Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. augusztus 7., vasárnap

Sickratman

Sickratman - Buzi-e vagy?
Vélemény: Most egy olyan számmal következik, ami tele van velős gondolatokkal. Persze ezt az író leszűkítette és elrejtette. Az biztos! Ennek a számnak meg kellett születnie, egyszerűen nem élhetünk nélküle. Csapjunk is bele a lecsóba: Lágy zenével indul meg a fergeteges görgeteg, majd meghalljuk magát az énekest aki igazából csak beszél. Buzi e vagy?- végül is mindenre rímel. Biztos nem volt gyerekszobája, mert ahogy látom mindent utál. Ez a rajzos illusztrálás mesteri. Kiemelném: 0:22-nél a súlyemelő emel, a delfin meg beszól. 0:25-nél ez egy fantasztikus kép "Te hegedülsz bazzeg" - a T-Rex meg fölé hajol: "Buzi e vagy? . Az elő rész lezárásaként az összes kép vegyítése történik hátul a tévében, miközben ők elől szitkozódnak. Nekem a vegyítésből a sörös T-rex-es tetszik a legjobban. A refrén pedig egy felpörgetett tébolyba megy át. 
2. felvonásban járunk. Kellően átéreztük a szám komolyságát. Érezzük a költő kreativitását és beleéljük magunkat mikor egy forró kávé mellett kigondolta ezt a csekély jóval sem megáldott kakkantást. Itt is kiemelnék: az első rögtön. A kocsi szellőzője osztja az észt. A ló meg Bűn és bűnhődést olvas, fejjel lefelé. 1:08-nál jön a legjobb rész. Hallgassátok. Lenyűgöző! Az első felvonásból is jól ismert képösszevágások, nagyon jól sikerültek. Nem is emelek ki onnan, mert mindegyik nagyszerű. A refrént meg ismerjük.
Hogy az ember mikre képes mikor feltűnési viszketegsége van. Ezért tuti keresett egy valag pénzt! annyit is ér. De azért vicces volt és tanulságos! ( Na jó, az utóbbi a legkevésbé sem!)

Ismertetés:
  • Sickratman aki Pajzs Miklós eredeti nevén. Zenész, rapper és a Tilos rádió munkatársa. Nem tartozik Magyarország legkedveltebb emberei közé. A következő ismertetés a nyugalom megzavarását vonhatja maga után! 
  • Ez a derék ember a sok port kavart, Tilos rádióban osztja az észt. Például gyalázza a kereszténységet, élesen bírál köztiszteletben álló személyeket és azokat is akik nem igazán tettek ellene semmit. Tehát egy igazi barom. Bocsánat a bulgaritásért. Azonban Demszky főpolgi úr " kulturálisan sokszínűnek" tartja és anyagilag támogatja. Erre bezzeg akad zseton! Keresztényellenessége miatt kellett Sickratman-nek otthagynia a Belga nevű együttest. Később lőn fény a pokolból előbújik saját zenekarával ez a jóember. Alkotásai nyomdafestéket nem tűrnek. Baloldali nézeteket valló. Közben megtaláltam a Belga (ahonnan kirúgták) alapszabályait: A) formalizáltság (majd most meglátjátok), B) kormánytól való függetlenség (nagyon nincs meg) C) önkormányzatiság (ez sem stimmelt nála, mert páros lábbal rúgták ki) D) politikamentesség ( szerintem nagyon bugyogtak benne az érzések, ki kell énekelnie valahol, de ezt már egyedül könnyebb volt neki. Negatív) E) önkéntesség ( ha valami zsiványságról van szó ő mindig megy, önként és dalolva) F) nincs tagdíj (hát ez nagyon szellemes).
  • Fontosabb számai: Nesze Hülye, Balra Át, Trubadúr és ez a Kaki. 
  • A második képen, olyan mint ha készülne elroppantani a gyerek fejét!, de gondolom ezt nem akarja megtenni. Hogy készülhetett a kép?: " ööö... egy képet szeretnék magamról meg a fiúról"-erre a fotós:  " üljön le oda kérem" és akkor látja meg hogy már beöltözött a marhája ilyen tógába. Pózól a gyermekkel. Eszméletlen!Ahhoz képest hogy utálja a kereszténységet, eléggé Dszízüszös (Jézusos) beütése van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése