Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. október 27., csütörtök

Neo

Neo - Ranbo 13

Vélemény: Ez egy igazi zenei különlegesség. Ráadásul kicsiny hazánk fiai (abból 3an) készítették. Humoros és egy ideológia elé támaszt görbe tükröt. A klipből sejteni fogjátok bizonyosan. 
  Oroszországban játszódik, Moszkvában. Rögtön az elején cirill betűvel van felvázolva a hős neve, ami a klip címe is. A Vörös tér épületei között forgunk, gyorsuló körökben. Majd a centrifuga bedob a (szerintem) Triumph Palace elé. Hú de vörös! Bemegyünk. A kotyvasztás már javában zajlik, egy őrült tudóssal. Aki eléggé Lenin fanatikus.A homloka bal felére még a vörös csillag és sarló kalapács is fel van karcolva. Miután megvolt a próbája az életre keltő vegyszernek, kiáll az épület legmagasabb tornyára és szétfújja hatalmas ventilátorával. Na ez az igazi bográcsozás! Meg mikor az orosz ruszli bukéja terjed.
  A városban több a Lenin szobor mint az ember. Lehet hogy a kisebbek orosz próbababa minták! és ugye még vannak a nagy szobrok. Folytatva egy kislány szedi a vörös tulipánokat a téren. Majd feltámad a vezér, előveszi reggeli dohányos gorilla hangját. Ettől a csaj úgy beijed hogy a száján keresztül leolvasható lesz a bugyija mérete! 1:36-nál azt nem értem, hogy voltak börtönben a leninek? Már a szobrokat is oda zárták?? és mi dühítette fel őket ennyire? - lehet hogy kapitalisták lettek ezek az Iljicsek! 1:40-től, két iszákos kamionsofőr a szereplő. Háttérben azok a cenzúrázott újságok a menők. 1:48, a kocsi visszapillantójára hívnám fel a figyelmet! Közben lenin úgy ficánkol a farakásokon, hogy egyszer csak feláll az egész járművel. A két hülye meg kiesik belőle. Ezután elindul a káosz! Kicsi nagy vezérek vörös talajon rohannak. 2:00-nél nagyon fain az a kis lenin relikvia. Az egyik mint King-kong az épületen, lenin-sapijában próbálja a csillagot leszedni. Majd ugyanúgy mint a filmben, lövik. Csak itt nem az amcsik, hanem az oroszok csinálják. Bár mondjuk ez nem is a kingkong! A szemetek még a sapkáját is lelövik. 
  2:14-nél fürdés közben tekinthetjük meg az urakat (a Moszkva folyóban). A hajó dudál rájuk, nem fér el a megtermett legényektől. A Meg Donals'Z sem olyan mint a megszokott. Ott jobb biztos, mert dupla a szivárvány. Itt van ez az orosz üzletember is. Kicsit rájön a cifra fosás mikor meglátja az óriást. A gatya is lecsusszan róla! 
  Mikor mindenki elvégezte dolgát, össze gyűltek a vörös téren. Mint ha egy koncerten lennének. A bandzáj végén felspannolva törnek ki a helyszínről. Egyesek már nem bírják tovább és zúzni akarnak, így a falat választják. Most komolyan: Mit csinálnak a tornyon azok a lenin-figurák? de nekem az a kép közepén lévő félmeztelen, húzentrógeres klón krapek tetszik. Aki lenget valami fehér rongyot. Olyan sokan lettek már hogy elszabadult a pokol! Érkezik is a jelentés a riválisnak: Amerikának!
  Washington, Fehér ház. Nagyon Klinton fazonú alak magyaráz, a legnagyobb golyószóró hősnek. Aki természetesen most is a legnagyobb puskát vette meg a boltban. 2:40-nél szemügyre vehető hogy valami Condom nevű cégnek dolgozik. Amit ő 5 centért árul. (Ő a tesztelő!) Megkapta az utasítást, helikopterével átszáguld Russiába. Csoda hogy belefért! Megérkezik és... (szöveg) "Itt van Ranbo, Rock and Roll!" Mindenkit szétlő akit csak ér! Menekülnek az alakok előle. Mindig, szokásosan végtelen lőszerrel jött a harcra! 3:00-nál ez durva ahogy 3mat üt egyszerre! Ilyen port még egy hurrikán sem kavar, mint ő! "Paff, paff, puff" oda van írva, illusztrálva, mennyire tökös legény is ez a Ranbo csóka. Jókora kupacot csinált már maga köré, de még mindig jönnek. Kollektíven támadnak az atyafiak. Leadja a vészjelzést!
  Klinton úr elaludt, ezért ébreszti a kakukk-vekkere. (Híradó: CMM) Felkel és látja, a hős bajban van! A 4 gombja közül (X, Room Service = szobaszervíz, Super Heros = szuperhős,Atom Bomb = azt hiszem ez érthető), mit választ? természetesen a megmentőket! Akik Honolulun nyaralnak a strandon. Vígan elvannak: BatMan balalajkázik, Izoman és Dart Vödör (ő mit keres itt) labdáznak, Szupermen fagyikázik... erre jön a kürt! Csessze meg, igaz e! de a kötelesség az kötelesség. Tarzan is megy utánuk a szoliból! Fantasztikus! Ő indával teszi meg az USA Orosz távot. A nagy-kemények pedig a repülőszárnyon. Megérkeznek ők is és püfölik a lenineket. Izoman ráadásul úgy érkezik meg hogy a fejére pottyan a komcsinak! Ez tőle nem az egyetlen mutatvány. Nézzétek az izmával milyen gyomrost ad (3:38). "Erre nem számítottál komám!" A legbrutálisabb a sötét nagyúr: ő beleire várja a vezért! A szabadságszobor is besegít, Dzsekó hathatós hangtechnikás/táncos segítségével. Mindenki ver valakit. Most látom hogy Csuvi is itt van!(Csiváuává)
  Nagy füst szál az égbe. Véget ért a harc. A csapat ott áll diadalittasan. I.T. is?- na jó, mind1. Ranbó nem öli meg az utolsót. Ezért boldogan fegyvert cserélnek. Esti kép: búcsúznak az alkotók, a hősök (Ranbó kemény azzal a Lenin könyvel!) és lenin alsógatyában, a kapott fegyverrel. Na meg az irányadó: Dzsekó!
  Nem csoda hogy ennyi díjat bezsebelt ez a műremek. A klip elképesztő. A zene pedig ezzel a harmonikás beütéssel nagyon hatásos. Ennyi Lenint látni 4 percig viszont tébolyító!          
Ismertetés:
  • A Neo együttes elektronikus, alternatív műfajban alkotja és játssza zenéit. 1998ban alakultan meg. Két tagból áll: Milkovics Mátyás és Moldovai Márk. Ők már a kilencvenes évek elején is belevágtak a zenélésbe. Ugyan is a Popular zenekarban játszottak, az akkor közkedvelt szinti-pop műfajban. 
  • A két zenészt fiatal korában megihlette a Depeche Mode és a Kraftwerk zenéje. Innen indult az egész. Első együttesüknek jól ment a szekér, azonban belső feszültségek támadtak, a túl drága színpadi díszletek, show miatt. Szétváltak, de a két alapító tag eközben megalakította saját stúdióját a: Neoworld -ot. Jobbnál jobb felszereléseket szereztek be. Több arany és platinalemezes énekes stúdió munkáit is ők végezték el. 
  • Első nagylemezük a: The Pink Panther Theme ('98), amiben a 60-as évek nagy filmzene-komponistájának Henry Mancini-nek alkotását dolgozták fel. A Rózsaszín párduc témája óriási siker lett. Elérték azt, ami magyar együttesnek csak ritkán adatik meg, hogy felkerültek az MTV és a VIVA listájára is. Japánban pedig a "legjobbak" válogatás cd-re is felkerült. Idehaza is szerették a zenekart. 
  • 1999-ben megjelent az első album: Elektrogram címen. Egyik fele hangszeres, másik fele énekes számokat tartalmazott. A lemez Pinkbeat című száma az angol Chanel 4 sportcsatorna egyik műsorának zenéjeként tünt fel. A legnagyobb sikert még is a Ranbo 13 aratta. "A MAHASZ a dalhoz készült klip rendezőjének, Pál Balázsnak ítélte oda a legjobb rendezésért járó Arany Zsiráfot, a Z+mánia 2000 fesztiválon pedig a szakmai zsűri az év videoklipjének kiáltotta ki szellemesen szórakoztató kisfilmet. A Kecskeméti Animációs Fesztiválon a tv-kritikusok díját is elnyerte. A Wanted az év videoklipje lett a Ranbo 13. A zenei szaklap szerint Milkovics Mátyás és Moldvai Márk a ’99-es év felfedezettje, az Elektrogram az év második legjobb lemeze, a Neo pedig az év harmadik legjobb zenekara lett." 
  • A magyar együttest egy szinten említik a Chemical Brothers, a Freestylers és a Massive Attack-al a világon.  

2011. október 21., péntek

Kaki könyv

Rákeresés interneten 
a Kaki szóra
(Google)

  Szerettem volna megnézni, mennyire van jelen a világhálón, ez a szócska. Sok tájegység eltérően használja a jelentését. Vannak akik kötőszóként, névként, jelzőként használják ezt a szót. Nézzünk bele a világba, mennyi ilyen érdekesség van.
1.  Először is arról beszélnék ami tudtam hogy létezik: Svédországban járunk ahol kemények a hideg hónapok, na meg a nevelés is. Illetve nem tudom, de talán ez túl erős kicsit. Magáról a (gyereknek "tanító") felnőttnek státusznak számító: 
Ez megint az északi vikingbarátok agymenése, a Metál (mesélő) dinók után.
Írója: Pernilla Stalfelt, a könyv megjelenése: 2006-ban (Vivandra könyvek)
Ha valakit érdekel, megrendelheti a Libri oldaláról:  
A szerző rajzai láthatók benne. Amikor megnéztem a könyvet, hát ezek a rajzok eléggé gyerekesnek tűntek, de inkább legyen ilyen mint hogy egy igazit rakjanak be. Az szövegen meg ami benne van, szétröhögtem magam. Neten elérhető: http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/kaki-konyv-1853 
Van több könyve is neki, amelyek szintén ilyen abszurd 
témákat dolgoznak fel. Ez a leghíresebb mind közül. 
   Okés, most akkor tényleg mit ad ki a kereső először. Beütöm a varázsszót és láss csodát, Nagyjából 106 000 000 találat (0,09 másodperc alatt). Tyűha! Ez azért erős. Azt azonban senki ne gondolja hogy ez mind csak erről szól. Ebben van olyan is ami abszolúte nem ide tartozik, de hát a 106 millió ... az 106 millió.
2.  Kaki Matyi - oldal van az élen. A szín szerintem jól el van találva. Jobban belehemperegve látható az is hogy ezt az oldalt nem igazán frissítik. Mondhatni ez a kaki kiszáradt. 2006-ban volt az utolsó bejegyzés, bár az impresszum azt írja 2011 az utolsó dátum. Még amin felkaptam a fejem a "feliratkozás a kaki hírlevélre", illetőleg a "dobj egy kakit e-mailben". Ez azért nem semmi, de én nem akarok ilyet kapni. Csak úgy tocsogna a postaládám és sok spam levelem is lenne. 
  Ami a legdurvább: azok a szövegek (tehát a bejegyzések). "Közben újabb expedíciós hadtestek hagyták el a testét, és Ödön kezdte magát egyre könnyedébben érezni, bár még nem fejeződött be a bélsár export."- Igen kedves olvasó, ezen az oldalon ilyeneket lehet olvasni! Elég beteges véleményem szerint. Bár valamit látok megcsillanni benne, de az nem az értelem. Azonban senki nem megvetendő aki ezt olvassa, ezért itt a link: http://kaki.hu/?pi=0 ... megtaláltam egy kérdőívet. Abban is vannak cifrák: http://kaki.hu/velemeny.php   
Szeretném e a "műalkotásomat ott látni?- most komolyan a szaromra kíváncsi? de még van több ilyen marhaság is. Olvassátok el, megéri kuncogni rajta egyet kettőt.
3.  A következő ugrás a pöcegödörbe eme aranyos videó. Amit nem is nagyon kommentálnék. Amúgy is már megtették ezt helyettem sokan mások: http://www.freevlog.hu/video/923.html 
4.  Egyre többet találkozhatunk a boltok polcain, a paradicsom szerű sárgabarack ízű gyümölccsel, a
Kakiszilvával. Japán, Kína és Dél-Korea gyártja főleg ezeket az ízletes fajtákat. De hogy ilyen nevet, Kakiszílva? erre milyen kampányt lehet építeni?! " Gyümölcsre fáj a foga, nesze itt van kakiszílva!"! vagy hogy?! ezt még lehetne vesézni. http://terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/kaki.html
5.  Kula bá, az ünnepi kaki - bizony, ő is felkerült az elsők közé akit kidob a kereső. Ez talán jobban belegondolva nem is meglepő, hiszen egy híres amerikai rajzfilm (ha nem is kulcsfigurája, de) meghatározó alakja. Csak azon csodálkozom hogy van Wikipédiája. Még hozzá elég sokat írnak róla. Egy kakiról. Néhány magyar feltalálóról nem írnak ennyit!
Itt van például Rubik Ernő bácsi, aki kisebb szócikket kapott, mint nálánál szagosabb, görbébb, barnább társa.http://hu.wikipedia.org/wiki/Kula_b%C3%A1,_az_%C3%BCnnepi_kaki

 6.  Még egyet szeretnék, mert ennek benne kell lennie. A legnagyobb kakiról van szó. Álítom hogy ez véletlen, de akkor is marha jó. Ő maga a kakikirály: Kaki King! Talán azt ő nem is tudja, de mi igen, hogy egy nagy fekália. Majd ha egyszer jön Magyarországra szembesítse valaki a ténnyel ... jó?! Előre is köszi! A viccet félretéve, a hölgyet: Katherine Elizabeth King-nek hívják. Amerikában Atlantában született 1979-ben. Énekesnő, zeneszerző, zenész. Gitárján és énekében keresi a virtuóz, energetikus hangolást. http://www.kakiking.com/cache/normal/kakiking.com/_.html.gz   Nézzétek meg elég impozáns kis oldalt készítettek neki.
  Ott van hogy turnéra is megy. Hát itt az idő, csapjatok le rá.


Legyen ennyi elég. Későbbi, persze majd válogatott szemezgetések is lesznek Extra-ként címezve az oldalon. Az első hat találat lett itt bemutatva. Az évek során ez változhat is. 2011-10-21-es álláspontot takarja.  

2011. október 15., szombat

Zlad

 
Elektronik Supersonik
Vélemény
  Moldvánia Fekete hercege megérkezett és beszél a jövőről. Ahol már minden új,... kivéve őt. Sok kis görbe tojása közül, ez ami a legjobban sikerült (ahogy vesszük). Zlad! vagy zseniális, vagy a legnagyobb barom.  Mindenesetre ezzel a számmal szeretett volna Euróviziós Dalfesztivált nyerni. Az ismertetésben kiderült mi lett a sorsa. Ennek fényében itt a csodás klip.
  Jó alapos visszaszámolást vehetünk észre, hagy teljen az idő. Az 1 viszont kimarad! Biztos hiányzott az első óráról, akkor vehette meg a bajuszserkentőjét. Feltekeri a szintetizátorán a hangerőt és már osztja az igét rózsaszín parókás lányának: "Héj bébi felébredtél álmodból, Elérkeztünk a jövőbe, És minden ezzé válik...Elektronikussá, Szuperszonikussá! "- Zlad felébreszti a csajt varázs kezével, aki ziláltan tekinget az égbe jobbra balra. Közben fénysebességgel szelik át a nagy semmit. A bajuszbetyár ezután eljátssza az égi áriát. Háttérben EKG (ékágé) görbéket láthatunk. Az ő oldala kék, a csajé rózsaszín, mintha ez nem lenne elég egyértelmű ki milyen nemű! Itt írok erről a fantasztikus szkafanderekről: Zladénak ilyen orosz kukás fazonja van, rajta stílusosan egy gyatrán kivágott Star Trek bilétával. A leányzónak a ruhája azt hiszem nem ment volna át a NASA tesztjét. Meg kicsit pláza cicásra sikeredett. Na de térjünk vissza. Sok kicsi ő dobol a háttérben, majd elkezdődik az űri utazás:" Héj bébi, kelj útra velem, Nincs sok időnk, A kék farmerem feszes, Mászd meg a szerelem rakétámat, Belső tankomban nincs üzemanyag, csak a szerelem (hűha), Fölöttünk a semmi, De a csillagok felett ... (csaj:) Minden rendszer megszűnt, Készülj a kilövésre: 5431 Kilövés!"- Bakker, egyre jobban idegesít hogy nem bír normálisan számolni. A matektanárja már az "orosz-rulett" módszert fontolgatja. Meg itt van hogy "feszes a kék farmerja". Nem is farmerben van! Még csak nem is kék! Ezután szellemes mondatok jönnek. Azt hiszem ezt nem kell magyaráznom, érti mindenki a Zlad-i gondolatokat. A csaj hangja az elkábítás majd gyors ébresztés miatt robotikássá vált. És nem nagy neki az a szintetizátor? 
  Oké, megtörtént a kilövés. Az énekes továbbra is fura angolsággal magyaráz: "Elrepül a rakéta, Nincs szükség pénzre a zsebemben, Az ajtó zárva, Én helyre teszem, Beteszem vezetékem, Ami csatlakozik az aljzatba!"- a második vesszőig még elmegy a dolog (bár ott sem értem hogy hol a zsebe ruháján, amit emleget). Ami viszont utána jön, ... 1:10-nél teljesen egyértelművé teszi, annak aki kételkedik, szándékát a leányzóval. Elképesztő! Még hajcsáros hangokat is ad ki! és még nem vagyunk sehol. Yamaha reklám után következik a lány, közösen a gigasztárral. Epekedve várom: " Szónikusan, mint a tűz, (Zlad:) Te és én egyre magasabban és magasabban, (csaj:)Vágd el a kommunikációs vezetéket, Nem akadályozhat meg minket csak a defekt."- Ezek a pszichotikus hátterek teljesen tébolyítóak, ráadásul mindig amellett a sárga bolygó mellett mennek el! A szöveg utolsó mondata pedig a gumi szakadására utalna szerintem, ami hát nem lenne túl jó az emberiség számára. A 2033-as Euróvíziós fesztre nézve meg aztán főleg. A sok kis Zlad is kérne helyet ott. A csaj mozgása hívnám még fel a figyelmet. 
  Ismét sok "haházás" után, a hős veszi át a szót: " Hé, szerelemvezér (hú de paraszt), Én akarok lenni a helyi határsértő, Mert én leszállok a legmélyebb hold kráterben, Sokkal erősebb leszek mint Dárt ?Wébör?, Engedelmeskedj az új diktátornak, Önnek a Mars és a Hold vagyok!, Veled gazdagabb vagyok mint az összes ?tsillag?, Készítek neked egy hullócsillagot, Közben játszom neked a kozmikus gitáromon."- Ezt úgy mondja tényleg mint egy diktátor. De itt is a nyelve helyesség érzékelő kiakadna, csak hallgassátok (a kérdőjelesek). Nagyon kemény ez az ember! Az elején a klónjai német nemzet-szocialista intést használják. (Hát milyen ország ez a Moldvánia? Még nem is létezik, de már diktálja a tempót.) Meg ő hatalmasabb mint Dárt Wébör! -Hogy oda ne rohanjak! de ki az a Wébör? mindegy, értem. 
  A Csaj ezután megkér mindenkit hogy kapcsoljuk be öveinket, ők már ott vannak, várnak minket, bíznak benne hogy élvezzük majd, amennyiben szeretjük a hangzavart. Köszi szépen! Zlad pedig nem bírja tovább, újra idepörköl: " Menjünk vissza a Földre, a nagy zuhanás idejére, Örök dicshőjű tengerbe lezuhant űrhajóm, Emberek érkeztek engem felvidítani közelről és távolról, És úsztam, kinyissam az ajtót, hogy kiabáljam: Én vagyok a világ legnagyobb tisztára kész szupersztárja!"- Olyan szépen mondja, ezzel az akcentussal. A "CSír mí" az nagyon tetszik (bár az értelmes). Mögötte ezek a madaras hátterek haláliak. Majd spirálban dobol. Jön újra az Elektronik, szuperszonik szlogen és tényleg kezdem elhinni hogy valami nagynak és világinak vagyok a része. Tovább mondja: " Ami biztos hogy a nap nyugaton kel, Az összes hajónek és tengernek tesztelője én vagyok, Hagy fonja körbe mint gyűrű, Jupiter az ujjadat, Aztán egy illat körül fog járni. Oké, itt legyen vége énekemnek, nincs több zene, Hagy vigyelek vissza az időben, Azt akarom hogy tapasztald meg a NAGY ROBBANÁST!  ...  Éljen soká az űrverseny, Éljen soká Molvania!" - Hú, jól van jól van...nyugi haver. Inkább ne is vigyél vissza. Örültem hogy vége van, de mi ez a nagy robbanás? Figyusz Zlad!: ha felrobbantod a Földet, nem lesz Molvania! Még lehet (ahogy te fogalmazol) "Szpéjszrejsz" sem!! 
  Még jó hogy megállították ezt a tagot a török biztonságiak a reptéren! Elszabadult volna a pokol ha ezt beengedik a fesztiválra. Hát ha ezzel a számmal nem is, de majd legközelebb megpróbálod. ... és tényleg megpróbálta! Megpróbálta!! és ugyan ilyen blőd baromsággal érkezett. Bár annak is van egy bizonyos jelentéstartalma, amit meg kell fontolni, meg ennek is.    
         
Ismertetés
  • Zlatko "Zlad" Vlatcik Moldvániából érkezett (kelet-középeurópátból). Ott hihetetlenül nagy Megasztár, már már gigasztár. Egy igazi talentum hazájában. 
  • Ha elkezdtétek keresni a térképeken ezt a kicsiny országot, akkor pár percet fölöslegesen töltöttetek el az életetekből. Hiszen ez az ország csak fikció, nem létezik. Zlad agyszüleménye. Mondatnánk azt hogy elég a szórakozásból! de itt még nincs vége!! Ugyanis Zlad barátunk sem az akinek mondja magát. A becsületes neve: Santo Cilauro. Bizony, jól megviccelt minket. Azonban az internet rejtélyes világában, megtalálható (a megálmodott) országa honlapja. Gyorsan rá is raboltam, mint horgász a csukára. Írás szerint Németország, Románia, Magyarország, Szlovákia, Moldova között található, ami teljességgel lehetetlen! Nem ez a furaságnak a teteje: mert ráadásul ezek a derék moldvániaiak, olyan nagyon beszédhibások, hogy a logopédus is sírva rohanna haza.(A klipekben rendszerint előtűnik ez a beszédforma) Szintén a honlapról lehet tudni hogy ez azért van, mert nincs fogorvos náluk. Ki gondolta volna?- na de most már haljunk Santo Cilauro művészúrról is. 
  • Santo Cilauro (hogyha ez a sok furaság még nem volt elég) egy Ausztrál...igen! Ausztrál komikus, Melbourne-i születésű (1961). Az ABC helyi tévében volt műsoron sokáig, de zenével is foglalkozott. Társaival zenélt a D-generáció nevű formációban. Már itt kezdete megfertőzni a Zlad vírus. 
  • Elhatalmasodott rajta és megalkotta az Elektronik Supersonik című számot ami nagy siker lett. 2004-ben Euróvíziós dalfesztiválra is nevezett (moldvánia szineiben). Futótűzként terjedt az interneten a szám...De! Letartóztatták a török rendőrök, bizonyos recreational drogok miatt (ezek ilyen "vigyor" tabletták, amelyek a jó közérzetet, jókedvet hivatottak fokozni vagy előidézni). Tehát kitoloncolták az országból. Micsoda pech, vagy mázli, ki tudja. Az tény hogy utánna Zlad mindenkitől elnézést kért. Ehhez képest kampánya lett a Mountain Dew MDX és a Virgin Mobile-nak. Ebbe a fesztiválos kudarcba nem nyugodott bele. Forgolódott az ágyában, szopta az ujját hogy valami gigászi ötlet előpattanyon a fejéből...jelzem: meglett neki! A Címe: I am The Anti-Pope! ami anyit tesz: Én vagyok az antikrisztus! Ez lesz a nagy visszatérés? Ismét jelentkezett az Újrovízióra és mit ad Isten az "Antikriisztusnak"... Egy nagy büdös atyai pofont, ami ismét kivágta a fesztiválról! Ez egy szarkasztikus humorú dal lett volna, ami az "állítólagos hazájában" létező gyerekmese, amivel jelentkezett. Rövid nyilatkozatban közölték vele: Sátánizmusnak nincs helye! Mekkora szívás ez, mi?! Na de semmi baj én várjuk sok szeretettel a visszatérését, hogy egy jót nevethessünk. 
  • ABNORMÁLIS
    NORMÁLIS
  • Ezúton is üzenem: aki még keresi Moldvániát (nem Moldovát, hanem Moldvániát) az kérem járjon be a földrajzórákra! köszönöm.
  •               <=/AMIKOR/=> .     

2011. október 11., kedd

Men Without Hats

Men Without Hats - Pop Goes The World

Vélemény: 
  A kalap nélküli férfiak. Azon csodálkozom hogy nem fáztak Kanadában emiatt. Egy félrefordítás miatt azonban "Férfiak nadrág nélkül" voltak. Ez a szám a másodig sikeres albumukon címadó dala.
  A "pop a világ" nevet viseli, ami azért elég tág fogalom. Ez így is van itt, minden féléről össze-vissza beszél. A klip elején is egy földgömb látható, ami pattog. A rendező a hülyébbek kedvéért odaírta  hogy boinngg! Lágy, nintendó zene fogad minket. Ez nem igaz! Fél percig játszik azokkal a fránya buborékokkal! Már eleve 11 másodpercig tartott neki felfogni hogy mik azok (0:11-nél). Kiélte magát és egy pörgéssel belecsap az éneklésbe. Alig van hangja szegénynek! Nagyon akar énekelni de látszik hogy a tüdejéből mindig hamarabb kiszivárog a levegő. 0:36-nál invitál minket a "Pop world"-be. Ugyan itt látható egy furcsaság, hogy két mikrofon van, amibe énekel. Miért?. Aztán leugrik a világ térképére és folytatódig a tingli-tangli zene. Látszólag jól elvan, mintha csak bebódult volna valamitől. 0:44-nél haláli az a hóember, csak kicsit huncut a mosolya. Ha ő is az együttes része akkor jelezném nekik hogy rugják ki, mert Kalapba van! Őt váltja a pódiumon egy babakocsi, benne egy gyerek. Aki később szintetizátorozik. Aha, szóval ő játssza ezt a pár szólamos zenét. 1:07-nél ez a jelenet fergeteges. Ez most komoly? A pedofil hóember fogdossa a szőkeséget! Meg mi az a szalag a hasán? na jó, az énekes lehívja őket. Igen ők Johnny és Jenny (az énekes nagyon nagy elánnal mondja mint ha kiprüszkölné a nevüket). Ez a zene már most kicsit idegesítő! 1:48-nál megjelenik Elvisz (vagy valami olyasmi) aki lezuhan onnan, de a bokáját nem töri ki. Uram atyám!, mit csinál az énekes? Össze vissza kalimpál! A pedo hóember pedig új "játszótársakat" talált magának, mindenféle népcsoportban! De főleg az angol nyelvűekre bukik! 2:21- a csúcspontok egyike: Most komolyan, ez mi ez? Lemerült Elviszben az aksi? vagy ilyen az eredeti hangja, ez a lefagyott robot? Persze ő áll föl az első helyre! Végtére is: "Ki a kiráály!" 
  A következő jelenet már a nagy megmondások ideje: "Kíváncsi vagyok hogy hol romlott a világ, az arcomon pedig folyik a piszkos ding-dong" - A ding dongot ráadásul utánozza is ez a félnótás! Mint ha valami nagy világmegváltás lenne az arcán. Azt hiszi ilyen közelről elhiszem ... de nem! 
  A kisgyerek legurul hozzá, ő meg őrült módjára megállítja és elkezdi tolni az Antarktiszra (a képzeletbeli földgömbön). Beszívva táncol az egész társaság, ebben a (szöveg szerint) álomban. Jaj ne! és egy szörnyű dolog! ... a föld kipukkadt! Színes kis darabokká változott. A szöveg az eléggé általános, itt inkább a vizuális dolgok miatt lehet humoros ez az egész. Az együttes tagjai később kopaszodás miatt, mégis felvették a kalapot.

Ismertetés:
  • A zenekar jelentése: Férfiak kalap nélkül. A kanadai New Wave képviselői. Qebec, Montrealból gyökereznek. Zenéjükre jellemző volt a bariton hangú énekes Ivan Dorschuk és a szintetizátorok különleges használata, 1980-as évek közepén.
  • Nevüket onnan kapták hogy Ivan (az énekes) és testvére nem voltak hajlandóak kalapot viselni a fellépéseken. Ambiciózus figura még a zenekarban Jeremie Arrobas, aki billentyűs, elektronikus-zenész volt. 
  • Első kiadásuk az EP (Népi 80-as) nevet kapta (1980). Ezután több váltás is történt, de Ivan és Jeremie maradt a legbiztosabb pont. 1982-ben, elindulnak turnézni külföldre. Ekkor volt a Top-on a Rhythm of Youth album. Legnagyobb slágerük a: Safety Dance (Biztonságos tánc). Az amerikai Billboard Hot 100 ranglistán az előkelő 3. helyet szerezte meg. Eljutott az Egyesült Királyságig, ott 6. lett. A többi európai ország is a legjobb 10-ben volt benne. 1983-ben Dél-Afrikában döntögette a csúcsokat. Kanadában a 14. legkelendőbb album volt. 
  • A következő években nem voltak túl sikeresek, azonban 1987-ben Pop Goes The World album újra felcsillantotta a reményeket. 20. lett a Billboard Hot 100-ban (USA), 2. a kanadai Single Chart-on, 1. Ausztráliában. A Date with an Angel című filmben is felcsendült. 15. legkelendőbb volt Dél-Afrikában. A további albumok már feldolgozásokról szóltak és néhány saját számról. Ezt nem kedvelte annyira a közönség, ráadásul a Szinti-pop megjelenésével, még a divatból is kiégtek. Megpróbálták a kiadót is meggyőzni és a zenét erőltetni, de hiába.   

2011. október 6., csütörtök

Rapcat

 
Rapcat - Rap cat 

Vélemény:
    Kulináris élmények szemtanúi lehetünk most. Kétség kívül szórakoztató egy figura ez a Rap Macska. Az amerikaiak meg mit ki nem találnak. Néha már elgondolkodom az oktatásuk színvonalán.
   Lássuk a klipet: Jersey City épületei tűnnek fel, és a keleti part. Majd a rapper logója csapódik be a képbe, mellette agresszív férfi hang kíséri. Jelzi hogy itt valami nagy dolog vár ránk. Majd felszaggatja a ponyvát a macska. Nagyon vicces pofája van, a "fux" meg csoda hogy le nem szakítja a nyakát a feje alól (akkora). Húú, a szöveggel megtanulásával úgy érzem, nem lesz probléma. "Mijámjámjá".  Ha tudnék macskául biztos bonyolultabb lenne a mondanivalója. Olyan közel jön a fejével, löki az arcunkba a mijáút. Kemény ez a mackó-fölső óriásgallérral, még néhány év és jó lesz rá. Meg egy hatalmas dollárjel van a nyakában. Hogyha lenne esze, eladta volna és a bahamákon nyaralna ... ehelyett ő persze reppelni akar. A két csajjal mag úgy voltak, régimódiak lesznek: mert fekete-fehér! A hangfal is akkora mint a macska, csoda hogy el nem vitte a lökéshullám. Valami élettörténetet szeretne nekünk "elmondani", de mivel a fordítógép meghibásodott, a képekre kell hagyatkozni. Tejet önt neki az öreg agyonszolizott nyanya, de biztos addig nyávogott amíg nem kapott többet. A maradékot ki is önti a földre. 0:22-nél autóimádók figyelem, egy Lamborghini a képen! Azért nem diszkriminál, mert van itt fehér, fekete lány és egy srác is (még is valami ellenvetés: 1-el több fekete csaj van). A macsek versenyruhában pózol!, hát nem csodás? 0:26-nál pedig konzervet csen el a polcról. A csajok ezután belekezdenek kornyikálásba. A mozgásuk nem semmi. Ez egy szerencsés macska. Tessék,. cirógatják is! 0:45-nél járunk, amikor is talál egy magnót, természetesen teljesen jó (hát peersze). Mikrofon is járt hozzá. Miután ezt összeszerelte gettóarc barátaival, ezzel riogatta azt az öregasszonyt, aki a tejét kilocsolta. De a nagyi visszavág egy fél pár bőrcsukával. Majd légy-szemüvegben tolja a Miau-t. Nagyon gyors képváltás és már az albumát osztogatja egy favágó (öltözetes) fazonnak. Utána egy lemezszerződésbe csöppenünk, ott egy bőrönd pénz meg a haverjai. Később újságok címlapján ... blabla blaa. Tehát híres lesz. Micsoda történet! Tovább mesél: A new york-i Times Square-en kocsikázik barátnőivel. Stílusosan itt is fekete fehér kombinációban. A néger elutasítja közeledését (ez nem jött be kis haver). Be is ülnek valahova pezsgőzni, de látszólag a lányok nagyon búval béleltek, a repper macska azonban nem fér a bőrébe. Először nem is láttam de visszanézve, ott nyomulnak a srácai, a háttérben higany mozgással. Ezután jön a kemény repper, aki kutatómunkám alapján az: MC King Kitty névre hallgat. Hát ez nagyon vicces. Ilyen névvel reppernek? na de kérem! Van már Helló Kitty, most meg ez a Király Kitty. Borzasztó! Azért valahogy elbrummogja a maga kis szövegét. 1:51-től pedig a macsek, mint Dave “Devilfish” Ulliott, dísz-boxert visel ujjain. A rendör meg csak úgy ragasztja neki a huszadik bírságot, hehe! A végére meg már a nagyi is megbékél, beáll a táncolóknak nem nevezhetők csoportjába. Itt tudtam meg hogy a szám eredeti címe a Meow, meow. Még ezt is máshogy mondják mindenhol? Akkor memorizálom! 
   Mindenki otthagyta szegény macskát. Lehet, már kiderült hogy a fuxai olcsó kínai utánzatok és a haverok/csajok le is pattantak róla. Ez van! Ettől még fantasztikus ellenben kaki ez a szám.          
   
Ismertetés:
  • A hip-hop műfajában alkotó talán egyetlen "macskáról" van szó, aki most felszólít mindenkit: Ő jön és itt van. Az állatok között (úgy tartják) a legjobb rapper. Jersey City az otthona. ("Jersey City és a keleti parti rapperek legnagyobbja".)
  • 2006-ban lett ezzel a számmal híres. Felkerült a Toplistákra is. Mondataiban a kemény rappert halhatjuk, úgynevezett "Look What I Dragged" in stílusban. Arca egy tv reklámnak, a híres: Checkers/Rally's-nak. 
  • 2007-ben még visszatért albummal a: 8 lives left-el. A legfelkapottabb szám ebben a Miau, Miau nevet viselte (ki hitte volna). 
  • Sikerek: Tv- reklám, Toplistás helyezések a Rap Cat és a Miau Miau-val.

2011. október 4., kedd

Goomi

Goomi - A Gizda
Vélemény: Az értelem legmélyebb bugyra felé közeledünk. Ezek a főiskolások biztos sok pálinkát ittak, mielőtt megalkották a figurát.
Graffiti írás a kezdőkép(, egészen stílusos). Egy busz mögött lépünk be a történetbe. Meglátjuk a kis kéket, aki vezeti a járgányt. Kábé három szál szőr van az állán, amit összecsomózott. A dobókocka is nagyobb mint a feje. A vezetési stílusa is egyedi, furán mozog, mintha beszívott volna. Ezután vége az idilli képnek, mert valami szürke semmit mondó háttér lesz a domináns. Az autója sem az igazi. Ráférne egy nagyjavítás, a megállásnál pedig a kerék felfüggesztése is leszakad. Kérdem: Mitől? (miatta biztos nem!) Azért figyeljétek úgy ugrik ki a volánból, mint egy szöcske, az ajtót meg ezzel a mozdulattal egyszerre becsapja. Elképesztő!
Tényleg nagyon gizda lényünknek, még az átöltözés is könnyen megy. A gitárja pedig már ott várja. Énekel: "1996-ban, egy goomi-s hajnalon megfogantam,"- na jó, itt már nem stimmel nekem valami. '96- ben született és 2007-es a szám. Az csak 11 év! Tehát, mit keresett a volán mögött? Tovább haladva látható ő a babakocsijában, egy "golyóbolygó" felszínén. Ott is már megvolt ez a higany mozgása, ráadásul le is hány minket. "A goomi csajok kedvence voltam, ha megmutatták akkor megmutattam"- Lobogtatja ott a húsz-ezres köteget, mint ha az lenne a fizetőeszköz a bolygóján is! Amit kötve hiszek. Ha megmutatták, akkor megmutattam?- nagyon kis pajzán volt. Megtudhatjuk hogy a Merkúr a bolygó, ahonnan jött, (de minek). Kicsit elméretezték ezt a grafikát, szó szerint egy golyón áll. Majd regél a tanulmányairól, ahol kiderült hogy sík hülye szegény! Énekórára is csak a tanárnő miatt emlékszik. Aki olyan ronda, mint a varangy feneke. Utána pedig láthatjuk akció közben. A tanárnő indította el a pályán...nem kellett volna! Ez durva! 0:54-nél megállítva, bal oldalon megjelenik Bob Marley! Újra a busznál járunk a szürkeségben, ahol Goomi, olyan akrobatikus mutatványokat hoz létre, hogy még a rugó is megpendül benne (1:01).
A refrénben pedig vinnyog mint egy anyátlan malac! "Ez a goomi bugi...?a bíró meg egy köcsög?(ja,jaa)" Hú te, ez meg mi a frász volt? Erre nem lehetett számítani. Hogy jön ez ide? Második versszak is velős gondolatokkal van tele: "Ezért szolt a muter hogy menjek a földre, apám intett, anyám le volt örve. És itt vagyok köztetek, óriási sztár vagyok, a bőröm színe miatt nem diszkrimináltatok."- az anyja elküldte, de le van törve. Most akkor örül vagy nem? Apja meg letojta nagy-ívről. Óriási sztár...persze?! Hülye kis kékség! (ja bocsi.) Majd elmondja, ő úgy tolja mint Michael Jackson. Aki pedig beszól, azt a faterjával leradíroztatja. Mert ő radír! Érted! ... Húú, de megijedtem! 1:37-nél mit csinál? Úszik a levegőben? "Igen"-jógázik is meg brékel! A busza is! Jelzem mikor megérkezett eltört a felfüggesztése. Utána a csajokhoz szól egy kicsit: "Híres numerás ám a poligumi. Otthon én voltam a legnagyobb guminor, szép emlékek fűznek a polina-turhoz. De itt is sértik már az egzisztenciámat, bugyi gyűjteményem éppen súrolja a 3mat. ..."- Nagy pókeros ő: Te voltál a legnagyobb, főleg ha leverted mindenki zsetonját az asztalról!(mint itt!) A gyűjteménye súrolja a 3mat: Eleve annyi ujja van! Az egyik a tanárnőé? Húha! Jó nagy bugyi, mi?. "Szenvedélye: csajok, hobbija: a csajok és érdeklik még a ... csajok!"- mit szabadítottunk a világra, Jézusom! A suliba tényleg tanulnia is kellett volna. 2:22 megint ott a gitár, de még hozzá sem nyúlt. Akkor minek oda neki? "Csajok: szátokba ne a rágót, hanem ezt a nótát kánonba!"- totálisan kész lehet lenni ennek a számnak a végére. Ez a mondat már nem is lep meg különösebben. Nagyon egoista ez a poli-izoprén származék, de mire: Lehet hogy a tanárnője megkettyintése miatt? (vagy) A három darabos bugyi gyűjteményére? Talán mert gizda? A lepukkant verdájára? és sorolhatnám. Azért jól tolja ezt a számot. A végén meg különösen szellemes hogy a medencéjénél elkapja egy cápa.                
Ismertetés:
  • Goomi az egyetlen ufo, aki zenei tevékenységet folytat kicsiny hazánkban. Persze ez csak vicc.  Van oldala is: http://www.goomi.hu/rolam/ . Úgy látom teljesen komolyan gondolták ez a pacákot. Magyar tervezők ügyködtek rajta, 2 évig hogy megkapja ezt az eredeti karakterformát. A fiatalok körében gyors népszerűségre tett szert. A VIVA tv-n a legjobban sugárzottak között volt. A csatorna Commet gálájára is odavarázsolták, egy különleges technikával. Számai sok fiatalos, ám néha pikáns gondolatokat is megfogalmaznak.
  • Sikerek: VIVA zenecsatorna legtöbbször lejátszott klipje (2007). Csengőhangként és telefonos tartalmakként elérhető lett többek között: Amerikában, Németországban, Kínában.
  • Számai: Goomi a Gizda, Hol a Mobilom, Goomi Boogie