Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. november 22., kedd

Bikicsunáj

Szarka László - Bikicsunáj

Vélemény: Úgy gondoltam nem hagyhatom szó nélkül, ezt a kultúriparban nélkülözhetetlen fiatalembert. Bár azért annyira nem fiatal, 40 éves, de ő az átdolgozások koronázatlan királya. Ha valakinek ezt bírja a gyomra persze. Itt semmi szó sincs átköltésről, ő ezt egy az egybe így gondolta. Szegény angol tanára. Jobb lett volna ha nem engedi át a pót-pótvizsgán se! Bár ki tudja, akkor is ide jött volna. 
  Ez az úriembert a maga idejében fel lehetett lelni az összes szórakozóhelyen, hiszen haknizott orrba szájba. Kizsigerelt minden adódó lehetőséget. Meg is lett az ára: több mint két millióan nézték meg csak ezt a videót és hol van még a többi. Igen, abban tényleg van valami elképesztő és furcsa, ha valaki ilyen szinten töri az Anglist. 
  Itt a videó ami megmagyaráz mindent. Szegény úgy erőlködik, hogy lassan galambok jönnek ki belőle! Azonban talán a legjobb hangok elérése miatt (a legjobb átadhatóság miatt) énekel ilyen feszülten. Látszik rajta a több hónapos gyakorlás. Azt hiszem ebben a fél percben mindenki ledermedt. Kicsit flúgos a tag, de így szereti a nép. Mit szólna erre az Alphaville együttes (a Big is Japan eredeti verzió alkotói): "Agyilag zokni a krapek, de zseniális. Egy meg nem értett elme". 0:24-nél ez az elvisz utánzat nem egy szívderítő látvány. Már ő sem bírja a kamu angolt! 
  Bár úgy voltam vele, nem csinálok ismertetést, mert "úgy sem találok róla semmit", de tévedtem. 149.000 találatot dob ki a net! Első megdöbbenésem a Wikipédia szócikk volt. Még fonémában is magyarázva van a neve: BikitTunai (IPA). Hát nem szép az élet, ilyet én is akarok! Megtudhatjuk hogy a sztárunk biztonsági őr, Ököritófülpösön. Tehát egy nyírségi fenegyerek. Ha arra megy valaki, akkor egy külön szótárral tegye azt. Írja azt is a szócikk hogy 1héten belül több százezren hallgatták meg, majd így folytatódott. Fan klubok alakultak, pólókon pedig büszkén dagadt a Bikicsunáj felírat. "Egy nyelviskola „Mr. Bikicsunájt” állította elrettentő példaként hirdetésében az idegen nyelveket nem beszélők elé.(szócikk)". Tehát ez egy Anti Bikicsunáj nyelviskola. Azt hiszem, nekem van egy szórólappéldányom. A várva várt szöveg is itt van az oldalon, de ez látva ugyanúgy egy nagy katyvasz. Jellemzően a magyar politikára, ott is elénekelték (az egyik pártnál) ezt a csodás szerzeményt. Vajon ők állhatnak a népszerűség háttérben? Ki tudja. 
  A palinak van több száma, akit érdekel, az internet világa tárt karokkal várja. Láttam egy TV2 Mokkás riportban is hogy azt mondta: készül még több ilyen borzalommal. Vegyétek vigyétek akció lesz, de én maradok abban hogy ez egy nagy kaki. A Hajdú koca Péter műsorában még kezet foghatott, énekelhetett Haddaway-nek is. Biztos jót nevetett rajta egy hétig.          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése