Figyeld

A videoklipet is nézd meg, a szöveggel, úgy a tuti!

2011. július 13., szerda

Szécsi Pál


Szécsi Pál - Gedeon bácsi
Vélemény: Bolondos dallamokkal indul a zene, majd egy fodrász-szalon mindennapjaiban suhanunk. Női szalonról van szó. "Meseország királya egy őszes úr, kit mindenki becéz"- Ez az őszes úr a lányok felhajtója, kamufodrász...is lehetne de ő csak a fiatal pipiket kedveli, az asszonyakat meg végképp. "Megszépíti a páciens fejét"-páciens? Mivan már műt is az öreg. (Zeneszerző Payer öcsi volt,... látszik.) Nagyon jó dolga van az öregnek: "Nem tudom, hogy amit mondok, végül hiszik-e, Házibort visz néki minden héten Gizike, picike Micike Salgovácné túrós buktát sütöget Azzal akar kedveskedni a mesternek ő egy keveset"-kedveskedni mi? persze. Majd a függöny mögött "meghálálja" az öreg páciensének. Picike Micike, Salgováciné meg a túrósa. Kap ő olyan buktát a ... na de hagyjuk a pajzánkodást. Azt hiszi ha viszi neki ezeket, majd ingyen vágja a haját. Gizike még le is itatja! És hogy mit megnem tesznek a nők érte, nézzük: "Összevesznek érte naponta a csacsi nők, Kényes dámák nyomban afrikai emberevők, kannibálok"-Payer öcsink nagyon ki lehetett mikor ezt papírra vetette. A csacsi nők Hulk-á változna, vagy Vérfarkassá? úúúú Ezt én nem várnám meg. Hívnám az X-Aktásokat, vagy ide már a Sötét zsaruk kellenek?. Az öreg láthatóan csípi ezt. Bejön neki az elvadult stílus.  Egyébként nem rossz. Később lehull a lepel: "Gedeon bácsi, a nők bálványa, De otthon őt is az asszony várja, S ettől szinte elveszti a fejét, Gedeon bácsi egy sámlin reszket, És csendben átkozza azt a percet, Amikor megismerte a nejét" Tehát Gedeon otthon egy: Papucs! A fodrászatban stíről, otthon meg reszket. Ez az élet! Legalább nem unatkozik. Biztos ezt a nőt a szalonban szedte fel. Otthon a sámlin reszket ... micsoda terrorban él. Azért nem rossz szám. Klipet csak ezt az összevágott anyagot találtam. Ha valaki megtalálja jelezzen. Ebben pedig Szécsi Pál képei, pillanat képek találhatók. Videóban beágyazva.     

Ismertetés:
  • Ismertetés: 1967-ben a Táncdalfesztiválon 2. helyezést ért el, a "Csak egy tánc"című dallal. A Rádió tánczenei stúdiójának tagja lett. 
  • Életét idegi problémával kellett leélnie, amit gyermekkorában lelkileg szenvedett el. Árvaházba került miután anyja (egyik testvérével) diszidált, otthagyta lánytestvérével a pályaudvaron. Segédmunkásként egyik munkahelyén munkatársa fedezte fel sármos jellemét. A tanácsra manökennek állt. Ebből kifolyólag a Gellértben volt egy fellépése. Szórakozásra három számot elénekelt, ami siker lett. Elmentek énektanárjához, aki elindította a salgótarjáni dalfesztiválon. Ugyanabban az évben a Táncdalfeszten 2. lett. Nagy sikerben volt része, rajongtak érte, de törékeny jelleme miatt az italba és magába fordult. Több öngyilkossági kísérlet után, 1974-ben élete véget ért. Mindössze 30 éves volt. Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. A temetésén, a fájdalomtól megzavarodott rajongók mindenáron be akartak menni a ravatalozóba, a megvadult tömeg útját Koós János állta el kétségbeesetten. 
  • Testvérei megalapították a: Szécsi Pál-díjat. 
  • Sikerek: Táncdalfesztivál 2. hely
  • Fontosabb albumok: Hagyjuk szívem, Egy szál harangvirág, Violák, (További emlékkiadások).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése