Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. november 2., szerda

Hélium

Hélium - Eső

Vélemény
  Mindenki szippantott már héliumos lufiba?- aki nem az próbálja ki. Valami ilyesféle hatást lehet elérni, mint ebben a számban. Nemigazán tudom hogy ennek a zenekarnak voltak e koncertjeik, de ha voltak, ott irtó nagy (hélium) szívás lehetett. Na hát így kell legálisan betépni. Bár azt nem tudom mellékhatásként van e valami? Az elképzelhető, ha sokáig szívja valaki buborékos lesz a hangja. Vagy keresztezhetnénk a héliumszívást, a dohányos karcos hanggal. E képesség birtokosai elmehetnének a: Donald kacsa szinkronversenyre. 
  Klip híján a zenére és a szövegre kell hogy koncentráljunk (ha valaki megtalálná, írjon). Ez eleje olyan mint egy komolyzenei alkotás kezdete. Mintha hegedű és némi férfi vokál is megjelenne. Majd elkezdődik a gázszippantás: "Oly sok fent a felhő, Hogy nem jut a földre fény. Valahogy ma sokkal jobban fázom, Mert érzem, hogy nincs remény. ... Már fél 11 is elmúlt. Talán pontatlan az óra, De félek, hogy soha többé nem jön. Legalább a nap kisüthetett volna." - utána beindul a zene: "Én csak állok kint a téren, És arcomba fúj a szél. Júliusban melegebb volt a reggel, Na de mindjárt itt a tél. ... És ha jövő nyárig sem jön, Akkor végleg lemondok róla, De addig a hidegben is várom, Legalább a nap kisüthetett volna." - Rendben, tehát ennyi a szöveg az egész zenében? Lehet hogy elfogyott a lufi közben (vagy a gáz)! Ráadásul ezt a szöveget háromszor is halhatjuk a szám végéig (3:40). Közben persze próbálnak operálni rave-s diszkóelemekkel, de nem tudják felpörgetni a zenét. Visszatérve a mondatokra: Az ősz évszakjában járhat az énekes és szeretné viszontlátni a napot. Vacog, közben vár valakit, vagy valamit ami baromira nem akar jönni. Valószínűleg szerintem itt az esőre gondolna hogy nem jön és ha nem jön, legalább legyen valami: a nap süssön. Utána helyzetképet kapunk az énekes hollétéről. Elképzelhetjük hogy ez a marharépa kiment a vízhatlan kínai órájával a térre és várja az esőt reggeltől, a hideg, orkán erejű szélbe. Na ezt nevezem kikapcsolódásnak! Meg júliusban melegebb volt a reggel: Nem mondod haver! hallottál már a föld forgásáról? - és mindjárt itt a tél is. Szinte gondoltam hogy meleg nyár után eljön a tél is! Lenyűgöző az intelligenciája a selyem hangú ének virtuóznak. Ezek után ultimátumot ad az esőnek: hogy ha jövő nyárig sem jössz, akkor végleg lemondok rólad?! Szerintem magasból letojja az eső hogy mit gondol a zenész. De ő bizony időt és energiát nem kímélve hidegben hóban, fagyban várja. Ez megbuggyant! Az ürge valószínűleg a Szaharában nőtt fel! Ilyen tökfej a világon nincs, de jól van értem én hogy az ősz évszakot nem csíped. Sokan vagyunk ezzel így. Végezetül vegyél egy másik órát, a pontatlan kínai helyett.                  

Ismertetés:
A középső ruhája azért nem semmi! Madárijesztő!
  • A Hélium a kilencvenes évek egyik rave műfajban alkotó zenekara. A névből már sejtetik hogy hogyan készítették el dalaikat. Ez elég viccesre sikeredett. Azért vannak normális hangú számaik is.
  • Ez a bemutatott anyag egy válogatás kazin is rajta volt. Az érdem inkább a szövegé. 
  • Az együttes mögött az a Warez! állt, aki később a Draft nevű formációt alapította.
  • További alkotások: Kis Hajó('96), Piromantika ('97), Kerek perec('96) és ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése