Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. július 27., szerda

Cozombolis

 
Cozombolis - Itthon vagyok
Vélemény: Egy ismert népdal feldolgozása történt meg jelen esetben, a Jászkunsági Gyerek-é. Azonban a szokásos "Kozi" és a mai trendek szerint átdolgozva, felpörgetve. Nézzük meg a videóklipet. Szolnokon játszódik, az akkor újonnan megépített gyaloghídon kezdődik a video. A téli felvételeken az énekes ballag, a kihalt hídon (persze ez akkor még átadás előtt ált). Mostmár tudom hogy miért forgatnak nyáron. Elénekli hogy már járt idegen földeken, de a szíve mindig visszahúzza. Lehet hogy hídőr szeretett volna mindig is lenni. Ezek után egy éles váltás következik. Ott van maga az énekes, egy tájházban, parasztbácsinak öltözve, kalappal, bajusszal, mellényben, favágóingben. Látjuk itt hogy röhög a saját életén, a tv-ben ugyan is ő megy, feltehetően az egyik klipjében (A zenétől felforr a vérem, szerintem). 0:35-nél még integet is magának. Az a bajusz nagyon kemény! Átkapcsol a tévén, szintén saját magára. Ahol nem tudom, de mintha saját magát kareokizná le. 1:10-től következik a reffrén: amit suttog először, majd beidul az örjítő tuc-tuc zene. Mutogat, mozog a feje össze vissza miközben ott ficánkol a székben. 1:27-nél borral is kínál minket. 1:32 és 1:35 között nézzétek vissza azt a "ránknézést", hát az a nem semmi, meg ezek az "ökölben a kéz és pattogok" tánca. Ilyen produkciót részeg fiataloktől lehet látni a kocsma előtt, mikor a telefonnal ütemes zenét hallanak. 1:39-nél miért babrálja azt a rozsdás vekkert? Válla alatt meg miért van kukorica csuhéj?- ezt a jelenetet nem fogom megérteni. Utánna meg főz:, tudom is hogy mit: Kozi a la semmit! ami látszólag nem izlik neki: pffej! és miért egy lábas-bográcsban csinálja ezt a "semmit", a tűzhelyen?. Figyelitek, hogy megfogta az álítólag forró bográcsot! 1:50-nél pedig az alkohol mellékhatását láthatjuk: a látványos levegőmarkolást és seggreülést. A szöveg véget ért, de ilyenkor nincs semmi gond: kezdjük újra! Láttunk már ilyet. Az a Kékes tv elképesztő! 2:19-nél megint kiröhögi magát, de mint az állat. Utánna meg táncol magára. Már szétcsapta magát teljesen! Később ütögeti a tv-t hogy miért csak ez a kaki műsor megy. "hát ezt én sem tudom kozikám, de biztos van kikapcs gomb is! neem?- okés. Így a végefelé egy kérdésem még akadt: Miért úgy énekli a szöveget, mintha kétoldali szorulása lenne? -nagyon ki akarta kinyogni ezt a számot magából. Ennek ki kellett jönnie! A végére már eléggé megkönnyebbült arca van! Biztos végzett a "nagydolgával".
Egyébként ez a szám nem rossz, de kaki.  

Ismertetés: 
  • Cozombolis Leonidász Péter,ismertebb nevén Cozombolis, Szolnokon, 1979. május 5.-én született.  Görög származású magyar énekes és dalszövegíró. Műfaj, amiban alkot: pop, rock, pop-rock. Gitározni, basszusgitározni és szintetizátorozni is tud.
  • Karrierje első felében több együttes tagja is volt. Majd 2003-ban jött az áttörés, mikor Szőke András Szolnokon forgatta a: Zsiguli, című magyar filmet. Tóth Lászlóval alakították ki saját albumukat, mikor megkeresték őket a film betétdalának megírására, éneklésére. 2006-ra lett kész egy teljes lemezanyag, de csak 2007-ben jelent meg: Valami most kezdődik el, címmel. Zenéje mediterrán hatásokat tükröző dallamos pop-reggae-rock, szövegei pedig igen sajátosak: szinte minden dala pozitív életérzést sugároz. Ezzel a dallal, ami az album címével megegyező, felkerült a (magyar) VIVA chart 3. helyére. A következő: A zenétől felforr a vérem, album és szintén nevű dal, már az első helyen tünt fel. 2008-ban pedig a: Fülig ér a száj, albummal is sikeres lett. A most bemutatott szám pedig a legújabb szerzeménye.
  • Együttese a Kozi és a faltörők, de inkább szólóban ismert.
  • Jelentősebb albumok: Valami most kezdődik el 2006, A zenétől felforr a vérem 2007, Fülig ér a száj 2008.
  • Sikerek: Mahasz ranglista 5. hely első albumával. Viva chart: 3. 1. helyezés. További dalok: top 10 helyezések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése