Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. november 4., péntek

Hélium 2


 
Hélium - Piromantika 

Vélemény
  A második felvonásban, egy videoklipes agymenést tárok a nyilvánosság elé. Azon gondolkodtam hogy ilyen együttesek, hogy születnek meg? Egyáltalán mi vezeti ezeket az éneklésre? Azért persze örülök ha egy ilyen alkotás előkerül. Itt már szerencsére nem héliumos a hangjuk, kicsit gyermeteg is volt már az a vinnyogás.  
  Indul a klip, egy autóbeszállással. Ez a kocsi elvihette a klip költsége felét. Nézzétek a srácot mit tud 0:16-nál. Megatánc forevör! Este van, de utána visszatérve a kocsis, madárijesztős csókára, már nappal van?! Ezt összeszedhették volna jobban. Végre elkezdődik a szövegelés. Hátuk egy ufó-zászlós díszítés, ami a: De minek! -kategóriába tartozik (rájöttem hogy ez az albumuk jelképe). Az énekes feje is érdekes, mint a sziszegő kígyóé. A szöveg pedig elképesztő: "Amikor azt üvöltötted: "nem szeretlek és semmit nem tehetsz, hogy vissza hódíts engem" Már tudtam mit kell tennem. Rögtön szaladtam, és a markomban röhögtem. Mert meglátod ma éjjel, hogy nem a falvédőről jöttem." - Azt a mindenit! A csaj üvöltve elküldi a srácot, hogy semmi esélye. Ő pedig elszaladt és a markába röhögött, hogy majd jól átszívassa az éjjel. Tehát ő most megmutatja a csajnak ki a fasza gyerek, mert ő nem a falvédőről jött. Csak az nem értem ha már nem kell a lánynak, akkor minek pattog még itt? 0:31-nél érdemes a középső emberkét nézni. Mint a partra vetett hal, úgy tátog! 
  A refrénben pedig láthatjuk hogy a szerelmétől, lángra gyújtja a gabonát. Azért ennyire nem kell túlbuzogni, nyugi! Eléggé hadilábon állnak a rímeléssel. Az első még jó, de a többi katasztrófa. "Nem lesz majd egyszerű, eloltani azt a nagy tüzet, ami bennem él ... igazából" - ezt az *igazából szó beszúrása fölösleges. Megértettük hogy nem oltható el! Nagyon felhevült a srác, de a többiek is. 0:55 - ismét előjön a hélium. Olyan selymes hang jön valahonnan hátulról. Úgy érzem nem egy X-faktorok ezek a srácok! és halljuk hát az ígéretet: "Nagy buli lesz ma még, Ilyen nem volt már rég" - Hátul a srác túl sok energiaitalt ivott, valaki üsse le! Szóval marha nagy buli van! 1:14-nél a buli sztárvendége egy piromán (bár mindegyik az), aki a gyújtóját úgy tudja ki be csattogtatni, hogy csak na! 
  A következő szak arról szól hogy lángokban áll a fél környék és hívják a tűzoltók összes részlegét. - Most azért mert felgyújtott egy kört maga körül a tarlón, nem azt jelenti hogy az ország összes oltójának itt kell lennie! Az énekes megnyugtat hogy a: tűzoltóké lesz a dicsőség ha eloltják (ezt a süket dumát a tűzoltóság nevében megköszönöm), de ha nem sikerül, le van kakkantva! Mert ő égve üvölti tovább a bugyuta refrénjét. A tűzoltók nem a legújabb járgányukkal jönnek és még egy katasztrófa turista is belóg a képbe(1:25). A refrén közben újabb produkciót láthatunk gyújtós fricitől, aki ezúttal társasággal jött. Megjelenik egy szőke leányzó. Aki a volt barátnő, de ő is tűzimádó! Lehet hogy az országos pirotechnikai találkozón jöttek össze.  2:14-nél eldobja a tüzet a féleszűje. Szóval ezért gyulladt fel! 2:30-tól megérkezik az oltósereg. Akik egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ezzel a szívtűzzel. Vagy azon gondolkoznak hogy szedjék ki onnan a három félnótást! 2:46, hát itt derültem nagyot: a tűzoltó szintén piromániás, mint a többi agyhuszár! A rendőr pedig mit nézhetett ki magának? a csaj alá kukkantott?? Hehe. Szóval még mindig a szerencsétlen lánglovagoknál járunk, akik azóta is csak nézik a tüzet. Ám talán most történik valami ... igen, ezt nem hiszem el. Ahelyett hogy a tömlőket vették volna elő, beálltak ők is táncolni és égni a többi közé! Hú, mostantól beszerelek inkább egy poroltót a lakásba és ha ég valami, magam oltom el! Az elején pedig arról volt szó hogy semmit nem tehet (az énekes), a visszahódítás érdekében...ennek ellenére szépen ölelgetik egymást!
  Ugye mekkora buli volt ez! Ők megaszonták hogy buli lesz, akkor az úgy lesz. Mi a tanulság: ne legyünk tüzeskedők (és a tarlón szerelemtől lángolók), mert a tűzoltók ha kijönnek, csak táncolni akarnak! Az oltás meg marad rád.                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése