Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. július 29., péntek

Mika

Mika - Big Girl

Vélemény: Mika egy nagy, szó szerint nagy számot akart a közönség elé vinni. Végül is súly formájában ezt sikerült is megvalósítania. A nagy lányok.Valjuk meg, nem sokan készítenek róluk dalt, ráadásul klipet is készítenek hozzá. Nézzük is ezt.
Borbélynál kezdődik a videó, ahol Mika fürtös haját vágják. Készen is lett másodpercek alatt, de kerdem: mit vágott le ebből a fodrász? Még mindig olyan nagy mint egy pulinak! Az énekes nem teketóriázik, ha már fizettek neki és fodrásznál is volt, akkor ő egyből énekel is. Azt mondja: "Sétál a szobában (a lány), Olyan mint egy nagy ballon, Azt mondtam: Héj lány, te gyönyörű vagy!" Ha lányt!, arra a kopasz fodrászra értetted? (mert csak ő van a szobában), akkor húzz el onnan de marha gyorsan! Ez a ballon kifejezés azért odavág, de látszólag bejönnek neki a túlsúlyos lányok. A következő képkockák ezt bizonyítják. Megjelenik velük az utcán, végigsétálnak a piacon. Ha nagy felhajtást akart az énekes, akkor ezt elérte. Mindenki őket bámulja. 0:20-nál már úgy ledermedt a megyárus hogy már mozdulni sem tud. Szerintem egyébként felfalták a többi embert maguk előtt, mert senki nem áll az útjukba. Csak ezt a vékony Mikát hagyták meg, mert arról húst lerágni nem lehet. 0:33, ezt a fejet nézzétek meg ... az öreg teljesen ki van a látványtól. A műfogsora is mindjárt kiesik. A szövegben eközben az halható hogy "Diétás kólát és Pizzát kérjük"- A pizzát ha jól emlékszem nem a diétásoknak írják fel! se baj Mika, azt majd te eszed meg, legalább hízol egy kicsit. Majd "térden állva visítok: Nagy lány, gyönyörű vagy!" Ne térdelj le mert rögtön eltaposnak! Meg visít is? úristen! 
Ezt a koreográfiát nem volt nehéz megtanítani. Bár lehet hogy csak ez ment nekik. Az énekes természetesen végigugrálja a számot és azt gondolja magában: " háhá, én sovány vágyok!" Az áthidaló szöveg pedig: "Itt van egy kövér lány, Megfogok halni. Mert ő egy igazi nő, Kell neki egy férfi, Itt van! Miért..." ezzel még itt nincs vége, de remélem nem Mika az ideális férfi? mert ha ágyjelenetre kerül a sor, akkor tuti vékonyra lesz vasalva! Ezt jól érzed, meg fogsz halni! Folytatva: "Veszel egy lányt, Szorozzuk meg néggyel. Most itt van egy csomó nő, Szükségük van többre."- Ha többen lesznek az emberek elszaladnak a környékről. 1:16-nál a hídon alig férnek el. A híd statikusai biztos fogták a fejüket! Egyre többen lesznek, a vékonyak is odaálnak. Nem mintha nem lennének elegen. A szövegben pedig az van közben hogy ők " nagy pillangók" és menjenek oda a kövér és vékony fiúk. Pisiljék körbe a lányokat, vékonyak lesznek ők ott "ahol kell"!-jujujj! Ez tényleg benne van! Nem viccelhet Mika. Ő komolyan gondolja a kampányát. 2:20-nál egy vicces rögzített kép. Csak nehogy legugoljon a hölgy, mert akkor roppan a nyaka véznánknak. 2:38-nál amikor egy majommal táncol, az az operatőre is. Igen komám, elég nagy majom vagy hogy részt vettél ebben! 2:45-nél meg kicsinálja a nagy feka nő. A legvégén pedig egy tipikusan az a gesztikulációs mozdulat van, amikor azt mondjuk: Sorry! tehát bocs ezért a kakiért, például. Miért kellett esernyő? Szent Péter véleménye az eső. Sírni tudna!
Erre is azt mondom hogy egy jó ritmusú, találó szövegű dal. Külön elismerendő hogy végre valaki kiáll a "nagy" lányok mellett és nem csak a cicababákat látjuk vonaglani a képernyőn.   

Ismertetés:
  • Eredeti nevén Mica Penniman, Bejruti születésű, angliában élő libanoni énekes. Anyja libanoni ruhatervező, apja amerikai bankár. Már 11 évesen rágogumi reklám zenéjét énekelte fel. 2006-ban kezdett profiként énekelni. Egy évre rá, kiadta a Life my Cartoon Motion címú albumát. Ezen van rajta az itt megjelenített (Big Girl) szám is. A -The Boy Who Knew Too Much (2009) a második albuma. Kevésbbé lett ismert mint az előző. Műfajai a Pop, Indie, Soft rock.
  • Sikerek: World Music Awards: New Artist díj, Male Pop/Rock Artist díj, British Artist díj. Vodafone Live Awarts: Best male artist díj. Ez 2007 természe. 2008-ban: Brit Awarts: British Breakthrough Act díj. NRJ music Awarts: International Revelation of the Year díj. ECHO Awarts: Best International Newcomer díj. Capital Awarts: Best British Album díj - "Life in Cartoon Motion" címú albumért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése