Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. július 6., szerda

Baccara

Baccara - I sir, I can boogie

Vélemény: A dal felépítése jó, mivel kiemelték a lényeges refrén részt, a többi pedig csöndesebb. Szerintem tulságosan is. Olyan mint ha beszélnének hozzánk suttogva. A cím pedig "Igen uram, tudom boogie", felmosás a fedélzeten, után egy kis bugi. A dal végére tuti elalszok. Azért diszkóban egy ilyen szám pihenőt jelentene manapság. Bár lentebb olvasva láthatjuk, nem mindig olyan népszerű ez a stílus. Ráadásul csak az egyik hölgy énekel, a másik meg olyan mint amikor karácsonyi dalt énekel a család és a nagypapa mindig csak egy szót énekel a sorban. Klip: Az elején van egy elfutó lány, aki talán Mayte lehetett civil ruhájában, vagy az operatőr lemaradt az adásról, ezért a rózsák. Bárhogy is van, a három perces szából huszat, azok a fránya rózsák vesznek el. Továbblépek és meglepödve látom a megérzésem, a szoknyájukkal tényleg felmosást imitáló táncot lejtenek. A hullámzó mozgás egyébként megmaradt később is. Azt észrevettem, de lehet hogy csak azért mert spanyolok, hogy az S betút és a T t kicsit susogósan mondják. Mondjuk ez nem baj, különleges. Refrén előtt mindig megálnak, rákészülnek a nagy boogira. Mert akkor aztán igazán belekezdenek a csajok. Harangmozgás (amit Bíró Icu is megirígyelhetne), forgás, mutogatás, jobb egyenes boxolói véna, többfajta lépéskombináció. Ez sajnos nem pörgeti fel a számot, de jó. A lányok olyan szépen mindig a kamerába neznek. Mintha nekem csinálnák az egészet. Elbűvölő. 

Együttes ismertetése:
  • A legsikeresebb spanyol duóként tartják őket számon. Az eredetileg táncosnő Mayte Mateos és María Mendiola, a '70 es években duót alkottak. Az első kislemezükön halható "I sir, I can boogie" nagy sikert hozott számukra. Aztán a 80as évekre megromlott a kettőjük közti harmónia. Mindketten szóló karierbe akartak kezdeni, a baj csak az volt hogy mindketten a Baccara névvel szerették volna folytatni, új együttesükkel. Érdekesség hogy a felvételek nem spanyolhonban, hanem az NSZK-ban készültek. Először Vénusz néven indultak. Majd a Baccara művésznevet választották: a szó egy rózsafajta neve, a duó szimbóluma pedig évekig egy rózsaszál volt.  
  • Sikerek: Európában főleg Anglia és NSZK jelentette a csúcsot, de szó szerint. Eddig még nem volt Euro-discot játszó spanyol együttes a Nagybritt topban. Jelenleg is csak rajtuk kívül egy spanyol tudott felkerülni: Julio Iglesias. A lemezek arany, dupla arany, platina, majd dupla platinalemez lett.
  • Indultak Euroviziós dalfesztiválon is, Luxemburg szineiben (1978). Bár 7.ek lettek, a dal robogott tovább. Japánban is jártak aYamaha Fesztiválon az NSZK-t képviselték a Mad in Madrid című dallal, ám csupán a 8. lett. 
  • Legsikeresebb albumok: Baccara, Light my fire

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése