Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. július 29., péntek

Mika

Mika - Big Girl

Vélemény: Mika egy nagy, szó szerint nagy számot akart a közönség elé vinni. Végül is súly formájában ezt sikerült is megvalósítania. A nagy lányok.Valjuk meg, nem sokan készítenek róluk dalt, ráadásul klipet is készítenek hozzá. Nézzük is ezt.
Borbélynál kezdődik a videó, ahol Mika fürtös haját vágják. Készen is lett másodpercek alatt, de kerdem: mit vágott le ebből a fodrász? Még mindig olyan nagy mint egy pulinak! Az énekes nem teketóriázik, ha már fizettek neki és fodrásznál is volt, akkor ő egyből énekel is. Azt mondja: "Sétál a szobában (a lány), Olyan mint egy nagy ballon, Azt mondtam: Héj lány, te gyönyörű vagy!" Ha lányt!, arra a kopasz fodrászra értetted? (mert csak ő van a szobában), akkor húzz el onnan de marha gyorsan! Ez a ballon kifejezés azért odavág, de látszólag bejönnek neki a túlsúlyos lányok. A következő képkockák ezt bizonyítják. Megjelenik velük az utcán, végigsétálnak a piacon. Ha nagy felhajtást akart az énekes, akkor ezt elérte. Mindenki őket bámulja. 0:20-nál már úgy ledermedt a megyárus hogy már mozdulni sem tud. Szerintem egyébként felfalták a többi embert maguk előtt, mert senki nem áll az útjukba. Csak ezt a vékony Mikát hagyták meg, mert arról húst lerágni nem lehet. 0:33, ezt a fejet nézzétek meg ... az öreg teljesen ki van a látványtól. A műfogsora is mindjárt kiesik. A szövegben eközben az halható hogy "Diétás kólát és Pizzát kérjük"- A pizzát ha jól emlékszem nem a diétásoknak írják fel! se baj Mika, azt majd te eszed meg, legalább hízol egy kicsit. Majd "térden állva visítok: Nagy lány, gyönyörű vagy!" Ne térdelj le mert rögtön eltaposnak! Meg visít is? úristen! 
Ezt a koreográfiát nem volt nehéz megtanítani. Bár lehet hogy csak ez ment nekik. Az énekes természetesen végigugrálja a számot és azt gondolja magában: " háhá, én sovány vágyok!" Az áthidaló szöveg pedig: "Itt van egy kövér lány, Megfogok halni. Mert ő egy igazi nő, Kell neki egy férfi, Itt van! Miért..." ezzel még itt nincs vége, de remélem nem Mika az ideális férfi? mert ha ágyjelenetre kerül a sor, akkor tuti vékonyra lesz vasalva! Ezt jól érzed, meg fogsz halni! Folytatva: "Veszel egy lányt, Szorozzuk meg néggyel. Most itt van egy csomó nő, Szükségük van többre."- Ha többen lesznek az emberek elszaladnak a környékről. 1:16-nál a hídon alig férnek el. A híd statikusai biztos fogták a fejüket! Egyre többen lesznek, a vékonyak is odaálnak. Nem mintha nem lennének elegen. A szövegben pedig az van közben hogy ők " nagy pillangók" és menjenek oda a kövér és vékony fiúk. Pisiljék körbe a lányokat, vékonyak lesznek ők ott "ahol kell"!-jujujj! Ez tényleg benne van! Nem viccelhet Mika. Ő komolyan gondolja a kampányát. 2:20-nál egy vicces rögzített kép. Csak nehogy legugoljon a hölgy, mert akkor roppan a nyaka véznánknak. 2:38-nál amikor egy majommal táncol, az az operatőre is. Igen komám, elég nagy majom vagy hogy részt vettél ebben! 2:45-nél meg kicsinálja a nagy feka nő. A legvégén pedig egy tipikusan az a gesztikulációs mozdulat van, amikor azt mondjuk: Sorry! tehát bocs ezért a kakiért, például. Miért kellett esernyő? Szent Péter véleménye az eső. Sírni tudna!
Erre is azt mondom hogy egy jó ritmusú, találó szövegű dal. Külön elismerendő hogy végre valaki kiáll a "nagy" lányok mellett és nem csak a cicababákat látjuk vonaglani a képernyőn.   

Ismertetés:
  • Eredeti nevén Mica Penniman, Bejruti születésű, angliában élő libanoni énekes. Anyja libanoni ruhatervező, apja amerikai bankár. Már 11 évesen rágogumi reklám zenéjét énekelte fel. 2006-ban kezdett profiként énekelni. Egy évre rá, kiadta a Life my Cartoon Motion címú albumát. Ezen van rajta az itt megjelenített (Big Girl) szám is. A -The Boy Who Knew Too Much (2009) a második albuma. Kevésbbé lett ismert mint az előző. Műfajai a Pop, Indie, Soft rock.
  • Sikerek: World Music Awards: New Artist díj, Male Pop/Rock Artist díj, British Artist díj. Vodafone Live Awarts: Best male artist díj. Ez 2007 természe. 2008-ban: Brit Awarts: British Breakthrough Act díj. NRJ music Awarts: International Revelation of the Year díj. ECHO Awarts: Best International Newcomer díj. Capital Awarts: Best British Album díj - "Life in Cartoon Motion" címú albumért.

2011. július 28., csütörtök

Szisztéma

  1. Az oldal böngészése során látható egy bizonyos felépítés. Ezen a blogon, egy bejegyzésen belül megfigyelhetünk: A) VideoKlip, B) Vélemény, C) Ismertetés, ezen belül egy képi illusztráció az énekesről, együttesről. 
  2. Videók megnézése, együtt a Véleménnyel. Egész egyszerűen annyi a dolgunk hogy a bejegyzésben elhelyezett Klipet elindítjuk, a Véleményt pedig olvassuk hozzá. Egy olyan verzió is felmerült, hogy jobban nézhető és érthetőbb a Vélemény rovat, ha külön nyitjuk meg a YouTube-ot és a blogot. Így is elolvashatjuk a bejegyzéseket. Döntsetek erről ti, belátással. 
  3. Az Ismertetés rovat. Itt a zenekar vagy szóló énekes fontosabb tevékenységeit követhetjük nyomon, eddigi pályafutása során. Úgy mont egy bibliográfia. Segít elhelyezni térben és időben az adott énekest, magát a zenét. 
  4. A Vélemény rovat. Ez tartalmazza a zene szubjektív kritikai leírását. 
  5. Képek. A képeket a legkifejezőbb formában próbálom prezentálni.
  6. Összefoglalva. A videó és a vélemény együtt nézve adják ki azt a hatást, ami elengedhetetlen a zeneszám megértésében. Az úgymond: Kaki-faktor eléréséhez. 
  7. Jó barangolást kíván a Kaki Hits 

2011. július 27., szerda

R-Stone


R-Stone - Egy kis sziget
Vélemény: Kijött a gyárból egy újabb tini énekes. Lássuk hogyan sikerült neki ebben az igen csak túlzsúfolt légkörben helyet kapnia. Eleve R-stone = R-kő. Így igen!, legyél erős, bár több száma sem árulkodik hogy ő vérmes lenne valahol is. A srác még csak nem is izmos. De akkor hol van itt a "kő"? A névből sem derül ki semmi. Az "R-" pedig szintén. Dobrai Zolt- ez nem igazán passzol. Ettől még lehet jó. Nézzük is meg a klipet, vele pedig a szöveget. Diszkós ritmusokkal kezdünk. Egy virtuálisan megrajzolt sziget bújik ki a felhők alol. A víz olyan mint a szélvédőmosó-folyadék! Besuhan az énekes vagányan egy szőke cicával, repülő szőnyegen - Váó. Körülnéznek hol lehet a legjobb parkolóhely. Mikor énekel már? 0:29-nél teszi ezt meg. Ez igen: a srácnak nagyon karcos a hangja. Nagyanyám repett fazékja is jobb hangot ad. A hangerő sem az igazi. Az anyja meg nem öltöztette fel rendesen, mert a trikót kívülre vette fel! A szöveghez pedig csak annyit bírok szolni, hogy az oviban a gyerekek jobbat írnak. "Veled megyek ez nem vitás, soha nem kellene senki más"- ugyan már haver, a következő képkockákon (a refrénnél) 2 csaj is van. Már megdölt a "szoha-szoha nem kell szenki mász". Az éjszakát pedig ott töltené a csajokkal, párdon: csajjal (mert ő szoha-szoha!). 1:06-nél ott a bizonyíték a 2. csajra. 1:17-nél megmutatja magát hogy fest a 3 alapszinben. Csibésztallérosan! Kész káosz a szövege és a klip. 1:33-nál még rá is kacsint arra másik lányra! de persze ő csak a szőke jányt szereti. Ja, ő nem mondta hogy többet egy éjszakánál. Várjunk, akkor az is hülyeség hogy örökre ezen a kótvány szigeten marad! Mert 2 lány / két éjszaka = 2 napot tölt csak itt. Észlény!. A szövegben még ott van hogy "kókuszdióról álmodik, ezt várta már oly nagyon". oké! Átgondolom, mert ez a szám, főleg ezen a fazék hangon ... fel is lép ezzel valahol? Szegény ők! Inkább tényleg, lenne szakács! Több hasznunk lenne vele. Bár ki tudja. Még mindig nem tudom milyen halat keresnek a hígítós vízben?
Nee! micsoda fordulat! A fekete csaj beveszi a buliba a pityergő szőkét is! A végén már így táncolnak, együtt. Azt írták egy cikkben rólla hogy mindig énekes akart lenni és ez az álma valóra vált. A fűrdőkádban biztos jobban ment! Az azonban nagy erény hogy a számait maga írja. Nem sok előadóról lehet ezt mondani.   

Ismertetés:
  • Az énekes 2007-ben tűnt fel a palettán, dance-pop, teen-pop slágereivel. Eredeti nevén Dobrai Zsolt, aki zalai születésű. Zsolt írja a számokat amit aztán klip illetve fellépéseken előad. Virtuálisan erősíti két háttértáncosa is. Néhány cím az R-Stone-repertoárból: Sírnod nem kell már, Enyém lesz a szíved, Veled maradok.
  • Sikerei: Általában próbálnak minden albumból egy két számhoz klipet is fogatni, ami valljuk meg, manapság nem igazán kedvez a pénztárcáknak. 

Cozombolis

 
Cozombolis - Itthon vagyok
Vélemény: Egy ismert népdal feldolgozása történt meg jelen esetben, a Jászkunsági Gyerek-é. Azonban a szokásos "Kozi" és a mai trendek szerint átdolgozva, felpörgetve. Nézzük meg a videóklipet. Szolnokon játszódik, az akkor újonnan megépített gyaloghídon kezdődik a video. A téli felvételeken az énekes ballag, a kihalt hídon (persze ez akkor még átadás előtt ált). Mostmár tudom hogy miért forgatnak nyáron. Elénekli hogy már járt idegen földeken, de a szíve mindig visszahúzza. Lehet hogy hídőr szeretett volna mindig is lenni. Ezek után egy éles váltás következik. Ott van maga az énekes, egy tájházban, parasztbácsinak öltözve, kalappal, bajusszal, mellényben, favágóingben. Látjuk itt hogy röhög a saját életén, a tv-ben ugyan is ő megy, feltehetően az egyik klipjében (A zenétől felforr a vérem, szerintem). 0:35-nél még integet is magának. Az a bajusz nagyon kemény! Átkapcsol a tévén, szintén saját magára. Ahol nem tudom, de mintha saját magát kareokizná le. 1:10-től következik a reffrén: amit suttog először, majd beidul az örjítő tuc-tuc zene. Mutogat, mozog a feje össze vissza miközben ott ficánkol a székben. 1:27-nél borral is kínál minket. 1:32 és 1:35 között nézzétek vissza azt a "ránknézést", hát az a nem semmi, meg ezek az "ökölben a kéz és pattogok" tánca. Ilyen produkciót részeg fiataloktől lehet látni a kocsma előtt, mikor a telefonnal ütemes zenét hallanak. 1:39-nél miért babrálja azt a rozsdás vekkert? Válla alatt meg miért van kukorica csuhéj?- ezt a jelenetet nem fogom megérteni. Utánna meg főz:, tudom is hogy mit: Kozi a la semmit! ami látszólag nem izlik neki: pffej! és miért egy lábas-bográcsban csinálja ezt a "semmit", a tűzhelyen?. Figyelitek, hogy megfogta az álítólag forró bográcsot! 1:50-nél pedig az alkohol mellékhatását láthatjuk: a látványos levegőmarkolást és seggreülést. A szöveg véget ért, de ilyenkor nincs semmi gond: kezdjük újra! Láttunk már ilyet. Az a Kékes tv elképesztő! 2:19-nél megint kiröhögi magát, de mint az állat. Utánna meg táncol magára. Már szétcsapta magát teljesen! Később ütögeti a tv-t hogy miért csak ez a kaki műsor megy. "hát ezt én sem tudom kozikám, de biztos van kikapcs gomb is! neem?- okés. Így a végefelé egy kérdésem még akadt: Miért úgy énekli a szöveget, mintha kétoldali szorulása lenne? -nagyon ki akarta kinyogni ezt a számot magából. Ennek ki kellett jönnie! A végére már eléggé megkönnyebbült arca van! Biztos végzett a "nagydolgával".
Egyébként ez a szám nem rossz, de kaki.  

Ismertetés: 
  • Cozombolis Leonidász Péter,ismertebb nevén Cozombolis, Szolnokon, 1979. május 5.-én született.  Görög származású magyar énekes és dalszövegíró. Műfaj, amiban alkot: pop, rock, pop-rock. Gitározni, basszusgitározni és szintetizátorozni is tud.
  • Karrierje első felében több együttes tagja is volt. Majd 2003-ban jött az áttörés, mikor Szőke András Szolnokon forgatta a: Zsiguli, című magyar filmet. Tóth Lászlóval alakították ki saját albumukat, mikor megkeresték őket a film betétdalának megírására, éneklésére. 2006-ra lett kész egy teljes lemezanyag, de csak 2007-ben jelent meg: Valami most kezdődik el, címmel. Zenéje mediterrán hatásokat tükröző dallamos pop-reggae-rock, szövegei pedig igen sajátosak: szinte minden dala pozitív életérzést sugároz. Ezzel a dallal, ami az album címével megegyező, felkerült a (magyar) VIVA chart 3. helyére. A következő: A zenétől felforr a vérem, album és szintén nevű dal, már az első helyen tünt fel. 2008-ban pedig a: Fülig ér a száj, albummal is sikeres lett. A most bemutatott szám pedig a legújabb szerzeménye.
  • Együttese a Kozi és a faltörők, de inkább szólóban ismert.
  • Jelentősebb albumok: Valami most kezdődik el 2006, A zenétől felforr a vérem 2007, Fülig ér a száj 2008.
  • Sikerek: Mahasz ranglista 5. hely első albumával. Viva chart: 3. 1. helyezés. További dalok: top 10 helyezések.

2011. július 21., csütörtök

Fluor

Fluor - Mizu
Vélemény: Az új hullám képviselői közül szemezgetve, elsőként kezdem a fogszuvasodás elleni extra-pehely súlyú harc bajnokával: Fluorit ... Filligran ... Fluor ... mit tudom én már mi a túró Tomival és az ő Mizujával. A szöveg egészen elképesztő. Mert ez ugyan is annyira gáz, hogy néha már jó is. Sokszor kellett "legóznia" kis meleg barátjával, hogy kijöjön egy ütős kis szöveg. A zenei aláfestés tipikusan diszkós dobgép. Ha amerikában lennénk ő lenne a fehér-repper. Szerintem nézzük a klipet: A konyhában kavargatja a levegő, közben olyan fáradtak a szemei mintha este, nem csak mizuzás lett volna. Aztán mutogat rám: "Hé hát te meg ki vagy? ... A Pókember csezd meg! 0:08-nél ott ül egy gyerek. Következő kép, a gyerek sehol! Egy törött nyakú gyermek ül a konyhádban embeer! Lehet hogy ez attól a bűvölő kézmozgásától van. Ezt a klipet sem milliókból forgatták. Mi ez a minimalisztikus videó. Otthon összetákolok egy ilyet. Később jön ebben a favágó ingben, lengetni a tenyerét és lökni a dumát. Figyeljük szavait: "Zúzunk az éjszakában, én meg pár haver, na mondd csak, mi a pálya, ha hívnak, menni kell"- Zúzunk? te mocskos huligán! "Ha hívnak menni kell"- miért kéne menned?. A következő viszont abszolút nem tudom hogy hogy passzol az előzőekhez: "Régóta nincs kiút, csak lányok és fiúk, nekem bejön ez a szitu, nekem bejön ez a szitu"- Aki ennyire bizonygatja heteroságát, az már gyanús. Meg itt van hogy régóta nincs kiút: Már a Rómaiak óta van kiút! süsd meg Tomikám (Fábri). Ez az újmagyar beszéd is egy rakás betyárkörte. De mikor ezt a szöveget mondja, miért mindig rám mutogat. 1. nem is ismerem 2. ő sem (szerintem ez így jobb is), 3. nem vagyok a haverja sem. Különben is, nem lógok egy fogkrémmel. A köv képkocka éles váltással indul. Látjuk hogy itt már érkezik valami erős töltet fluor tubusából. Fehér, de megint minimalisztikus háttér, tetrisz szerű betűkkel. Megint mutogat és magyaráz: "Csak akkor bulizom, ha úgy van, és általában úgy van, lenn megtalálsz a klubban"- "Ha úgy van?" Mivan kérem? ki csinálta a dalszöveget? Nem kellett volna kimaradni a magyaroráról, igaz e!- "és általában úgy van".- micsoda mondatszerkezetek. Igaz, valahogy ki kellett a "klubban"-ra hozni a rímet, de így?! "mert nekem bejön ez a szitu, a sok buta sztori rólad, csináljunk most olyat, amit megbánunk majd holnap"- Ugye nem SP van a közeledben? mert ebben az esetben én nem vagyok rátok kíváncsi! Rájöttem hogy Tomi egy Adidasz mániás...de tuti hogy a nagyapja/apja régi ruháit turta ki a szekrényből, a régi logó erről árulkodik. Meg mi ez? Fázik? hogy ilyen pufi-lufi mellényben nyomul. ráadásul pulcsi is van alatta. Refrén: "Kicsilány, ou, szia, helló! álljunk össze, mint két kicsi lego ou, na figyu már, mondom mi a szitu, te lány, én meg fiú, na mizu, mizu, mizu?"- Nem mondod hogy ő lány te meg fiú. Bár szerintem neked két pálesztől már oly mindegy lenne. Képzeljük el, hogy odamennél (így mutogatva) a csajhoz és mondanád neki húszszor: mizu? és megkéred hogy áljatok össze mint két kicsi legó- ott helyben nyagonvág! + nyakadba önti a ragacsos málnalevét. Ez csak sp-vel válna be, de már nálla ezt eljátszottad. Miért rám mutogat hogy"óh kicsi lány? jáj , ne már no! Aztán arról dumál, hogy hajnalodik, mindenki felébred. Csak egy ember van talpon a vidéken, Kukorica Jancsi! ... dehogy is! Fluor az, de lehetne a mai alteregója. Utánna: világos van, nálla viszont a bulik kemények! "a cuccok szétdobálva, after a szobában"- na ki a fasza gyerek. "te és én a félhomályban, filmezünk az ágyban?"- kössz, kihagynám! Vegyük komolyra. Nem hiszem hogy filmezel, akákivel is vagy bent. Meg mi az hogy a többiek kint zúznak temeg kéjjelegsz? ez így nem járja Tomikám. Ezt az egész második verszakot suttogva mondja: Mivan? Fél valamitől? biztos attól a meszesnyakú szellemgyerektől az elején! A klipben is füst száll körülötte, ő keményen kapucniban, sötét van. 1:44-nél mi ez a beállás? Itt már bedurvul az ilyenekkel, ez a buta sztory. Kapargatja a falat, csajnak nézi (mondja neki hogy:szia helló, mizu?), Ismét ottvan a meszesnyakú szellem, ő is adidaszban feszeng. Asztamindenit micsoda elvetemült kínai feje van ennek a gyereknek. Olyan mint egy epilepsziás!(, már bocsánat). Az utolsó rap részt ki kell vennem, mert meg kell ezt csámcsogni: "Te is tudod, hogy van, ha Tomika felbukkan, partyszemcsiben a klubban, sapiban megszínes cuccban, az F-L-U-O-R, a partyállat, ezt tudnod kell, mert az élet csak úgy lesz jó, ha felpörög, mint az electro"- Partiállat? ebben a klipben azért ez nem úgy tűnik. Úgy lesz jó ha az élet felpörög? azért nem minden esetben jó az ha felbörög.  Például egy fagyi elnyalása, másodperc alatt. Még nem is élveztem ki az ízeket! ... nincs ez kitalálva fluor-srác! "mint az elektro"- adok én neked olyan elektrót, hogy elszaladsz egy nagypofonért és vissza!
Valami jót is hagy mondjak: Biztos nem lehet olyan rossz ez a szám ha ilyen sokan letöltötték. Attól függetlenül hogy hadobál össze vissza, rímes a nóta. Sokat hallom utcákban, bulikban is. Tovább dübörög a Mizu. Mizu?            
Ismertetés:
  • Eredeti nevén: Karácson Tamás. Székesfehérváron született még '87-ben. Magyar rapper, hiphop- és popzenésznek tartják. A bár a médiában is sokat szerepel. Kezdetben 2004 derekán, felkereste a Hősök egyik tagját Joekert, hogy felvegyék első studiószámát (Egy Pillanat, számot). Ekkor még Fluorid volt. Mint a fogkrémben. Ezután jelentkezett az Animal Cannibals tehetségkutatójába, a Mikrofon Mániába, amit tizenhat évesen nyert meg, több száz másik mc-t megelőzve. A győzelem után klip is készült az Egy pillanat című számhoz, és még szeptemberben kiadta Ahogy érzem című albumát. Majd egyszer csak hopp, gondolt egyet és Fluorit Filligran lett a neve. Ekkor zenélt Nappal, azaz Zselenszkyvel és Pixával 2006-ban.. ("Ezekben a körökben ezek a hülye nevek voltak a divat?") Több próbálkozás után révbe ért a Mizuval. Ami jócskán köszönhető a facebook óriási térnyerésének. Csak úgy lájkolnak az emberek. Most is új számokon dolgozik legótesójával, SP-vel. 
  • Jelentősebb albumok: Mélyvárosi álmok 2006, Lájk 2010.
  • Sikerek: A Mizu nevű számát több mint tíz millióan nézték meg az interneten. Több ezren lájkolták. Óriási média celebség övezi. Médiumokban olyan sztorikkal áll elő sokszor amik lehetetlenek.

2011. július 20., szerda

The Crystal Method

 
The Crystal Method - Knight Rider 
Vélemény: Kapcsolódva az előzőhöz, folytatvám talán írhatom: "mindenki Májkül-éről" szól ez az bejegyzés. Kétségtelen a sorozat nagy sikere ösztönzött embereket, főleg ezeket a Dj-ket arra hogy feldolgozzák ragyogó főcímzenéjét. Talán a leghíresebb, ez, ami a vivá-n is ment. Ne tévesszen meg senkit a kiírás, ez Metod zene! Csak ez a Junkez gyerek annyira májer volt hogy koppintotta. Egész jól kezdődik, de ahogy folytatódik ... eléggé eltúlozták ez a diszkós cuccot. A szám többször is bevágja a hangokat. Szeritem tök ugyan az mint az eredeti szám, persze ennek ez is a lényege, de még is, nem sok munka lehetett vele. Ám lehet hogy csak én becsülöm le a doktorandusz Dj-ket. Klipje is van. Beindul a csodajárgány. Feléled '96-ban újra. Májkül berakja a kazit és már szállhat is a gép. De állj! Kitt, ha te egy szuper autó vagy?, észrevehetted volna ... hogy az a kócoshajú Májkel már ott ül benned! Remek, a következő képen már tényleg nincs ott. Utánna országúti száguldás és megint ott van a főhős. Nem értem ezt a dolgot. Más nem ülhetett a kocsiban, mert ugyan is csak Májkül Nájt tudja Kitt-et vezetni. Akkor csak a kocsi az aki megveszekedve keresi gazdáját. Egész éjszak keresi a kis hülye ... pedig benne ül! Ezt jól "megcsinálták"! Aztán itt versenyre kel a rendőrökkel is, mert azt úgy illik. Meg kell alázni a zsernyákokat. A filmből is látunk jeleneteket. Micsoda farolás és a legyőzhetetlen Turbo Boost is itt van. Észveszejtő 130 km/órás sebesség, közel a végtelenhez, huhúú. 1:28-nál miért van letakarva Bonnie szeme? Nem hiszem hogy megharagudott volna azért hogy ott az arca. Végül is több éven keresztül láthatták. 1:32-nél ez a nőszimulátor tetszik nagyon. Ezen ha még dolgoztak volna egy kicsit Kovi biztos ráugrott volna. 2:36-nál még beépített nintendó játékot is láthatunk ... ja, nem. Az Kitt észlelő rendszere. Kicsit már így a végére kezd egyhangúvá válni. Még jó hogy ez a kilip van, mert ha az nincs, tuti 3:18 perc hiába veszett az életemből. 2:42-nél Kitt helyesen kiírja hogy ütközés. A végére már totál ferkavarodik a zene, bepörög! Kiderül: hogy az a hülye kocsi még mindig a gazdáját keresi. Azt tudtátok hogy Ki Kitt magyarhangja? ... hát Terry Black! háhá. Ezzel azért nem fejezném be. A duo egyik híresebb zenéjét is iderakom:::
     
The Crystal Method - Blood Rave
Ismertetés:
  • 1993-ban alakult LosAngelesben. Elektronikus zenei duoként Ken Jordan és Scott Kirkland. Több Tv-s, reklám, játékban megjelenik zenéjük. A legkelendőbb album a Vegas volt, platinalemez 2007-ben. Mindketten DJ-ként kezték. 
  • Fontosabb albumok: Vegas (1996), Tweekend (1999), Legion Of Boom (2004), Divided by Night (2009).
  • Sikerek: A Vegas album felkerult az amerikai Billboard 200-ba. Filmek zenei aláfestésében is nagy szerepet vállaltak: Mortal Kombat (több Kombat filmzene), Mátrix. Játékok és reklámok szerepelnek még a listán.
  • Mellékesen ezek a Diszkósok, miért vannak AC/DC-s pólóban? Én semmi metált nem érzek a zenéjükben. Lehet hogy a pénz a Dj pultból jön, de a szívük a Rock-é! Nevük is: A kristály módszer. Húú, most olyat kapok hogy belilul a fejem.  

2011. július 17., vasárnap

David Hasselhoff

David Husselhoff - Hooked on a feeling

Vélemény: Ez egy figyelemre méltó szám, pörgős is, a szinész egy ismert médiamájer. De van vele valami gond. Gondolkoztam hallottam e már valahol? Merő véletlenségből találtam eredeti verziót. Lebuktál komám! Ezt majd a végén.
A zene rágyúr erre az ooga chaaka-s őrületre. Hallomásra olyan hívogató a szövege. Azt hittem farsabb lesz a hangja "Májkül"-nek. Jó kis stúdiómunka csodákat tesz. Lágy tucctucc azért alatta. Mikor azonban megnézi valaki a klipet is hozzá, kacaghat kicsit. Tudnillik ez egy szerelmes szám, és hát ez a klip nagyon nem azt tükrözi. A hangon kívül, nőt a távolban sem lehet látni itt. Ha csak nem gerjed a kis-angyal lányokra! Elindítom: Jézusom mi ez?-egy forgó kocka, benne táncoló medve (jobban mozog mint David, he he!), ugató kutya. Majd megérkezik maga az énekesek gyöngye, lehengerlő eleganciával. Várjunk csak! Hol áll ez?-ja hogy az egy háttérkép, bocs. Buli az van, de nem erre! Kemény ez az eszkimó szerelés. Mindenre rá lehet venni ezt a bohócot. Nézzétek mi az az úszószemüveg rajta. Meg később az a szánkó? és honnan csúszik ez a szerencsétlen le ... a Himalájáról? Jól látom: 0:30-nál kiugrik a tortából?, a mögévetített bulin? Ez mi? Később jön ezzel az "erdész-jancsis" öltözetével, tolla is van. Ott a túlméretezett tacskó és angyalok, Davidot meg beszippantja valami örvény. Hú! Ugróverseny a helyi benszülöttekkel. Ráadásul már kettőt is látok belőlle, aki szintén ugrál. Oké, itt is az egyik háttér. Ezt nem hiszem el! Ott a kocka a kezében. Ahol saját magát tartja, miközben énekel. Duplikálja! A közepe lyukas a kockának. Most mondjátok meg mit akartak ezzel a klippel? Például hol, mivel megy?-mert azt látom hogy száguld a völgyben egy semmivel. Repül is. Ezt nevezem. Feldobta magának a kockákat. Vége a háttérnek végre. A hajó orrában tombol, hideg hegyes táj fényében. Csak úgy lazán börkapciban. Ó, ez nem igaz! Megint mögévetített kép lesz. Mit csinál azon a motoron? olyan mint ha az öreg Bathman lenne. Majd repül, és repül, repül, közben bukfenc, lehetetlen pozitúrák. Eszkimó szerkóban is visszaköszön, de az a tánc amit levág és utánna a buliban is kán-kánozik. Tájkép, újra ő lándzsával és törzsi fittyfenével. Jaj de megint beszáll a képbe saját maga. Figyeljétek a tollát. Eszméletlen hogy csak úgy fityeg a semmiben. Több percig. 3:04-nél mikor bedobnak neki egy halat, az a kemény. (Ki volt az az elmés.) Bekapja! úgy van hülyegyerek! Cséphadaró-David is berepül, beszáguld a motoros is ... Hopáá! és ez mi a túró lenne?? I.T. megint eltévedt. Májkül mondjad már neki hogy telefonáljon haza! Ja...te most bugizol! jóvanjóvan, én kérek elnézést. Mutatja hogy "na na!" Valószínűleg ez azt jelzi hogy: "ne csináljátok utánnam balfékek". Ki lehetett a rendező? Nehogy azt mod hogy te voltál Dévid! umm, tudhattam volna. Huga, csak a huga, csak a huga!      
Nézzük kit is találtam: Blue Swede - Hooked On A Feeling (http://www.youtube.com/watch?v=Pf-MAiUkO-o&feature=related). Úristen: most melyik koppintotta melyiket? Totális téboly! Itt a következő: Jonathan King Hooked On A Feeling 1971-ből (http://www.youtube.com/watch?v=vNLo7OzNd_Q&feature=related). Na ez már csak az eredeti lesz. És tudjátok mit ... nem az lett! Talán ez már az 69-ből: 
B.J. Thomas Hooked On A Feeling. Ebből nem linkelek mert koncertfelvételek vannak. Nem tudtam választani ezért hagytam. Ki a fene tudta hogy ezt a számot elénekelték nyócázharminchárman! Ráadásul sikereik is vannak vele. Ezen a képen nagyon Homo-gén! szarkértőink eldöntik.  

Ismertetés: 
  • Baltimore, 1952. július 17.-én született. Sorozatai álltal vált ismerté, mint a Knight Rider és a Baywatch. Debütált zenei dal és szövegíróként is. Utóbbi főleg germán földeken: Németország, Ausztria. A sorozatok után tehát felcsapott zenésznek. Első dobásai 1985-ig vezetnek vissza ahol kiadta első lemezét. Bizony, a szinészet mellett még ezt is csinálta. Bár ez a szám már későbbi terméke. Night Rocker című albumával debütált. Sikere elenyésző volt a 89-ben kiadott, berlini fal leomlását követően elkészítette Looking for Freedom című albumához. A dalt Németországban már-már himnuszként játszották és az album arany és tripla platina lett. Három hónapig a toplisták élén sikerült maradnia.Majd több kevesebb siker az albumokkal és jött a Hooked on a feeling. Ami még felhozta David-ot. Mostanában alkoholproblémáival küzd és zsűrizik.
  • Jelentősebb albumok: Looking for Freedom 1989, Crazy for You 1990, Hooked On a Feeling 1997.
  • Sikerei: Több hétig slágerlistán volt a Német top-ban a Looking for Freedom számmal. Több dalát is millióan nézték meg az internet számos bugyrában. 

2011. július 14., csütörtök

Manu Chao

 
Manu Chao - Bongo Bong
Vélemény: Úgy kezdődik mint a gettózenék, francia stílusban. Pengetnek egy húrt. Ez követi végig a számot. Néha már idegesítő is. Majd jön az ének, ahol Manu az angol szöveget tisztára franciásan mondja. Az első sorokban így csűri a szavakat: "Mama was queen of the mambo, Papa was king of the Congo"-Tényleg anyád a mambó királynője, apád meg Kongóé? Azért ezt jól összehozták. A mambó Kubábol ered, Kongó meg kanyarban sincs arra. Franciaország meg végképp."Deep down in the jungle, I started bangin' my first bongo, Every monkey'd like to be, In my place instead of me, Cause I'm the king of bongo, baby"-mélyen a dzsungelben ő volt az első aki bongózott. Oda ment erre a sok majom és utánnozni akarta, de ő marad a király. Ezek szerintem átvitt értelemben értendő magvas gondolatok. Azért elég bulgárisan fogalmaz. Lemajmozza a többi "majmolót". Egyszer ezért kapni fog. Egy nő is énekel vele. Tűl sok szöveget nem kapott, ezt gyakorolhatta éjszakákon át: "Én vagyok a király Bango bongban"-de ezt miért a csaj énekli. Nem ő a király hanem Manu, nem? Miért nem mondja akkor hogy "te vagy a király bongo-ban"? Utánna arról szövegel hogy keres egy nagyobb koronát, a nagyvárosba megy, ahhol már sok a hang. Mert te vagy a bongó királya mi?-kicsit egoistánok érzem. Később mondja hogy "They say that I'm a clown, Making too much dirty sound, They say there is no place for little monkey in this town"-tehát minek is nevezték 3 sor alatt: Bohócnak, Kis majomnak. Konkrétan arról akar baszélni hogy minek megy ő, kismajom a nagyvárosba ugrálni a nagy majmok közé, mert nem való oda. Ezt mondták neki a keményarcok, de ő levakarja őket és nyomja tovább a bongó-t. Újra jön a csaj. Legalább egy lelkes követője van. Ez is valami. A klipben nem sok minden történik. Jön ez a pengetés, majd megjelenik az énekes, aki csak dumál. Mögötte meg valami mozgókép is van talán Párizsról? ... nem! Hollywoodról. Az elején egy kamerás bajszos ember is feltünt, valószínüleg az ő felvételei ezek. Ő meg itt beleugrál. Mi ez sapka ember?- Gyerek-télisapka, indiándíszekkel. Biztos a turkálóból kókányolta. Elég unalmas ahogy magyaráz. Próbálja feldobni mutogatással meg ugabugrával. A videó mögötte meg abszolút nem ér semmit, mert vagy össze-vissza minden van, vagy az ő nagy feje lóg bele. Jön a csaj is ilyen cséphadaró mozdulatokkal, altató hangon. Ez az újmozgás kemény Manu-tól, azt hiszi így érti valaki? A csaj meg légbongózik minden kameraállásból. 2:00-tól meg valaki otthagyta az egeret. Nem tudom hogy az eredeti klipben is benne van e, de nagylúzer volt aki úgyhagyta. Aztán véget ér a háttérvideó. A kék háttérben táncolnak tovább. A csaj franciául mond egy mondatot. "Szeretlek szerelmem"-ha jól értem. Akkor ezek csak kavarnak együtt. Manu erre el is mosódik. Őt hagyja ki a buliból. Azért 30 perces videót jól lejátszottak 2ésfél perc alatt. Aztán mormog orból marhaságokat. Én vettem csak észre, de mintha más lenne a csaj messziről, mint akit közelről mutatnak. Hasonló, szerintem 2 személy. Bizonyíték: Fejforma és a kormos szemölcs. Most már tényleg nemértem. Manu meg csak löki ugyanazt. Nembírom már! Jó hogy vége lett és biztos van mondanivalója neki, ezt én elismerem, de jó hogy vége. A "zsönetemplő" pedig még mindig szól a fejemben.   
Ismertetés: 
  • Eredeti nevén José-Manuel Thomas Arthur Chao, francia születésű, főleg latin zenét játszó zenész, énekes. Szülei spanyolok (baszk és galíciai). Párizs mellett nőtt fel. Testvéreivel itt alapította meg a Mano Negra nevezetű zenekart. először a Mala vida című dalának sikerével lépett be a francia köztudatba. Legnagyobb nemzetközi sikerüket talán a King Kong Five című dallal érték el. 1995-ben feloszlottak. Szóló karrierbe kezdett. Gyakran dalaiban több nyelven is énekel és stílusokat kever. 
  • Jelentősebb albumok: Clandestimo, Sibérie m’était contéee (2004).
  • Sikerek: A Bango bong számmal szólóban óriási sikerei voltak.  Könyv is megörökíti az énekest.
  • Magyarországi fellépései: Petőfi Csarnok: 2002. május 28.; Sziget Fesztivál: 2007. augusztus 8.; Volt Fesztivál: 2008. július 4.

2011. július 13., szerda

Mr. Rick

Mr. Rick - Zárjon be a gyár
Vélemény: Álljon le a munka, a gyár. Végre itt a nyár, a balcsi. Oké haver, jól hangzik. Vágjunk bele. A hangulat visszarepít minket a szocializmus éveibe, ahhol "vodkás barátaink" diktálták a tempót. De ez a szám 1997-es! Jól eltévett az időkapuban! Jól van, igaza van most már senki nem viszi ezért börtönbe ... csinálhatja! A szám elején rövid körképet ad a kommunizmusról. A refrénben vidáman énekel. Bár én mikor hallgattam ezt a számot "újra itt a nyárnak" nem pedig "újra nyit a nyár"-nak értettem. Most így utánnahallgatva tudtam meg ezt. Hát ez nagyszerű. A következő részben burkolt gondolatok jönnek az osztályharcról és közlik súgva:"A pult alatt banán is akad". Biztos olyan ez mint a magyar narancs: magyar banán! Utánna: "Este eljön, fellép a két Latabár. Miért nincs mindig nyár? Itt a pártvezér és egy futball sztár!-Latabárék, pártvezér és a futbal sztár. Remek lesz a buli! Vigyázzatok a banántra, mert ha a pártvezér meglátja, irgum-burgum lesz! Nézzük a szép klipünket: Limuzin, merjelenik maga Rick is, csajokkal körbavéve. Közben bevágnak munkás képeket. Turbózva fekete-fehér képekkel. Jön a szöveg. "nagy a termelés", "folyik a termelés", "Közben az üzem elől elkötik a bringád"(-hú de kínos!), "A Norma abnorma, munkaversenyek, és pofa be koma! Május 1-ig ha jó voltál, szot a beutaló és a Wartburg száll"- Igen, de Rick, te végigpofázod az egész munkát! Így nem lesz nyaralás komám. Május 1.ig nem voltál jó. A többiek is elég lazán dolgoznak. Most egyébként ő valami főmuffti? mert egy vörössipkás soffőr szállítja. Lépjünk tovább. Ez a Szalacsis munkásruha + sapi jól áll neki. Láttátok: az egyik munkás a szemével bontotta fel a sört! ezt már nevezem! Ráadásul sima kenyeret esznek. Az a sörösüveg olyan mint egy ecetesüveg. "Este fellép a két Latabár"- itt el is játsza őket. Munkásruciban! 2:09-nél Lenin szelleme is ott lobog (a felírat is kemény). Az izomagyat meg megpróbálják mindenáron megvesztegetni, de őneki kimosták az agyát, nem hat a szó rá. 2:46-nál, Ezek a munkások! Hogy néztek ki? Lehet hogy ő is ezt mindja nekik. A táblát átjavítják "szot üdülésre". Aztán bevetik a nehézbombázót. Ez már tetszik az izomagynak. Érdekes hogy eddig nem vette észre ezt a csajt. Tényleg ki van mosva az agya, vagy nem is volt és lehet hogy Eunok is. A végére kiderűl, valami fejes volt Rick haverunk, de pórúl járt. Mert be volt zárva a gyár. és Nyitott a nyár.       
Ismertetés: 
  • 1993-ban feltünt zenekarával, az Erik a vikingel. Számai voltak de annyira nem futottak be vele, mert ekkoriban mindenki ezt akarta tolni. A Crazy Baby egy zenei ritkaság, felrakom azt is. Zézzétek a régi Top zene tv adásában. Visszatérve. Az formáció teen-pop, szinti-pop stílusban alkotott ... ez nem igaz, megint ez a szinti pop marhaság. 1997-ben (eredetileg) Rácz Erik kivált, Mr.Rick néven szólóban folytatta. Teen-pop, club/dance műfajjal csinálta tovább a zenélés. A szinti-pop nélkül jobb is lett.
  • Jelentősebb albumok: nem lesz sok, csak azért mert többesszám, ezért kettőt is felrakok. Nehéz lene többet, ugyanis nincs. 1997 Ha szerelem ébred; 2001 Sírj ha fáj.
  • A Zárjon be a gyár és még néháhy feldolgozás felkerült a magyar toplistára. 
 Erik a viking - Crazy Baby

Szécsi Pál


Szécsi Pál - Gedeon bácsi
Vélemény: Bolondos dallamokkal indul a zene, majd egy fodrász-szalon mindennapjaiban suhanunk. Női szalonról van szó. "Meseország királya egy őszes úr, kit mindenki becéz"- Ez az őszes úr a lányok felhajtója, kamufodrász...is lehetne de ő csak a fiatal pipiket kedveli, az asszonyakat meg végképp. "Megszépíti a páciens fejét"-páciens? Mivan már műt is az öreg. (Zeneszerző Payer öcsi volt,... látszik.) Nagyon jó dolga van az öregnek: "Nem tudom, hogy amit mondok, végül hiszik-e, Házibort visz néki minden héten Gizike, picike Micike Salgovácné túrós buktát sütöget Azzal akar kedveskedni a mesternek ő egy keveset"-kedveskedni mi? persze. Majd a függöny mögött "meghálálja" az öreg páciensének. Picike Micike, Salgováciné meg a túrósa. Kap ő olyan buktát a ... na de hagyjuk a pajzánkodást. Azt hiszi ha viszi neki ezeket, majd ingyen vágja a haját. Gizike még le is itatja! És hogy mit megnem tesznek a nők érte, nézzük: "Összevesznek érte naponta a csacsi nők, Kényes dámák nyomban afrikai emberevők, kannibálok"-Payer öcsink nagyon ki lehetett mikor ezt papírra vetette. A csacsi nők Hulk-á változna, vagy Vérfarkassá? úúúú Ezt én nem várnám meg. Hívnám az X-Aktásokat, vagy ide már a Sötét zsaruk kellenek?. Az öreg láthatóan csípi ezt. Bejön neki az elvadult stílus.  Egyébként nem rossz. Később lehull a lepel: "Gedeon bácsi, a nők bálványa, De otthon őt is az asszony várja, S ettől szinte elveszti a fejét, Gedeon bácsi egy sámlin reszket, És csendben átkozza azt a percet, Amikor megismerte a nejét" Tehát Gedeon otthon egy: Papucs! A fodrászatban stíről, otthon meg reszket. Ez az élet! Legalább nem unatkozik. Biztos ezt a nőt a szalonban szedte fel. Otthon a sámlin reszket ... micsoda terrorban él. Azért nem rossz szám. Klipet csak ezt az összevágott anyagot találtam. Ha valaki megtalálja jelezzen. Ebben pedig Szécsi Pál képei, pillanat képek találhatók. Videóban beágyazva.     

Ismertetés:
  • Ismertetés: 1967-ben a Táncdalfesztiválon 2. helyezést ért el, a "Csak egy tánc"című dallal. A Rádió tánczenei stúdiójának tagja lett. 
  • Életét idegi problémával kellett leélnie, amit gyermekkorában lelkileg szenvedett el. Árvaházba került miután anyja (egyik testvérével) diszidált, otthagyta lánytestvérével a pályaudvaron. Segédmunkásként egyik munkahelyén munkatársa fedezte fel sármos jellemét. A tanácsra manökennek állt. Ebből kifolyólag a Gellértben volt egy fellépése. Szórakozásra három számot elénekelt, ami siker lett. Elmentek énektanárjához, aki elindította a salgótarjáni dalfesztiválon. Ugyanabban az évben a Táncdalfeszten 2. lett. Nagy sikerben volt része, rajongtak érte, de törékeny jelleme miatt az italba és magába fordult. Több öngyilkossági kísérlet után, 1974-ben élete véget ért. Mindössze 30 éves volt. Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. A temetésén, a fájdalomtól megzavarodott rajongók mindenáron be akartak menni a ravatalozóba, a megvadult tömeg útját Koós János állta el kétségbeesetten. 
  • Testvérei megalapították a: Szécsi Pál-díjat. 
  • Sikerek: Táncdalfesztivál 2. hely
  • Fontosabb albumok: Hagyjuk szívem, Egy szál harangvirág, Violák, (További emlékkiadások).

2011. július 11., hétfő

Soho Party


 

Soho Party-Gyere és táncolj

Vélemény: Indul a zene. Egyből belecsapnak a lecsóba. A lány máris táncra hív, micsoda éjszaka lesz. Részletezve máris az elején itt van a szövege Náksinak: "Jól öltözött fiúk és lányok, Senki sem tudja, hogy mire vártok." Soho partyra! vagy nem?-és ott van az a: " kér kér ... a lány, mozduljak már."- a következő sor: "A lány ott terem, fogjam meg a kezét."- de ha a csaj jön hozzám, akkor én minek menjek. Az utolsó szövegelős részben pedig egy kis tánctamfolyamot mond el az énekes. Egyébként, jók a szövegek. Nem olyanok mint néhány akkori kakijelölté, de majd meglátjátok, illetve már az előzőekban láthatjátok. Nézzük a klipet: Ilyen pszihotikus spirállal kezdünk, ami megtornáztatja a szemizmainkat. Majd bevágódik a csaj és osztja az igét. Hú de nem bírom nézni ez a hátteret. A csaj is turkálóból vásárolt göncökben, köldökig felhúzta a gatyót hogy bevágjon. Aztán itt a két szövegzsák. Táncosokkal akik ... Félmesztelenül? legalább egy szekadt pólót vehettek volna fel, meg ez a légtrombita háh ... marha jó. Mi ez a kalap a vörösingesen? Apropó vörösinges, a másik meg narancsban van. 0:21-től meg ez meg mi ez? Lambada? Kacsatánc?- ki a koreugráFos? Mögöttük a két alak meg méregeti egymást. Majd jön a kopasz szólóban is nyomja egy kicsit, micsoda háttérben. Ikrák! vagy spermák?- ez már állapítsátok meg ti. A narancsinges szövegel, közben mutogat mint songoku: káméhámé. Mögötte megint idétlen háttér, beleértve a táncosokat is és még nincs itt vége. Nyalókás háttér is van. Nyami. Bőrszerkós furkó is megjelenik. Csajok is vannak ott, de ő inkább magának táncol (lájkolja magát). Nem győzöm hangsújozni a háttérképeket. Windows média 1-es verzóban is vannak jobbak. Jó akkor még ilyen gépe/programja csak Vágási Ferinek volt. 0:55-nél valami szöveg is van! Elsőre nem is vettem észre. Mondom valami érdekesség, ezt nem hagyhatom ki, megnézem mi az: ennek jól bedőltem Future van odaírva. Legalább valami Party, vagy Soho, vagy mitudomén. Oké. Jó ez a niga csaj, a narancsing már azzal kavar. Miért is ne, szabad országban élünk. 1:05-nél mi az a forgó puding?-mindent bevetnek. Húhú a csaj egy elképesztő táncba vág bele. Aztabetyár. Nézzétek! Jönnek ilyen bevágások közben cumifej és partyhugairól, de alig várom hogy a csajt újra kígyómozgásban lássam. 1:31-nél állítsd meg. Mert maga Morfeusz is tiszteletét tette a bulin. Utánna meg sokabbnál is sokszögebb alakzat lövel piros kábítófényt felénk. Bocs, de 1:38- nál ez mi a lópikula lenne. Hogy jön ez ide. Mi ez??. A nagyondurva tánc 2:14 kor jön be. Ne a fehércsíkos csákót nézd, hanem szemben barra a másikat: Mi ez a lúzer tánc kérem, Olyan mintha vaksi lenne. Szemcsije is olyan. Fantasztikus. Nem találok szavakat, jönnek újra az ikrák és a nyalókás hátterek. A csaj bekígyózik de ami tánc ügyileg ez után jön, na az a nemsemmi apukám! Morfeusz is mozaikban. A végére a klip összes fellépője jelenést tesz. Az énekes csaj meg olyat playback-el hogy az csak na. "Gyere és tátogd át velem az éjszakát".- "oké, de te fizetsz"!. A vak a legjobb akkor is. Igazi Megatánc tehetség! Mig itt egy baki is: a vak nem ment ki a képből és rászól a kopasz hogy húzzon el! Ő meg leszarja!. Csak bámulok és üresség van mikor vége a számak. Megállt az idő.    

 Együttes ismertetése: 
  • Magyar könnyűzenei együttes. Továbbiakban a dance műfajt képviselik. 1989-ben alakult, mintegy úttörőjeként a magyar zeneiparnak (Budapest). Legnagyobb slágereik: a Kéz a kézben, Nem számít, Gyere táncolj!, a Szállj!, Az éjjel soha nem érhet véget. Eredetileg hárman voltak a formáció tagjai: Náksi Attila (germekként 6évig trombitált) Dömötör Sándor (mindketten zeneiskolai végzettség) és Artin, helyére jött Betty Love (aki zenét is írt). Náksi a Padödőnek néhány számában zeneszerő volt. 1998-ban véget ért a party Sohoban. Feloszlottak. Betty külön folytatta szólóként, Náksi pedig Brunner karjaiban talált vigaszt és tevékenységük zálogaként a Budapest parádé 5 éves periódusában főcímadó zenéket szereztek. Nézz az ég felé!, Csak 1 nap van, Budapest száll! a legjobbak. 
  • Jelentősebb albumok: Pizza...! Gyere táncolj!, Szállj!.
  • Műfaj: teen-pop, disco, club/dance.


Trio

Trio - Da Da Da
Vélemény: Sokat meséltek erről a számról, diszkóban ment meg miegymás. Azt én értem hogy új vonal volt, de ennyire? A három grácia biztos kimaradt az énekórákról. Mondták hogy táncoltak is rá. Könyörgöm, erre hogy?-esetleg vonaglanák össze-vissza, mintha már fáradt lennék és ezt a szöveget nyomnám közben. Tudok egy jobbat. Kocsmai kötekedés nyelve is lehetne ez, a részeggel: "Beszóltál? ahaa! Lefejellek!! ahaa!Akkor: Dá Dá Dá (verés). Tényleg a legolcsóbb zenekari felállást sikerült megtalálniuk, ének, gitár és dob. A szövege is olyan fárasztó, lagymatag. Az ember ilyenkor elhagyja a földi létet és repül a semmiben, a szám végén pedig landol egy betyárkörtében. Van benne angol szöveg is és német is. Az angol: "Milyen lesz és milyen nem, Mit csinálsz és mit nem, Mit lehet és mit nem, Ez az amit tudni kell: Szeretlek de nem mutatom". Hát, ez a kemény. Magvas gondolatok. Ez olyan hogy: Hol vagyok, hol nem, Éneklek vagy nem, Híres leszek e ezzel a gatyival vagy nem, ez az amit tudni kell: hogy Igen igen igen (Da da da). Szőrnyű! Ez ment szórakkozóhelyeken? a refrén pedig: "Én nem szeretlek, te sem szeretsz". Akkor minek írtátok meg ezt a számot?- de mire végighalgatja az ember ezt a számot, agyrobajt kap. Csak itt nem tuc-tuc hanem dádá van. Van hozzá klip is ami szintén olyan bugyuta mint a zene. Egy EKG hangját haljuk, ami felébreszti a tvben szereplő egyik trió tagot. Aki ezt egy ahá-zással ünnepli. Német kocsmakép. Majd előtűnik emberünk, a tv-s és mutatja mit lopott a sarki játékboltban, ahaa! Egy játék miniszintetizátor. Az új vonal elvette az eszét. A többiek meg isznak mint a kefekötő. A zenekar (szintén trió, csak öregek), játszák a dádá számot. A tévében pedig maga a Trio együttes látható, a tv-s muksó újra feltűnik. Felcsendül újra az a fránya dádádá. Ez az öregzenekar nem is három hanem legalább a dupla annyi zenészből áll. Még csak nem is trió akkor. Nem értem, ehhez a számhoz miért kell ennyi ember. Még a három is sok. Megmutatják utánna nekünk a Trio együttes tagjait, itt van máris a tv-s aki valami rosszban sántikál, a másik ezt észreveszi. A harmadik pedig még mindig azt az egy rohadt pálinkáját issza, amit kitöltöttek neki már mikor. Aztán mutogat a sapis a másiknak, késsel, sexamorf felíratra. Nem is lehet tudni mire gondol. Erre egy olyat ráhúz a seggére a mellette ülő, az egész kocsma hallotta. A csaj nemtetszését fejezi ki, hadonászik a tollával. Erre felbőszül a sapis és az életlen menzakéssel hátbadobja. Micsoda fordulat. A csajból pedig annyi vér folyik mint egy lóból. de kérem, egy életlen kétől?! Belekerül a tévébe és vér jön a szájából. Valamit ki is köp, de mit? Talán a tüdejét?- fogalmam sincs. Ilyen mazsola szerű izéket. Lehet hogy fordított anyagcseréje lett. Következő jelenet, játék a lopott játékszintin és láthatjuk hogy gurítja le végre az italát, a páleszes ürge. Gyerekeket is beengettek a kocsmába. Mindegy, csak fogyon a sör! Nem vagyok benne biztos hogy mindegyik fiú volt, de az egyik nagyon kavart az öreggel. Majd nagymozgású szinpadi produktum következik. Érdekes: a játékszintis nem nyomja a billentjűket, mégis szól az a pöcökzene. Röktönzött kórus összeáll ahá-zni. Ezt a kakit már nem bírja tovább a páleszos, több kortyban, de csak lemegy az a nedű. Ahhoz képest hogy megölték a pincércsajt, jó a buli. Ráadásul mindenki előtt van pia. Elképesztő. Az öregek helyét pedig már a 3 jómadár veszi át. Bezzeg erre már táncolnak. Ebbe a késdobáló kocsmába sem térnék be. "ez az amit tudni kell: igen igen és ... igen.          

Együttes ismertetése:
  • Ez a német együttes, a New Wave stílusban jöt létre, de szerintük "új német vidámság stílus". Minimalizálták a szövegeket és a hangszerelést a dolokban, ezért voltak különlegesek. Gorobankneten alakultak meg. Nevük is jelzi, hárman voltak a csapatban. Leghíresebb számuk és mint egy harminc országban is játszott, közkedvelt Da Da Da azaz Igen Igen Igen. Teljes nevén: "Da da da, én nem szeretlek nem szeretsz aha aha aha"(szabford.),("Da da da, ich dich nicht Lieb du mich nicht liebst aha aha aha"). A legtöbb dalaik három akkordosak. Németországon kívül nem lettek igazán sikeresek. Filmben is szerepeltek. Címe: " Drei gegen Drei ", vagyis" Három három ellen ". 1985-ben a zenekar felbomlott a dobos (Peter Behrens) kiválása miatt.A további két tag (Stephan Remmler, Gert "Kralle" Krawinkel) pénzügyi megnemértettség miatt szétvált. 
  • Siker: Főleg Németország, de lefordították spanyolra (mexikói) is. Filippínói nyelven is felcsendül egy ottani zenész által. Pepsi reklámban is szerepet kapott a Da Da Da dal. 
  • Fontosabb albumok: Trio (1981), Bye Bye (1983).

2011. július 9., szombat

The Trashmen

The Trashmen - Surfin' Bird

Vélemény: Ezt a lemezjátszós felvételt találtam csak, meg néhány élő felvételt, de ez jobb minőségű. Korabeli lemezborító látható kezdésként. Elég szelídnek tünnek ezen a képen. Mi lenne ha meghívnák őket mondjuk egy esküvőre, kép alapján választanak: "Ezek a srácok szimpatikusak, legyenek ők. Rock&Rollt játszanak"- erre odamennek és szétzúzzák, a házat, a Bird-el! Már egyből belekezdenek az "igébe". Madár az ász, a ma ma dár, a madár az ász. Az egész szám alatt ez megy, de 1:10-nél valami történik. Egyszer csak kifullad az énekes. Nem csoda ennyi bird után. Aztán felébresztik és nyomja tovább. Ezt az egészen egyszerű szöveget már a részegek is megbírják tanulni. Buliban előny (mármint nem a részegség). Micsoda tombolást lehet vágni erre. Mondjuk a gyereknek ne kapcsoljuk be otthon, mert szetszedi a házat. Klip helyett van egy Méégjobb:
Nézzétek meg a többit is, mert nagyon jók. 

Együttes ismertetése: 
  • 1962-ben alakult meg Minneapolisban (Minnesota), rock and roll együttesként. Tony Andreason (gitár ének), Dal Winslow (gitár ének), Steve Wahrer (a dob és ének), és Bob Reed (basszusgitár).Surf rock és Garage rock műfojban alkottak. Nagy dobásuk a Surfin' Bird (madár az ige) volt, ami a nagynevű amerikai Top 100-ban(Billboard Hot): 4. helyet is meg tudott csípni.
  • Európában: A "madár" dal 2009-ben népszerű lett. Facebook kampány miatt, a Top 40-ben is benne volt. 
  • Mai népszerűségét  Family Gay című animációs sorozat hozta meg.

Aneka

 
Aneka - Japanese Boy

Vélemény: Első élményem ezzel a számmal a GTA nevű játékban volt. A szám előjött amikor egy gettó mellett mentem el, képzeljük ezt élő helyzetbe: ott helyben agyonvernek. Na de ez nem von le semmit az értékeiből. Az NSZK-ban mindent bekajálnak ami diszkó, döbbenésemre Svédország és Norvégia is csatlakozott a szeretik listához. Biztos az ottani bovliárusok vették "ócsón" a lemezt. Arról azonban nincs hír hogy Japánban elattak-e bármennyi lemezt is. Lehet hogy ott a japán boyz már túl elcsépelt, sok van belőlle. Ott röhöghettek a hülye európaiakon: "No lám, megint egy ratyi nyugati majmolás!" Nem csak a számon, de az énekes nőn is elmosolyodhattak. Egy skót, ráadásul még a japán vonásokkal sem rendelkező hölgy énekli a csingcsáncsun zenét. Az előfordulhatott hogy sokat volt a skót japó piacon, "közelebbi" ismeretség sem kizárt. Túl sok volt a japán csődör a közelében. Itt a művésznév is. Az oké hogy valaki ilyen nevet választ, de ez cseppet sem hasonlít eredeti nevére: Mary Sandeman (Aneka, sehogy sem jó) de hát mindegy, egészségére. Belehalgatva a számba egy távolkeleti dallamvilág tárul elénk, euró-diszkóval párosulva. Ki volt az aki ezt kitalálta. Csoda hogy nem tagadták ki Skóciából egy ilyen szám után, még a hangja is tisztára átváltozott. A klipben pedig egy igazi mini japánt láthatunk. A háttértáncosok, a kellékek, na meg az énekes gésa. Várjunk csak! Hátul nem öltöztették be őket. Még egy NDK-s úttörő is belekerült a tömegbe (0:05 nél lehet látni bal felső sarokban, elég sokáig). A táncot meg kb 2perc volt betanítani. Felcsendül az ének. El se hinném hogy skót énekli. De mit énekelhet? "Icsi fecsi láv mí, a domb oldaon", ennek utánnajárok. Nem találjátok ki: "He said that he loved me, Never would go és az ó ó"- a japó ejtésre mentek rá inkább, mert marhára nem lehet érteni. Mindegy, európának jó lesz. A szövegben egyébként arról beszél hogy hová tünt a ferdeszemű hapsia, csak úgy fogta cuccát és ment. Biztos nem volt jó neki a klíma. Meg hogy mit mondjon a szakításról az embereknek. Bakker, biztos feltünt nekik hogy elment!, Skóciában! Ne viccelj már!. Na hát ha a szöveg nem is, ez a gésa ruha egész jól sikerált. Még hajtűje is van és hogy rámarkolt arra a mikrofonra. Majd imátkozásba kezd. Észrevettétek, mintha olvasna egy szöveget mikor énekel, súgógépről és a végén ránknéz. Azért micsoda buli lehet ott, egy jappó sincs a környéken se. Azt hittétek hogy lesz ott egy is...legalább a táncosok!...neeehm nem! Van kivetítő is. Szívás, mert fekete fehér. Ahhoz képest elég boldogan veszi tudomásul hogy elhagyta a fiúja. A szám végére már nem mutatják a csajt a kivetítőn. 
Ez nem igaaz...megtaláltam az igazi klippet is, az előző csak egy műsorból volt, de ne aggódjatok. Ugyan az. Csak az originál verzióban japán bábúkat szurnak be néha a videóba. A kezdezt pedig egy felkelő nap. A klip pedig elég sötét. Itt már nem olyan nagy a buli és Aneka is a kamerában vinnyog. Nem fedeztem fel itt sem még csak ázsiai emberkét sem. Legalább egy feka lenne. Hát ez a közönség, úgy űlnek ott mint ha tuskók lennének. Bámészkodnak, beszélgetnek is. Nézzétek meg azt is itt alul. Én azt mondom messze van japán, de mégis közel. Kössz Aneka.
 
  Aneka - Japanese Boy (eredeti klip)
Ismertetés:
  • Valódi nevén Mary Sandeman, származása: skócia, művésznevén Aneka, 1981-ben jelentős sikert ért el (ezzel) a Japanes boy számmal. Ezután több kislemeze is megjelent, de igazi sikert csak ezzel a számmal ért el. Ezért őt egyslágeres zenésznek is tartják. Bár szerintem ő ezellen tiltakozna. Az énekesnő élő koncertjein is kimonóban, gésaként jelent meg. A diskódivat leágazó csillaga miatt kellett abbahagynia elsősorban a további számok készítését. Készített ő, de már nem volt sikeres velük. Nem mellesleg a nyilvánosság előtt sem kívánt többet mutatkozni. Többször említette, hogy befejezi. Azonban mint később kiderült, eredeti nevén, visszatért fol-klor énekesnek. 
  • Sikerek: Anglia Svájc Svédország NSZK: Toplista 1. helyezés ('81 Japanes boy), a többi száma Ausztria, Svédország, NSZK futottak (Little Lady, Shooby Doo Doo).
  • Jelentősebb albumok: A fent említettek zárójelben.
 

2011. július 7., csütörtök

Kozmix

Kozmix - Jó a kedvem
Vélemény: Egy magyarul beszélő Scooter. A fodrászuk is ugyan az lehet. Érdekes, ők is hárman kezdték a pályafutást. Nem csak magyar Scooterünk van, de még a háttér zenész is koppintva lett. A harmadik tagot egyébként Vitaminnak hívták, ő egy szelíd májvacukor volt a két tucc-parádéhoz képest. Ez a zene túl van porgetve. Klip: Ó, egy téli pőrgős diszkózene, ilyet is ritkán látni, bár hógolyó csata után, mennek is a bárba. Betocsognak tiszta víz lesz a padló, ráadásul elkapcsolnak a jó kis "hangyás" műsorról, erre a két túlpörgetett anyaszomorítóra. A hidrogénmatyi mutogat, meg magyaráz valamit, a másik meg közben gromaszolgat mikor rámutat. Méghozzá legalább 4 tvn lehet nézni őket 30 m2-en. Az első szöveg megütötte a fejemet: "Ha elromlott a hangulatod, mindegy mit csinálsz, nekem ugyanolyan jó a kedvem, ó, ez nagyon gáz..."- hú, ezt jól megbeszélted haver! Elromlott a hangulatom, az mindegy, de neked ugyan olyan JÓ a hangulatod?- mivan ember? "És ha elmondanám mindenkinek, miket produkálsz, nekem ugyanolyan jó a kedvem, ó, ez nagyon gáz..."- miért, miket produkálok? "nana nanana". Majd elmegy kiáltozni, mert hirtelen olyan nagyon jó lett a kedve, ... viháncol is, ez az igazi. "Talán nem is vagyok szép, talán nem is vagyok jó, vajon hogyan legyek hozzád hasonló?- először is ne hidrogéneztesd a buksid és hagyj fel az énekléssel, a többit a Rockerekkel játszd le. Aztán megint kiáltozik, de az előbb ugyanolyan szarul volt mint én (szöveg szerint). Itt nem áll meg történetünk. A következő részeket figyelemmegzavarás ne szakítsa félbe: "Ha mégis elromlott a hangulatom, jaj, nagyon vigyázz, mert én lecsapok ám, olyat kapsz, hogy csillagokat látsz!-ezt én már nem bírom, megállítottam a képet, nem is akárhol méghozzá. Pont ott ahol bemutat. 4:03-nál. Megáll az eszem. Ha rossz a kedve meg begurul és csillagokat látok. Nagyon fenyegetőzik itt valaki. A vég pedig itt van: " De én akkor is csak vidám leszek, édes, bizony ám, Mert te kapnád a pofonokat, én csak osztanám. " Valami csajhoz beszélt eddig vagy mi? Ő osztja a pofonokat és akkor vidám lesz...?-mindezt TV-n keresztül?? Ezt még gondold át hidrogénmatyi. Jó hogy tovább nincs szöveg, mert fokozni ezt már nem sokáig lehet. Mondjuk szerintem itt az emberek csak a pörgős drogos ütemre figyelnek, a szöveget nem is értik. Hozzáteszem nem is lehet, mert akcentussal beszél a gyerek. A vége felé helikoptereznek is a puszta közepén. Viháncolnak mint a hülyegyerekek. Biztos a sok szobafogság miatt tombolnak ennyire a szabadban, vagy egy kis energiaital csodája ez. A végén pedig a bárban ülők is láthatják magukat milyen csunyák. Azt ne mond ...hogy maguknak is integetnek! Micsoda parádé megy itt. Alig ismertem fel őket. Igen, nem vagytok szépek és jók, de Szkúterhez hasonlók.
 
Együttes ismertetése: 
  • A kozmix formáció a kilencvenes évek elejétől, napjainkban is alkot. Nagy népszerűségük volt, főleg zenei műfajuk miatt, ami happy hardcore és rave stílusú. Igazából 95-ben alakultak meg, még hárman. Vitaminnal közösen megalapították az együttest, amelyből később Vitamin a Happy Gangbe távozott. A tovább maradtak: Hozsó (Horváth Zsolt), (Lányi) Lala. 
  • Legsikeresebb albumok: Kozmix a házban (1998), Angyal (2000), Holnapután (2005)
  • Sikerek: Arany Zsiráf-díj (év felfedezettje 96), Popcorn-díj (Az év magyar zenekara 96, 97), Ifjúsági Magazin (A legjobb duó) (1999)

2011. július 6., szerda

Baby Sisters

 
Baby Sisters - Szeresd a testem
 Vélemény: Az éneklésből mind a három lány kiveszi a részét, valakinek van hangja, valakinek meg csinálnak. Ez akkoriban nagyon jövedelmező volt. Nézzük: itt van három akkori bombalány, de van studió, egy zeneszerző. Kész a sláger. A rádiók meg bekajálják, mert változatosak akarnak lenni. A refrént pedig mind a hárman éneklik. Elmélyedve rádöbbentem hogy a név furcsa: Baby Sisters?, nem is annyira bébik már ők, még csak nem is testvérek. Ebbe már ne is menjünk bele. A szöveg pedig, nem értem hogy fiúkkal vagy lányokkal akarnak most "szeresd a testemet" játszani. Meg az első sorban ott van hogy "Ne is szólj! Csak a test beszél A pillanat a tiéd" Hát nem is akartam megszólalni! A pillanat az enyém tudom jól, de melyik?, mert utánna azt mondják a hölgyek hogy várjak még, meg végtelen maraton. Hol itt a pillanat? További kérdés: a vége felé mondják: "Lángoljon velünk a tér, ez újat ígér", de már mindent elmondtak. Volt az őrült tánc, a románc és az ágyban is leszünk. Egy északa alatt ennél több nem történhet. Jól értem: három csaj szeretne engen elcsábítani táncra, meg miegymás. Hu azanyját, ez igen. A második csaj pedig felszólít minket hogy "mellette nem aludhatok el, ébredjek fel!" Igen, buliba elmegyek majd hót fáradtan, de még ha fáradt is lennék: három jó csaj odajön, ráadásul álítólag ismernek is és őrülten táncolni akarnak velem. Nem aludnák az fix! de ők megmondják a tutit. Itt van ez az ismertség "Bőrödnek illatát őrzöm"!, most találkoztunk süsd meg. Majd elkísér Hiába titkolnám, szeretlek semmi kétség"- ez jó gyors volt, már szeret is, így kell ezt csinálni. A klipnél egy szinvonalasan megcsinált előadásról van szó. Csak nem tudom, ha szeresd a testem, meg a többi amit fent ecseteltem... miért van egy ilyen előadásos klip forgatva hozzá. Monjuk a csajokon jól áll a férfi zakó gatyó. Semmi nem derül ki a videóból, ami a szövegben benne van. Ebben van spanyol táncos, hastáncosok, pantomimeseknek öltözött altiskolások, bűvész, aki kihúz egy nyulat a kalapból. A legszebbek az örömlányok. Ők is bénák, de nekem az tetszett a legjobban. Mi a szép az egészben, hogy mindet ők játszák. Ennyi gagyibb után jön a főgagyi. ahol a gengszternek öltözött (három énekeslány) megelégeli a ratyi versenyzőket, beálnak helyettük vetközni. Persze ez már jobban tetszik az ott ülőknek. A végére ledobják gönceiket, de milyen ruhák ezek kérm. A piros az elmegy, a többi,...egy párducról leszagatott őskori ruha, a másik valami fekete ronda kivágott göncöt húzott magára, olyan mint egy topos-egyberuhás kisfiú. Itt már van egy kis tánckoreográfia is. Úgy mozognak mint a beállított androidok. A közönség tombol, ennyien nem is voltak ott. Negatív diszkriminációt fedeztem fel. Ez a Bár koedukált, vagy tudták hogy a végén go go tánc lesz. Hasonlítanak Britni Szpírszre, lehet hogy neki a magyar alteregói ők. Bizonyíték: Britni Szpírsz/Baby Sisters= mind a kettő B.S., dettó ugyan azt kornyikálják, csak a magyarok hármat is csináltak belőlle.  

Együttes ismertetése:
  • Magyar lányegyüttesként futottak be a 90 es évek második felében. Négy nagylemezük jelent meg. 2001-ben közös megegyezéssel külön utakra léptek, amiből ketten szóló énekesek lettek. 
  • Jelentős albumok: Jó estét nyár, jó estét szerelem (1997), Lesz, ami lesz (2000)
  • Jelentős zeneszámok: Rád gondolok, Szeress!, Szeresd a testem