik. Jól odalökte a sódert a csajnak és a barátjának. Nem hiszem hogy többet beengedték volna a bárba ezek után. Tehát nincs egy ferrari-a, de egy van egy dömpere. Azért az sem rossz. Ráadásul úgy összezúzza azt a ferrárit, hogy csak néznek a járókelők.. A végén amikor elküldi melegebb éghajlatra őket (ez tetszik) mindenki mutatja hogy húzzanak el. Elképesztő! (Az Atari egy ősrégi Tv játék).
   Majd újra refrén. Itt azért ütős 1:19-nél ahogy mondja azt a fuck you-t! Soha nem tudnám így megtanulni. Sokat gyakorolhatta otthon. Fiam most mit csinálsz? ööö, most tanulok! A középiskolás éveiben járunk a képsorokon. Micsoda karrier kérem szépen! Annak a gyorsétteremnek lett a pincére, ahol rádöbbent hogy a Baszd meg jó. 1:43-nál már ő a szívtipró, aki nem mellékesen magán számot is ad. Következésképpen belekezd monológja folytatásába: "Most már látom hogy hitelt kell felvennem, Koldulni lopni és hazudni és csalni. Megpróbálom tartani ja, Kérem próbálja ja. Mert szerelmesnek lenni, seggem, nem olcsó!" ""Elképzeltem a hülyét, hogy beleszeret, (A Fenébe ő egy aranyásó.), Szóval ... gondoltam, tudnod kell róla hogy ő egy nigga, Van valami hírem neked, Utálom az ilyen seggfejeket!"- Hát azt hiszem álljunk meg és szusszanjunk. ez az agymenés nem volt semmi. 2:02-nél a kis srác szándékosan leveri a kaját, ez a barom meg elcsúszik rajta. Az angyalai meg mondják neki hogy: A fenébe, ő egy aranyásó! Köszi szépen még itt mondjátok a marhaságaitokat is. A végén meg ... úh de megmondtad a kisgyereknek. Gratulálok hogy már ilyen hamar a szájába rágod az ilyen szavakat.
   A refrén jön ismételten. Közben ugrunk ismét az időben, a főiskolás évekre. Ahol hősünk már nagyban osztja az észt ugyanazon a helyen, csak pár mázsával többet nyomva. 2:20-nál azért az a "fuck dobás" hát az valami fenomenális. Éneket tanít a csajnak valami játékszintetizátoron, közben az angyalai lenyúlják az összes lóvéját. Csodálkozik hogy nincs pénze. 2:45-nél mi a jó francot magyaráz a pultosnőnek. A bagótilalom, vagy hogy nem tiszta tányér? rejtély. Eközben énekli: " Most bébi bébi miért akarsz bántani?- a csaj jól leborítja, az énekes pedig egy soha nem látott óriáscsecsemő bömbölésbe kezd. - " (Olyan rossz, olyan rossz, olyan rossz), Próbáltam mondani a mamának, de ő azt mondta nekem: Egyet a papa kedvéért! MIÉRT? uh! MIÉRT uh! MIÉRT! Még mindig szeretlek jajj." - Azért ebben a számban nem volt benne ez az ordenáré. Olyan szépen indult!?
   Élete későbbi szakaszában már mint, asszonygyilkos jelenik meg és azt a csajt aki mindig elutasította befogta takarítónak. Ez a mesebeli fordulat!
  Tehát Cee Lo megmondta nekünk a tutit amit jobb lesz ha felírunk magunknak az éjjeli szekrény falára hogy el ne feledjük: Baszd meg te is, meg te is! Köszönjük az őszinteséget. Ugyanakkor ilyen számmal nem sokan mertnek kiállni és elénekelni és ekkora sikert felhalmozni.              

Ismertetés:
  • Az énekes 1974-ben született Atlantában, lelkész családban. Karrierje istentiszteleteken indult. Szülei hamar meghaltak (apja 2, anyja 18 éves korában). Atlantában a Dungeon Family hip-hop szuperbandában (ahonnan az Outcast is indult), összeállt Big Gipp, T-Mo, Khujoval. Együtt készítették el a Soul Food bemutatkozó albumukat. A következő a Still Standing volt '98-ban. A World parti az utolsó amikor közreműködött Cee a bandával 1999-ben. Elindult szóló karrierje. 
  • Még ebben az évben Santananak segédkezett a Szupernatural albumán. Ezután viszont nem ment valami fényesen a szekér. Két gyenge eladású lemeze lett.
  • 2010-ben áttörés az eddigi szereplései után. Mivel újabb szóló lemeze, a F**k You!- kolosszális sikerre tett szert mint az államokban, mint pedig a világ számos pontján. Manapság producerkedig, zeneszövegeket ír, klipeket rendez és menedzsel és továbbra is dolgozik lemezein.   
  • A You Tube-n jelent meg először, innen karolta fel a zenei piac. A Single Brit lista élére ugrott. Graamy-díj, majd arany és platinalemez lett a siker záloga. Ezt követte a The Lady Killer. 
  • Zenész, dalszerző, zenei producer, rapper. Születési neve: Thomas DeCarlo Callaway.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése