Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. november 24., csütörtök

Loco Loco

Loco Loco - Mosquito

Vélemény: A zene és a klip, arra próbál bennünket figyelmeztetni: mit ne csináljunk ha moszkitók zavarják meg pihenőidőnket. Persze ez lehet hogy nem így van. Mindjárt kiderül:
  Már a kezdőképen feltűnhet hogy a papucsos fazonnak nincs meg az egyik ujja! Na de jól van, ez még nem a világ vége. Lágy Guantanamera (ami egyébként annyit jelent: Guantanamói parasztlány) dallamok szólnak a tévéből, közben felemel egy képet. Szándékosan nem említettem meg eddig, de vegyük szemügyre. A csaj biztos sokat kondizik, mert olyan mint egy díjbirkózó. A sok hormontablettától szakáll kezdemény is látszódik. Nem csodálkozom hogy iszol haver, ez miatt én is ezt tenném. Majd szövegel nekünk hörögve: " Behűtöm magam otthon, mert meleg van kint. Élvezem a sziesztát az agyam megszűnt félig. Az én álmom egy lány, Aki egy szexi hölgy..."- eddig rendben vagyunk. A manus tök hülye, és nagyon kanos! Felveszi a szambrérót, álmodik: de könyörgöm, ez a szexi szenyoríta? Van egy olyan érzésem hogy onnan nincs messze a Kék Osztriga bár! Meg egyébként kínai a leányzó. Felriad a muksó (már ideje volt ebből a szörnyűségből), lokalizálja a rovarokat, majd velünk is tudatja: "Figyelem! moszkitó veszély!" - de ez csak neked veszély, mert mi a túloldalon vagyunk! Nem gyengén ideges lesz. Ezután rázendül a parazita szonáta: hú de borzalmas! " Én vagyok a moszkitó parazita, Bandita...(és a csávó:) Megöllek!" - ebben a pillanatban felkapja a szúnyogirtót. Aztán ugyan ez csak durvábban: " Érted?! Kinyírlak!" - Nem semmi! Kinek jut ilyen az eszébe hogy erről ír, vagy költ zenét?! Igen, Loco-nak (Őrültnek). Kerneváli hangulat uralkodik a lakásban. Annyi irtót ráfúj a rovarra, az elég lenne egy városnak. A kártevő azonban nem döglik bele. Miért is? hát azért mert ez a félnótás fut vele és az anyag nem a bogárra jut, hanem mindig ő fut bele a permetbe! Jaj de hülye! 
  Jól van, hajsza után itt az ideje (miért is ne) beugrani a tévébe. Ahol már várja a pacsirtája. De NEM! Ő kint marad, csak a szelleme megy be! Annyira kicsinálták a moszkitók hogy megbolondult. "Elég"-mondja. Megfogja a tévéjét és püföli, a fejét is beleveri. Teljes tébolyultságában ismét az ital mámorába vetül bele. Felcsappant egy mochito-t, megeszik egy chilli-t, és ... mi a jó frászkarika: kakil egyet? Mondjuk elég jól bírja, a chilli csípős kijövetelét! Mindenki tudja miről beszélek. 
  Eljött az este. A rovarok már tűkön ülnek hogy lecsapjanak újra, erre az ostobára. Bár az egyiken látszik hogy ő ezt nem akarja és csak a sárgaszem barátja viszi bele a "rosszba". De most mi van? Nem akar enni? Azért bánatos mert nem akar fájdalmat okozni, inkább nem eszik? Ha már puffadást okozna a hülyeség, felrobbanna! Lépjünk. A nyakát vették célba. Az ürge fogadjunk gyakorolta ezt a mozdulatsort. Egyszerre üti a szúnyogot és a lámpáját is, úgy, hogy az véletlenül se essen le. Brávó! Aztán itt ordítva szövegel nekünk. 1:11-től lenyűgöző szúnyogtánc szemtanúi lehetünk. Hú de ocsmány kis vérszopó! 1:20, jó hogy nem kapja el őket, ha mindig ugyan abban a szobában próbálja ezt! Megtesz mindent: Fejszével megy rájuk (oké, kihívni a mentőket), ágyúval (na jó, kényszerzubbony, vinni az ideg gondozóba). Azután megint magát nézi a képernyőn extra közelről. Amúgy nincs is ott a TV-ben, mert kergeti a szunyikat, erre ismét azt látjuk hogy a csaj mellett ugrabugrál! 1:34-nél milyet szökken a lány, asztabetyár! A muksó feldobja ... hol a nőci? kidobta az univerzumba! Vissza jön. A kintit ez még jobban felspannolja. 
  Keresi hol zummögnek a moszkitók. Az ágy alatt vannak, hogyne. Ám nem ott voltak. Az ürge szemében, fülében mindenhol ott voltak és ezért elkezdett zúzni! Felaprította a konyhabútorait. A sütőbe is benéz, ami egyébként be volt zárva! Oda hogy a fenébe mentek volna be? Kérdezem én. "ÁÁ... megvan!" Leakarja csapni egy húsfordítóval, de ezek a rovarok okosak. Sárgaszem ott terem és megvédi haverját. Tomporon böki a kopasz agyvitézt. Majd ez a kis kelekótya is elkezd énekelni, táncolni. Tornacipőben! (Az új szúnyogkollekció megrendelhető). Na végre, lecsapta! Jöhet a kövi. Az már nem kel fel öreg! ... Jaj ne már! Feltámasztotta! Pedig jól lecsapta! Sokkal fürgébb lett mint azelőtt. Elszállnak. ... Csak a TV-t nee! De! Most szerinted ez jó volt komám? Menj azt szedjél hangyát!
  Folytatódik tovább a Karnyevál és kiderül hogy ez az egész csak álom volt. Vagy mégsem? Persze most már leüti a kereplővel játszó vérszopókat. Akkor döbben rá milyen kárt csinált. Ott a polcon egy hegedű lóg?-ez eddig nem volt ott. Még ha ott is lett volna, nem tudom elképzelni hogy játszik rajta ez a Loca. "Játsz már el nekünk egy nótát! (erre ő haragosan toporzékolva...) Kinyírlak! Véged van!" - no, nekem nem kell ez a strapa.        

Ismertetés:
  • Loco Loco - ami annyit tesz őrült őrült. Én is megőrültem amikor alig adott ki valamit a net, erről az együttesről. Képek alapján is rákeresek...hiába! Nagyon titkolják magukat. Rátaláltam a Testület Zenekészítők oldalára, hátha lesz bármi. Találtam, de nagyon keveset. Miszerint az együttes országokban elért sikereit taglalja: Svédország 3. hely, Gold (?), Spanyolban pedig 4. lett. Ez borzasztó, hogy spanyol szavak is fellelhetők a szövegben és megelőzik őket a jégszívű svédek! Jó, hát ezek az északiak mindent csípnek. Voltak ők már Country-sok, Rock-erek, Pop-perek...szóval miegymás. 
  • A képen piás rovarok viszik agybajba, az elmezavarban szenvedő őrültet (Loco). A zöld ruhás egyenes leszármazottja lehet Pán Páternek a híres illuzionistának, aki bebizonyította: tud repülni. A másik meg egy részeg disznó.   

2011. november 22., kedd

Bikicsunáj

Szarka László - Bikicsunáj

Vélemény: Úgy gondoltam nem hagyhatom szó nélkül, ezt a kultúriparban nélkülözhetetlen fiatalembert. Bár azért annyira nem fiatal, 40 éves, de ő az átdolgozások koronázatlan királya. Ha valakinek ezt bírja a gyomra persze. Itt semmi szó sincs átköltésről, ő ezt egy az egybe így gondolta. Szegény angol tanára. Jobb lett volna ha nem engedi át a pót-pótvizsgán se! Bár ki tudja, akkor is ide jött volna. 
  Ez az úriembert a maga idejében fel lehetett lelni az összes szórakozóhelyen, hiszen haknizott orrba szájba. Kizsigerelt minden adódó lehetőséget. Meg is lett az ára: több mint két millióan nézték meg csak ezt a videót és hol van még a többi. Igen, abban tényleg van valami elképesztő és furcsa, ha valaki ilyen szinten töri az Anglist. 
  Itt a videó ami megmagyaráz mindent. Szegény úgy erőlködik, hogy lassan galambok jönnek ki belőle! Azonban talán a legjobb hangok elérése miatt (a legjobb átadhatóság miatt) énekel ilyen feszülten. Látszik rajta a több hónapos gyakorlás. Azt hiszem ebben a fél percben mindenki ledermedt. Kicsit flúgos a tag, de így szereti a nép. Mit szólna erre az Alphaville együttes (a Big is Japan eredeti verzió alkotói): "Agyilag zokni a krapek, de zseniális. Egy meg nem értett elme". 0:24-nél ez az elvisz utánzat nem egy szívderítő látvány. Már ő sem bírja a kamu angolt! 
  Bár úgy voltam vele, nem csinálok ismertetést, mert "úgy sem találok róla semmit", de tévedtem. 149.000 találatot dob ki a net! Első megdöbbenésem a Wikipédia szócikk volt. Még fonémában is magyarázva van a neve: BikitTunai (IPA). Hát nem szép az élet, ilyet én is akarok! Megtudhatjuk hogy a sztárunk biztonsági őr, Ököritófülpösön. Tehát egy nyírségi fenegyerek. Ha arra megy valaki, akkor egy külön szótárral tegye azt. Írja azt is a szócikk hogy 1héten belül több százezren hallgatták meg, majd így folytatódott. Fan klubok alakultak, pólókon pedig büszkén dagadt a Bikicsunáj felírat. "Egy nyelviskola „Mr. Bikicsunájt” állította elrettentő példaként hirdetésében az idegen nyelveket nem beszélők elé.(szócikk)". Tehát ez egy Anti Bikicsunáj nyelviskola. Azt hiszem, nekem van egy szórólappéldányom. A várva várt szöveg is itt van az oldalon, de ez látva ugyanúgy egy nagy katyvasz. Jellemzően a magyar politikára, ott is elénekelték (az egyik pártnál) ezt a csodás szerzeményt. Vajon ők állhatnak a népszerűség háttérben? Ki tudja. 
  A palinak van több száma, akit érdekel, az internet világa tárt karokkal várja. Láttam egy TV2 Mokkás riportban is hogy azt mondta: készül még több ilyen borzalommal. Vegyétek vigyétek akció lesz, de én maradok abban hogy ez egy nagy kaki. A Hajdú koca Péter műsorában még kezet foghatott, énekelhetett Haddaway-nek is. Biztos jót nevetett rajta egy hétig.          

2011. november 4., péntek

Hélium 2


 
Hélium - Piromantika 

Vélemény
  A második felvonásban, egy videoklipes agymenést tárok a nyilvánosság elé. Azon gondolkodtam hogy ilyen együttesek, hogy születnek meg? Egyáltalán mi vezeti ezeket az éneklésre? Azért persze örülök ha egy ilyen alkotás előkerül. Itt már szerencsére nem héliumos a hangjuk, kicsit gyermeteg is volt már az a vinnyogás.  
  Indul a klip, egy autóbeszállással. Ez a kocsi elvihette a klip költsége felét. Nézzétek a srácot mit tud 0:16-nál. Megatánc forevör! Este van, de utána visszatérve a kocsis, madárijesztős csókára, már nappal van?! Ezt összeszedhették volna jobban. Végre elkezdődik a szövegelés. Hátuk egy ufó-zászlós díszítés, ami a: De minek! -kategóriába tartozik (rájöttem hogy ez az albumuk jelképe). Az énekes feje is érdekes, mint a sziszegő kígyóé. A szöveg pedig elképesztő: "Amikor azt üvöltötted: "nem szeretlek és semmit nem tehetsz, hogy vissza hódíts engem" Már tudtam mit kell tennem. Rögtön szaladtam, és a markomban röhögtem. Mert meglátod ma éjjel, hogy nem a falvédőről jöttem." - Azt a mindenit! A csaj üvöltve elküldi a srácot, hogy semmi esélye. Ő pedig elszaladt és a markába röhögött, hogy majd jól átszívassa az éjjel. Tehát ő most megmutatja a csajnak ki a fasza gyerek, mert ő nem a falvédőről jött. Csak az nem értem ha már nem kell a lánynak, akkor minek pattog még itt? 0:31-nél érdemes a középső emberkét nézni. Mint a partra vetett hal, úgy tátog! 
  A refrénben pedig láthatjuk hogy a szerelmétől, lángra gyújtja a gabonát. Azért ennyire nem kell túlbuzogni, nyugi! Eléggé hadilábon állnak a rímeléssel. Az első még jó, de a többi katasztrófa. "Nem lesz majd egyszerű, eloltani azt a nagy tüzet, ami bennem él ... igazából" - ezt az *igazából szó beszúrása fölösleges. Megértettük hogy nem oltható el! Nagyon felhevült a srác, de a többiek is. 0:55 - ismét előjön a hélium. Olyan selymes hang jön valahonnan hátulról. Úgy érzem nem egy X-faktorok ezek a srácok! és halljuk hát az ígéretet: "Nagy buli lesz ma még, Ilyen nem volt már rég" - Hátul a srác túl sok energiaitalt ivott, valaki üsse le! Szóval marha nagy buli van! 1:14-nél a buli sztárvendége egy piromán (bár mindegyik az), aki a gyújtóját úgy tudja ki be csattogtatni, hogy csak na! 
  A következő szak arról szól hogy lángokban áll a fél környék és hívják a tűzoltók összes részlegét. - Most azért mert felgyújtott egy kört maga körül a tarlón, nem azt jelenti hogy az ország összes oltójának itt kell lennie! Az énekes megnyugtat hogy a: tűzoltóké lesz a dicsőség ha eloltják (ezt a süket dumát a tűzoltóság nevében megköszönöm), de ha nem sikerül, le van kakkantva! Mert ő égve üvölti tovább a bugyuta refrénjét. A tűzoltók nem a legújabb járgányukkal jönnek és még egy katasztrófa turista is belóg a képbe(1:25). A refrén közben újabb produkciót láthatunk gyújtós fricitől, aki ezúttal társasággal jött. Megjelenik egy szőke leányzó. Aki a volt barátnő, de ő is tűzimádó! Lehet hogy az országos pirotechnikai találkozón jöttek össze.  2:14-nél eldobja a tüzet a féleszűje. Szóval ezért gyulladt fel! 2:30-tól megérkezik az oltósereg. Akik egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ezzel a szívtűzzel. Vagy azon gondolkoznak hogy szedjék ki onnan a három félnótást! 2:46, hát itt derültem nagyot: a tűzoltó szintén piromániás, mint a többi agyhuszár! A rendőr pedig mit nézhetett ki magának? a csaj alá kukkantott?? Hehe. Szóval még mindig a szerencsétlen lánglovagoknál járunk, akik azóta is csak nézik a tüzet. Ám talán most történik valami ... igen, ezt nem hiszem el. Ahelyett hogy a tömlőket vették volna elő, beálltak ők is táncolni és égni a többi közé! Hú, mostantól beszerelek inkább egy poroltót a lakásba és ha ég valami, magam oltom el! Az elején pedig arról volt szó hogy semmit nem tehet (az énekes), a visszahódítás érdekében...ennek ellenére szépen ölelgetik egymást!
  Ugye mekkora buli volt ez! Ők megaszonták hogy buli lesz, akkor az úgy lesz. Mi a tanulság: ne legyünk tüzeskedők (és a tarlón szerelemtől lángolók), mert a tűzoltók ha kijönnek, csak táncolni akarnak! Az oltás meg marad rád.                

2011. november 2., szerda

Hélium

Hélium - Eső

Vélemény
  Mindenki szippantott már héliumos lufiba?- aki nem az próbálja ki. Valami ilyesféle hatást lehet elérni, mint ebben a számban. Nemigazán tudom hogy ennek a zenekarnak voltak e koncertjeik, de ha voltak, ott irtó nagy (hélium) szívás lehetett. Na hát így kell legálisan betépni. Bár azt nem tudom mellékhatásként van e valami? Az elképzelhető, ha sokáig szívja valaki buborékos lesz a hangja. Vagy keresztezhetnénk a héliumszívást, a dohányos karcos hanggal. E képesség birtokosai elmehetnének a: Donald kacsa szinkronversenyre. 
  Klip híján a zenére és a szövegre kell hogy koncentráljunk (ha valaki megtalálná, írjon). Ez eleje olyan mint egy komolyzenei alkotás kezdete. Mintha hegedű és némi férfi vokál is megjelenne. Majd elkezdődik a gázszippantás: "Oly sok fent a felhő, Hogy nem jut a földre fény. Valahogy ma sokkal jobban fázom, Mert érzem, hogy nincs remény. ... Már fél 11 is elmúlt. Talán pontatlan az óra, De félek, hogy soha többé nem jön. Legalább a nap kisüthetett volna." - utána beindul a zene: "Én csak állok kint a téren, És arcomba fúj a szél. Júliusban melegebb volt a reggel, Na de mindjárt itt a tél. ... És ha jövő nyárig sem jön, Akkor végleg lemondok róla, De addig a hidegben is várom, Legalább a nap kisüthetett volna." - Rendben, tehát ennyi a szöveg az egész zenében? Lehet hogy elfogyott a lufi közben (vagy a gáz)! Ráadásul ezt a szöveget háromszor is halhatjuk a szám végéig (3:40). Közben persze próbálnak operálni rave-s diszkóelemekkel, de nem tudják felpörgetni a zenét. Visszatérve a mondatokra: Az ősz évszakjában járhat az énekes és szeretné viszontlátni a napot. Vacog, közben vár valakit, vagy valamit ami baromira nem akar jönni. Valószínűleg szerintem itt az esőre gondolna hogy nem jön és ha nem jön, legalább legyen valami: a nap süssön. Utána helyzetképet kapunk az énekes hollétéről. Elképzelhetjük hogy ez a marharépa kiment a vízhatlan kínai órájával a térre és várja az esőt reggeltől, a hideg, orkán erejű szélbe. Na ezt nevezem kikapcsolódásnak! Meg júliusban melegebb volt a reggel: Nem mondod haver! hallottál már a föld forgásáról? - és mindjárt itt a tél is. Szinte gondoltam hogy meleg nyár után eljön a tél is! Lenyűgöző az intelligenciája a selyem hangú ének virtuóznak. Ezek után ultimátumot ad az esőnek: hogy ha jövő nyárig sem jössz, akkor végleg lemondok rólad?! Szerintem magasból letojja az eső hogy mit gondol a zenész. De ő bizony időt és energiát nem kímélve hidegben hóban, fagyban várja. Ez megbuggyant! Az ürge valószínűleg a Szaharában nőtt fel! Ilyen tökfej a világon nincs, de jól van értem én hogy az ősz évszakot nem csíped. Sokan vagyunk ezzel így. Végezetül vegyél egy másik órát, a pontatlan kínai helyett.                  

Ismertetés:
A középső ruhája azért nem semmi! Madárijesztő!
  • A Hélium a kilencvenes évek egyik rave műfajban alkotó zenekara. A névből már sejtetik hogy hogyan készítették el dalaikat. Ez elég viccesre sikeredett. Azért vannak normális hangú számaik is.
  • Ez a bemutatott anyag egy válogatás kazin is rajta volt. Az érdem inkább a szövegé. 
  • Az együttes mögött az a Warez! állt, aki később a Draft nevű formációt alapította.
  • További alkotások: Kis Hajó('96), Piromantika ('97), Kerek perec('96) és ez.